Vasemmalla nainen pitelee tablettia, oikealla mies ja nainen kannettavaa tietokonetta.

UUTISKIRJA

Frank X. Shaw'n esipuhe

Tervetuloa jälleen kerran Microsoft Igniteen ja tämän vuoden uutiskirjan painokseen. Se on toiminnantäyteinen versio, jossa on yli 100 ilmoitusta monista eri aiheista, kuten infrastruktuurista, Microsoft Copilotista, datan ja tekoälyn välisestä suhteesta, uusista työkaluista kehittäjille ja tietoturvasta.

Tämän vuoden Microsoft Ignite -tapahtumaan, joka on lippulaivatapahtumamme IT-kehittäjille ja liiketoimintapäättäjille, odotetaan Seattlessa 4 500:aa henkilökohtaista osallistujaa ja yli 175 000:aa digitaalisesti osallistuvaa ilmoittautujaa. Kaikki saavat tietoa uusista tuotteista ja päivityksistä, jotka lanseerataan tänään, ja kuulevat johtavilta johtajilta ja asiantuntijoilta, mitä on luvassa.

Book of News on suunniteltu oppaaksesi kaikkiin tiedotteisiimme, jotta sinun on helppo selata viimeisimpiä tietoja ja saada keskeisiä tietoja aiheista, joista olet eniten kiinnostunut. Olemme innoissamme voidessamme jakaa joitakin uraauurtavia uusia tuotteita ja kriittisiä päivityksiä, jotka auttavat tekemään työstä ja elämästä helpompaa ja tuottavampaa.

Tämänvuotisen Igniten pääteemana on, miten pyrimme antamaan asiakkaillemme, kumppaneillemme ja kehittäjillemme mahdollisuuden menestyä tekoälyn aikakaudella. Vuonna 2023 todistimme täysin uusia työskentelytapoja teknologisen kehityksen kautta. Organisaatiot luottavat siihen, että niiden kumppanit tarjoavat innovatiivisia, tehokkaita ja turvallisia ratkaisuja, jotka johtavat merkityksellisiin liiketoimintatuloksiin, ja me Microsoftilla olemme ylpeitä voidessamme tarjota näitä tuloksia.

Tämän vuoden Microsoft Ignite -tapahtumaan on suunniteltu paljon uutisia ja jännittäviä hetkiä. Toivottavasti pääset mukaan.

Kuten tavallista, odotamme innokkaasti palautettanne. Kerro meille, miten voimme tehdä paremmin. Haluamme varmistaa, että saatte tästä tapahtumasta tarvitsemanne tiedot ja asiayhteyden. Miten voimme tehdä kokemuksesta vielä paremman ensi kerralla?

fxs

Mikä on Uutisten kirja?

Microsoft Ignite Book of News on opas tärkeimpiin uutisiin, jotka julkistamme Microsoft Ignitessä. Vuorovaikutteinen sisällysluettelo antaa sinulle mahdollisuuden valita sinua kiinnostavat kohteet, ja käännösominaisuuksien ansiosta Book of News on helpommin saatavilla maailmanlaajuisesti. (Ota käännökset käyttöön napsauttamalla Sisällysluettelon alla olevaa Käännä-painiketta).

Kokosimme kansioon kuvia, jotka liittyivät muutamaan uutiseen. Tutustu kuvamateriaaliin täällä. Jos haluat katsoa uutisiin liittyviä pääpuhujia ja istuntoja, uutisten alla on linkkejä, joiden avulla pääset nopeasti tuleviin istuntoihin ja tilausvideoihin.

Toivomme, että Book of News tarjoaa kaiken tarvitsemasi tiedon, näkemyksen ja kontekstin. Jos sinulla on kysymyksiä tai palautetta Book of Newsin sisällöstä, lähetä sähköpostia osoitteeseen [email protected].

Jos olet kiinnostunut puhumaan alan analyytikon kanssa Microsoft Igniten uutisista tai Microsoftin laajemmasta strategiasta ja tuotetarjonnasta, ota yhteyttä osoitteeseen [email protected].

Henkilö istuu portailla, joilla on ruukkukasveja keittiön portailla, ja työskentelee kannettavalla tietokoneella.

1. Azure 1.1. Azuren tekoälypalvelut

1.1.1. Azure Machine Learning -päivitykset virtaviivaistavat ja tehostavat tekoälyn käyttöä.

Azure Machine Learning parantaa edelleen käyttäjäkokemuksia uusilla parannuksilla, kuten prompt flow- ja model catalog -palvelun yleisellä saatavuudella sekä Microsoft Fabricin OneLake-integraation esikatselulla, joka antaa kehittäjille ja koneoppimisen ammattilaisille mahdollisuuden tehostaa tekoälykäyttöisten sovellusten kehittämistä ja ottaa käyttöön vastuullisia generatiivisia tekoälyratkaisuja generatiivisen tekoälyn kehittämisen elinkaaren kaikissa vaiheissa.

Azure Machine Learningin päivityksiin kuuluvat:

 • Prompt flow virtaviivaistaa suurilla kielimalleilla (LLM) toimivien sovellusten koko kehityskaaren. Sen avulla kehittäjät voivat suunnitella, rakentaa, arvioida ja ottaa käyttöön LLM-työnkulkuja ja muodostaa yhteyksiä erilaisiin perusmalleihin, vektoritietokantoihin, kehotteisiin ja Python-työkaluihin sekä visualisoitujen graafien että CLI:ssä, SDK:ssa ja Visual Studio Code -laajennuksessa olevien koodi ensin -kokemusten avulla. Prompt flow on nyt yleisesti saatavilla Azure Machine Learningissa ja esikatselussa Azure AI Studiossa.
 • Malliluettelo antaa käyttäjille mahdollisuuden löytää, arvioida, hienosäätää ja ottaa käyttöön tunnettujen toimittajien, kuten Hugging Facen, Metan ja OpenAI:n, perusmalleja, mikä helpottaa kehittäjiä valitsemaan optimaaliset perusmallit tiettyihin käyttötarkoituksiinsa. Malliluettelosta käyttäjät löytävät kattavan vertailunäkymän, jossa voidaan vertailla useiden eri perusmallien mittareita. Näin käyttäjät voivat itse kouluttautua ja tehdä tietoon perustuvia päätöksiä mallien ja tietokokonaisuuksien soveltuvuudesta tiettyihin käyttötarkoituksiinsa. Malliluettelo on laajentunut ja sisältää uusia malleja, kuten Code Llama, Stable Diffusion ja OpenAI:n CLIP (Contrastive Language-Image Pretraining) -mallit. Model catalog on pian yleisesti saatavilla, ja se on saatavilla esikatseluna Azure AI Studiossa, mikä laajentaa sen saatavuutta ja sovellettavuutta.
 • Model-as-a-Service -palvelun avulla, joka on tulossa piakkoin esikatselussa, kehittäjät ja koneoppimisen ammattilaiset voivat helposti integroida sovelluksiinsa API-päätepisteenä Metan Llama 2:n, Mistralin tulevien premium-mallien ja G42:n Jais-mallien kaltaisia perusmalleja ja hienosäätää malleja ilman, että heidän tarvitsee hallita taustalla olevaa GPU-infrastruktuuria.
 • OneLake on nyt saatavilla esikatselussa Azure Machine Learningin tietovarastona, mikä helpottaa saumatonta siirtymistä Microsoft Fabricin ja Azure Machine Learningin välillä. Tämän integraation ansiosta datasuunnittelijat voivat jakaa Fabricissa kehitettyjä koneoppimisvalmiita tietovarantoja, jolloin koneoppimisen ammattilaiset voivat hyödyntää niitä suoraan mallien kouluttamiseen Azure Machine Learningissa. Lisäksi koneoppimisen ammattilaiset voivat kirjoittaa malliennusteet takaisin OneLakeen jatkokäsittelyä varten Fabricissa tai Power BI:n kautta saatavien oivallusten pintakäsittelyä varten.

Lisäresurssit:

1.1.2. Microsoft lanseeraa tekoälyalustan Azure AI Studio

Microsoft lanseeraa yhtenäisen tekoälyalustansa Azure AI Studion esikatselun, joka antaa kaikille organisaatioille ja ammattikehittäjille mahdollisuuden innovoida ja muokata tulevaisuutta tekoälyn avulla.

Alusta on helppokäyttöinen ja vastuullisesti suunniteltu, ja se tarjoaa organisaatioille yhden luukun järjestelmän, jonka avulla ne voivat saumattomasti tutkia, rakentaa, testata ja ottaa käyttöön tekoälyratkaisuja käyttämällä huipputason tekoälytyökaluja ja koneoppimismalleja, jotka kaikki perustuvat vastuullisiin tekoälykäytäntöihin. Kehittäjät pystyvät rakentamaan generatiivisia tekoälysovelluksia, mukaan lukien kopilottikokemuksia, käyttämällä valmiita ja mukautettavia työkaluja ja malleja.

Käyttäjät voivat valita tietolähteen, mukaan lukien Microsoft Fabric OneLake ja Azure AI Search, vektorin upotuksia varten, valita mallit kattavasta luettelosta, joka sisältää rajat ylittäviä ja avoimen lähdekoodin malleja, organisoida kehotusvirtoja, arvioida mallien vastauksia, tunnistaa hienosäätömahdollisuuksia ja skaalata konseptien todistusmallia täyteen tuotantoon jatkuvalla seurannalla ja hienosäädöllä.

Lisäresurssit:

1.1.3. Kehittäjille uusia valmiuksia rakentaa generatiivisia tekoälyratkaisuja turvallisesti ja vastuullisesti.

Microsoft on alan johtava toimija tekoälyn turvallisessa ja vastuullisessa käytössä. Yhtiö on asettanut standardin alan johtavalla sitoumuksella puolustaa ja suojata kaupallisia asiakkaita tekijänoikeusrikkomuksia koskevilta kanteilta Copilot Copyright Commitment (CCC) -ohjelmalla. Tänään Microsoft vie sitoumuksensa askeleen pidemmälle ilmoittamalla CCC:n laajentamisesta Azure OpenAI Service -palvelua käyttäviin asiakkaisiin. Uuden edun nimi on Customer Copyright Commitment. Osana tätä laajennusta Microsoft on julkaissut uutta dokumentaatiota, jonka avulla Azure OpenAI Service -asiakkaat voivat toteuttaa teknisiä toimenpiteitä, joilla vähennetään tekijänoikeuksia loukkaavan sisällön riskiä. Asiakkaiden on noudatettava dokumentaatiota voidakseen hyödyntää etua.

Azure AI Content Safety, joka on nyt yleisesti saatavilla, auttaa organisaatioita havaitsemaan ja lieventämään haitallista sisältöä ja luomaan parempia verkkokokemuksia. Asiakkaat voivat käyttää Azure AI Content Safetya sisäänrakennettuna turvajärjestelmänä Azure OpenAI Service -palvelussa, avoimen lähdekoodin malleille osana Azure Machine Learningin kehotussuunnittelua tai itsenäisenä API-palveluna.

Lisäresurssit:

1.1.4. Azure AI Visionin uudet ominaisuudet

Azure AI Vision tarjoaa innovatiivisia tietokonenäköominaisuuksia, joiden avulla kehittäjät voivat analysoida kuvia, lukea tekstiä ja tunnistaa kasvoja valmiilla kuvien merkinnöillä, tekstin poimimisella optisella merkintunnistuksella (OCR) ja vastuullisella kasvojentunnistuksella.

Useita uusia päivityksiä ratkaisuun, mukaan lukien:

Liveness-toiminnot ja Vision SDK: Se on ISO 30107-3 PAD Level 2 -standardin mukainen. Vision SDK for Face -ohjelmiston avulla kehittäjät voivat helposti lisätä kasvojentunnistuksen ja elävyyden mobiilisovelluksiin. Molemmat ominaisuudet ovat esikatselussa.

Kuva-analyysi 4.0: Tämä sovellusliittymä esittelee huippuluokan kuva-analyysimallit, jotka kattavat kuvatekstityksen, OCR:n, objektien havaitsemisen ja paljon muuta, ja ne kaikki ovat käytettävissä yhden synkronisen sovellusliittymän päätepisteen kautta. Erityisesti parannettu OCR-malli tarjoaa paremman tarkkuuden sekä kirjoitetun että käsinkirjoitetun tekstin käsittelyssä kuvissa. Image Analysis 4.0 on yleisesti saatavilla.

Firenzen säätiömalli: Tämän parannetun ominaisuuden avulla kehittäjät voivat luoda huippuluokan, markkinakelpoisia ja vastuullisia tietokonenäkösovelluksia eri teollisuudenaloilla, koska se on koulutettu miljardeilla teksti-kuvapareilla ja integroitu kustannustehokkaiksi, tuotantokelpoisiksi tietokonenäköpalveluiksi Azure AI Visioniin. Florence Foundation -malli on yleisesti saatavilla.

Lisäresurssit:

1.1.5. Uudet multimodaaliset tekoälyominaisuudet nyt saatavilla Azure OpenAI -palvelussa.

Azure OpenAI Service on julkistanut useita multimodaalisia tekoälyominaisuuksia, joiden avulla yritykset voivat rakentaa generatiivisia tekoälykokemuksia kuvan, tekstin ja videon avulla. Niihin kuuluvat mm:

 • DALL-E 3: Kuvittele tekoälymalli, joka voi luoda kuvia tekstikuvauksista. DALL-E 3 on merkittävä tekoälymalli, joka tekee juuri näin. Käyttäjät kuvaavat kuvan, ja DALL-E 3 pystyy luomaan sen. DALL-E 3 on esikatselussa.
 • GPT-3.5 Turbo -malli, jossa on 16k:n merkkipromptin pituus, ja GPT-4 Turbo: Azure OpenAI Service -palvelun uusimmat mallit antavat asiakkaille mahdollisuuden pidentää kehotteen pituutta ja tuoda entistä enemmän hallintaa ja tehokkuutta generatiivisiin tekoälysovelluksiinsa. Molemmat mallit ovat saatavilla esikatselussa marraskuun 2023 lopussa.
 • GPT-4 Turbo Visionilla (GPT-4V): Kun GPT-4V on integroitu Azure AI Visionin kanssa, GPT-4V parantaa käyttökokemuksia sallimalla kuvien tai videoiden sisällyttämisen tekstin ohella tekstitulosteen tuottamiseen, jolloin hyödynnetään Azure AI Visionin parannuksia, kuten videoanalyysiä. GPT-4V on esikatselussa vuoden 2023 loppuun mennessä.
 • GPT-4-päivitykset: Myös Azure OpenAI Service on julkaissut päivityksiä GPT-4:ään, mukaan lukien hienosäätömahdollisuus. Hienosäätö antaa organisaatioille mahdollisuuden mukauttaa tekoälymallia vastaamaan paremmin niiden erityistarpeita. Se on kuin puvun räätälöintiä täydellisesti sopivaksi, mutta tekoälyn maailmassa. GPT-4:n päivitykset ovat esikatselussa.

Nämä Azure OpenAI Service -palvelun edistysaskeleet avaavat uusia mahdollisuuksia sekä yrityksille että käyttäjille. DALL-E 3: n ja GPT-4 Turbo for Visionin avulla luovuus ei tunne rajoja, ja kommunikointi koneiden kanssa on entistä intuitiivisempaa. GPT-3.5 Turbon saatavuus 16K:n token-kehotteen pituudella ja GPT-4 Turbon saatavuus sekä GPT-4:n päivitykset mahdollistavat paremman mukautuvuuden ja tehokkuuden, mikä tekee siitä entistäkin hyödyllisemmän eri toimialoilla.

Lisäresurssit:

1.1.6. Uudet yhteenveto- ja käännösominaisuudet Azure AI:ssa

Useat Azure AI:n uudet ominaisuudet auttavat kehittäjiä tiivistämään ja kääntämään kieltä sovelluksen käyttöä varten. Nyt esikatselussa oleviin päivityksiin kuuluvat mm:

 • Azure AI Language -palvelun uusi tehtäväoptimointiyhteenvetokyky, joka perustuu suuriin kielimalleihin (GPT-3.5-Turbo, GPT-4, Z-Code++ ja muut).
 • Uusi konekäännösmalli, joka pystyy kääntämään kielestä toiseen ilman englannin kielen kääntämistä välittäjänä. Lisäksi sitä voidaan mukauttaa asiakastietojen avulla, jotta käännökset voidaan sovittaa paremmin alan kontekstiin.
 • Nimettyjen entiteettien tunnistaminen, asiakirjojen kääntäminen ja tiivistäminen konteissa antaa valtion virastoille ja toimialoille, kuten rahoituspalveluille ja terveydenhuollolle, joilla on tiukat tietojen asuinpaikkavaatimukset, mahdollisuuden käyttää tekoälypalveluja omassa infrastruktuurissaan.
 • Henkilökohtainen ääni, uusi mukautettu neuraalinen ääniominaisuus, jonka avulla yritykset voivat luoda käyttäjilleen mukautettuja neuraalisia ääniä 60 sekunnin ääninäytteillä. Henkilökohtainen ääni on rajoitetusti käytettävissä oleva ominaisuus.
 • Tekstiä puheeksi avatar, uusi tekstiä puheeksi -ominaisuus, joka luo realistisen jäljitelmän puhuvasta henkilöstä syötetyn tekstin ja puhuvan oikean henkilön videodatan perusteella. Sekä valmiit että mukautetut avatarit ovat nyt esikatselussa, mutta mukautettu avatar on rajoitetusti käytettävissä.

Lisäresurssit:

1.1.7. Avaa videon oivallukset Azure OpenAI:n päivityksillä

Azure AI Video Indexerin, Azure AI Searchin ja Azure OpenAI Service -palvelun tehokas integraatio tarjoaa käyttäjille kattavan ratkaisun videosisällöstä saatavien olennaisten oivallusten keräämiseen ja mahdollistaa luonnollisen kielen kysymysten vastaamisen, videoiden tiivistämisen ja tehokkaan sisällönhaun. Näihin nyt esikatselussa oleviin uusiin ominaisuuksiin kuuluvat mm:

 • Video-tekstiyhteenveto: Käyttäjät voivat poimia videosisällön ytimen ja luoda siitä tiiviitä ja informatiivisia tiivistelmiä. Edistyksellinen algoritmi segmentoi videot yhtenäisiin lukuihin hyödyntäen visuaalisia, ääni- ja tekstivihjeitä ja luo osioita, jotka mahtuvat helposti suuriin kielimallin (LLM) kehotusikkunoihin. Kukin jakso sisältää keskeistä sisältöä, kuten transkriptioita, äänitapahtumia ja visuaalisia elementtejä. Tämä sopii erinomaisesti videokokoelmien, koulutusmateriaalien tai tiedon jakamisen luomiseen.
 • Tehokas videosisällön haku: Käyttäjät voivat muuntaa videosisällön hakukelpoiseen muotoon LLM:n ja Video Indexerin oivallusten avulla. Muuntamalla videon oivallukset LLM-ystävällisiksi kehotuksiksi pääkohdat ovat saatavilla tehokasta hakua varten. Kohtausten segmentointi, äänitapahtumat ja visuaaliset yksityiskohdat parantavat sisällön jakamista entisestään, jolloin käyttäjät voivat löytää nopeasti tietyt aiheet, hetket tai yksityiskohdat laajasta videosta.

Lisäresurssit:

1.1.8. Vektorihaku ja semanttinen ranker nyt yleisesti saatavilla Azure AI Search -palvelussa.

Azure AI Search (aiemmin Azure Cognitive Search) on tiedonhaku- ja hakualusta, jonka avulla organisaatiot voivat tarjota erittäin yksilöllisiä kokemuksia generatiivisissa tekoälysovelluksissaan.

Azure AI Searchin päivityksiin kuuluvat:

 • Vektorihaku: Suuret kielimallit (LLM) käyvät läpi suuria määriä asiakirjoja ja tietoja tuottaakseen vastauksia käyttäjän kyselyihin. Tämä on kallista ja voi johtaa hitaisiin vastausaikoihin. Koska tietokoneet ovat nopeampia ja tehokkaampia käsitellessään numeerista dataa kuin asiakirjoja, on kehitetty tekniikoita, jotka muuttavat asiakirjat ja tiedot numeeriseen muotoon, jota kutsutaan vektoriksi - pitkäksi liukuluvuksi. Vektorihakuindeksit mahdollistavat nopeamman ja tehokkaamman haun. Hyvän vektorituen saaminen on yhtä tärkeää, jotta LLM:stä saadaan hyvä vastaus kuin itse LLM:stä. Vektorihaku on yleisesti saatavilla.
 • Semanttinen ranker (tunnetaan virallisesti nimellä semanttinen haku): Semanttinen ranker priorisoi ja varmistaa, että merkityksellisimmät hakutulokset toimitetaan ensimmäisinä, käyttämällä Microsoft Bingistä mukautettuja monikielisiä syväoppimismalleja. Semantic ranker on yleisesti saatavilla.
 • Saatavuus Azure AI Studiossa: Azure AI Search on nyt saatavilla Azure AI Studiossa, uudessa yhtenäisessä tekoälyalustassa, joka on parhaillaan esikatseluvaiheessa. Vankka haku- ja hakujärjestelmä on kriittinen osa generatiivisten tekoälyjärjestelmien kehittämisen elinkaarta. Siksi Azure AI Searchin saataville asettaminen Azure AI Studiossa mahdollistaa tuen koko arvoketjulle ja virtaviivaistaa sovelluskehittäjän työnkulkua, kun kaikki tarvittava on yhdessä paikassa.

Lisäresurssit:

1.2. Azure Compute

1.2.1. Uudet AMD-pohjaiset Azure-virtuaalikoneet nyt esikatselussa

Azure esittelee uusimmat AMD-pohjaiset virtuaalikoneet (VM), jotka on rakennettu neljännen sukupolven AMD EPYC™ Genoa -prosessorille. Nämä uudet VM:t ovat nyt esikatselussa D-, E- ja F-tuoteperheen VM:eissä, ja ne tuovat mukanaan entistäkin paremman suorituskyvyn ja luotettavuuden kuin aiemmat AMD v5 -VM:t, jotka perustuvat 3. sukupolven AMD EPYC™ Milan -prosessoriin. Uusissa Genoaan perustuvissa VM:issä on erilaiset muistin ja ytimen väliset suhteet, jotka jakautuvat kolmeen VM-sarjaan - yleiskäyttöisiin Dav6- ja Dalv6-sarjoihin, muistioptimoituun Eav6-sarjaan ja laskentaan optimoituihin Fav6-, Falv6- ja Famv6-sarjoihin.

Dav6 VM -sarja tarjoaa hyvän tasapainon muistin ja ytimen välisen suhteen välillä, kun taas Dalv6-sarjan tarkoituksena on tarjota kustannustehokkaampi vaihtoehto sovelluksille, jotka tarvitsevat vähemmän muistia. Eav6 VM -sarja on tarkoitettu sovelluksiin, jotka vaativat suurempaa muistin ja ytimen suhdetta. Fav6-, Falv6- ja Famv6-sarjoissa on kaikissa suurempi suorittimen suorituskyky kuin D- ja E-sarjan AMD:n VM-malleissa, ja ne eroavat toisistaan vain muistin ja ytimen suhteen osalta.

Nämä uudet VM:t laajentavat merkittävästi AMD:n asiakkaiden käytettävissä olevia VM-vaihtoehtoja, jotka kattavat useita suosittuja VM-sarjoja, joiden muistikoko ja budjetti vaihtelevat.

Lisäresurssit:

1.2.2. SAP HANA:n käyttäminen Azuressa uusilla ja tehokkailla infrastruktuurivaihtoehdoilla

Azuren M-sarjan Mv3-tuoteperhe, seuraavan sukupolven muistioptimoitujen virtuaalikoneiden (VM), tarjoaa asiakkaille nopeampia näkemyksiä, enemmän käyttöaikaa, alhaisemmat kokonaiskustannukset ja paremman hinta-laatusuhteen SAP HANA -työkuormien suorittamiseen suorilla Azure IaaS -käyttöönotoilla ja SAP RISE on Azuressa. Mv3 VM:t toimivat neljännen sukupolven Intel® Xeon® Scalable -prosessoreilla ja Azure Boostilla, joka on Microsoftin virtualisoinnin purkamisjärjestelmä. Mv3-tuoteperhe skaalautuu SAP-työkuormia varten alle 1 TB:sta 32 TB:iin.

Mv3-alusta tarjoaa paremman häiriönsietokyvyn muistin, tallennuksen ja verkon yleisten vikojen varalta, jolloin kriittisten työtehtävien keskeytykset jäävät mahdollisimman vähäisiksi. Mv3 tarjoaa jopa 30 prosenttia nopeammat SAP HANA(High-performance ANalytic Appliance) -tietojen latausajat SAP OLAP (Online Analytical Processing) -työkuormille verrattuna edellisen sukupolven Mv2:een ja jopa 15 prosenttia korkeamman suorituskyvyn ydintä kohden SAP OLTP (Online Transaction Processing) -työkuormille verrattuna Mv2:een.

Azure Boostin avulla Mv3 tarjoaa jopa kaksinkertaisen läpäisykyvyn Azure premium solid-state drive (SSD) -levytallennukseen ja jopa 25 prosentin parannuksen verkon läpäisykykyyn Mv2:een verrattuna. Azure Boost on uusi järjestelmä, joka siirtää virtualisointiprosessit, jotka perinteisesti suoritetaan hypervisorin ja isäntäjärjestelmän toimesta, kuten verkon, tallennuksen ja isännän hallinnan, tarkoitukseen suunnitelluille laitteistoille ja ohjelmistoille. Azure Boostilla saavutetaan useita etuja Mv3-voluutioille, kuten parannettu verkko- ja tallennussuorituskyky mittakaavassa, parannettu tietoturva loogisen eristyksen lisäkerroksen ansiosta ja pienemmät ylläpitovaikutukset Azure-ohjelmistojen ja -laitteistojen tulevien päivitysten aikana.

Mv3-tuoteperheen päivityksiin kuuluvat:

 • Mv3 keskikokoisen muistin tarjonta, jossa VM-kokoja on jopa 4 TB muistia, on nyt yleisesti saatavilla.
 • Mv3:n erittäin suurmuistinen versio, jossa on 32 TB muistia, on nyt esikatseltavana.

Lisäresurssit:

1.3. Azure Luottamuksellinen tietojenkäsittely

1.3.1. Luottamukselliset kontit Azure Kubernetes Service -palvelussa esikatselussa

Azure Kubernetes Service (AKS) -palvelun luottamukselliset kontit on ensimmäinen pilvipalvelu, joka tarjoaa pod-tason eristyksen ja muistin salauksen hallinnoidussa Kubernetes-palvelussa, joka perustuu avoimen lähdekoodin Kata-konttiprojektiin ja käyttää AMD SEV-SNP:tä. Organisaatiot voivat siirtää arkaluonteisimmat konttityökuormansa pilveen ilman koodimuutoksia ja suojata samalla muistissa olevat tiedot ulkoisilta ja sisäisiltä uhilta. AKS:n luottamukselliset kontit ovat nyt esikatselussa.

Lisäresurssit:

1.3.2. Microsoft Azure Managed Confidential Consortium Framework esikatseluversiossa

Microsoft Azure Managed Confidential Consortium Framework, joka on nyt esikatseluvaiheessa, on uusi Azure-palvelu, joka tarjoaa avoimen lähdekoodin Microsoft Confidential Consortium Frameworkin (CCF) SDK:iden toteutuksen hallittuna palveluna, jolloin kehittäjien ei tarvitse luoda omaa infrastruktuuria CCF API-päätepisteen tukemiseksi. Kehittäjät voivat helpommin rakentaa ja hallita luottamuksellisia moniosaisia sovelluksia hajautetulla luottamuksella suojatussa ja hallinnoidussa luotettavien suoritusympäristöjen verkossa.

Lisäresurssit:

1.3.3. Uusi luottamuksellinen virtuaalikone -vaihtoehto Azure Databricksille

Azure Databricksin luottamuksellinen virtuaalikone (VM) -vaihtoehto on nyt yleisesti saatavilla.

Asiakkaat, jotka haluavat varmistaa paremmin henkilökohtaisesti tunnistettavien tietojen (PII) tai muiden arkaluonteisten tietojen yksityisyyden analysoidessaan näitä tietoja Azure Databricks -palvelussa, voivat nyt tehdä sen määrittämällä AMD-pohjaiset luottamukselliset VM:t Azure Databricks -klusteria luodessaan. Kun asiakkaan Azure Databricks -klusteri ajetaan Azuren luottamuksellisilla VM:illä, Azure Databricks -asiakkaat voivat analysoida arkaluonteisia tietojaan Azuressa luottavaisin mielin.

Lisäresurssit:

1.3.4. Uudet luottamukselliset virtuaalikoneet Intel-prosessoreilla esikatselussa

DCesv5-sarjan ja ECesv5-sarjan luottamukselliset virtuaalikoneet (VM ) ovat nyt esikatselussa. Näissä VM-tietokoneissa on neljännen sukupolven Intel® Xeon® Scalable -prosessorit, ja niiden tukena on täysin uusi laitteistopohjainen luotettava suoritusympäristö, Intel® Trust Domain Extensions (TDX). Organisaatiot voivat käyttää näitä VM:iä tuodakseen luottamuksellisia työtehtäviä saumattomasti pilveen ilman, että niiden sovelluksiin tarvitsee tehdä koodimuutoksia.

Lisäresurssit:

1.3.5. Uudet ominaisuudet ja palvelut Azure-luottamuksellisille virtuaalikoneille

Azure-luottamuksellisten virtuaalikoneiden uusiin ominaisuuksiin ja palveluihin kuuluvat Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 9.3 -tuki, Disk Integrity Tool, väliaikainen levyn salaus, uusi aluetuki ja luotettu käynnistys PowerShellin oletusasetuksena kaikille Azure Gen 2 -virtuaalikoneille.

RHEL 9.3:n tuki AMD:n SEV-SNP-luottamuksellisille VM:ille antaa Azure-asiakkaille mahdollisuuden määrittää RHEL 9.3 -kuvan AMD-pohjaisten luottamuksellisten VM:ien vieraana käyttöjärjestelmänä (OS). Näin varmistetaan, että kaikki RHEL-vieraskäyttöjärjestelmän käsittelemät arkaluonteiset tiedot suojataan käytön aikana muistissa. Azuren AMD-pohjaiset luottamukselliset VM:t tarjoavat vahvan, laitteistolla vahvistetun rajan, joka koventaa vieraan käyttöjärjestelmän suojausta isäntäoperaattorin ja muiden Azure-vuokralaisten pääsyä vastaan. Nämä VM:t on suunniteltu auttamaan varmistamaan, että käytössä, muistissa olevat tiedot suojataan luvattomilta käyttäjiltä käyttämällä taustalla olevan piirisarjan tuottamia salausavaimia, joihin Azure-operaattorit eivät pääse käsiksi. RHEL 9.3:n tuki AMD:n SEV-SNP-salaisille VM:ille on esikatselussa.

Disk Integrity Tool for Intel TDX confidential VMs -työkalun avulla asiakkaat voivat mitata ja todistaa luottamuksellisen VM:nsä olevan levyn. Työkalu tulee Azure CLI -laajennuksena, jonka käyttäjä voi asentaa omaan luotettuun ympäristöönsä ja suorittaa muutaman yksinkertaisen komennon levyn suojaamiseksi. Kun tällaisia eheyssuojattuja levyjä käytetään luottamuksellisten VM:ien käyttöönotossa, käyttäjät voivat VM:n käynnistyksen jälkeen todistaa kryptografisesti, että käyttöjärjestelmän levyn juuri-/järjestelmäosion sisältö on turvallinen ja odotusten mukainen, ennen kuin he käsittelevät luottamuksellisia työtehtäviä. Disk Integrity Tool AMD SEV-SNP:n luottamuksellisille VM:ille on esikatseluversiossa.

AMD:n SEV-SNP-luottamuksellisten VM:ien tilapäisen levyn salaus antaa Azure-asiakkaille mahdollisuuden salata AMD-pohjaisiin luottamuksellisiin VM:iin liitetyn tilapäisen levyn asiakkaan hallinnoimilla avaimilla. Näin varmistetaan, että kaikki näillä levyillä olevat arkaluonteiset tiedot on suojattu levossa. AMD SEV-SNP -luottamuksellisten VM:ien tilapäisen levyn salaus on esikatseluvaiheessa.

AMD:n SEV-SNP-luottamuksellisten VM:ien uusi aluetuki on nyt yleisesti saatavilla seuraavilla uusilla alueilla: Kaakkois-Aasia, Keski-Intia, Itä-Aasia, Pohjois-Italia, Pohjois-Sveitsi, Itä-Japani, Länsi-Keski-Saksan Saksa ja Pohjois-EYA.

Luotettu käynnistys oletuksena PowerShellissä kaikille Azure Gen 2 -virtuaalikoneille, joka on nyt yleisesti saatavilla, koventaa Azure-virtuaalikoneita tietoturvaominaisuuksilla, joiden avulla järjestelmänvalvojat voivat ottaa käyttöön virtuaalikoneita, joissa on todennetut ja allekirjoitetut käynnistyslataimet, käyttöjärjestelmän ytimet ja käynnistyskäytäntö. Tämä onnistuu luotettavien käynnistysominaisuuksien, kuten suojatun käynnistyksen, vTPM:n ja käynnistyksen eheyden valvonnan avulla, jotka suojaavat käynnistyspaketeilta, rootkit-ohjelmilta ja ytimen tason haittaohjelmilta.

Lisäresurssit:

1.3.6. Uusi NCCv5-sarjan luottamukselliset virtuaalikoneet NVIDIA H100 -näytönohjaimilla esikatselussa.

NCCv5-sarjan luottamukselliset virtuaalikoneet , joissa on NVIDIA H100 Tensor Core -näytönohjaimet, ovat ensimmäinen ja ainoa laatuaan oleva pilvitarjous, jonka avulla tekoälykehittäjät voivat ottaa GPU-käyttöön sovelluksiaan käyttöön luottamuksellisesti. Näin varmistetaan, että sekä CPU- että GPU-muistissa oleva data on aina salattu laitteiston tuottamien avainten avulla ja suojattu luvattomalta muutokselta. Tietotutkijat, joiden on koulutettava mallejaan ja saatava oivalluksia useista kolmansien osapuolten tietolähteistä, voivat tehdä sen varmistaen samalla, että henkilötiedot ja tekoälymallit pysyvät yksityisinä ja että niiden luottamuksellisuus todistetaan todistusraporttien avulla.

Lisäresurssit:

1.4. Azure Data

1.4.1. Amazon S3-pikakuvakkeet nyt yleisesti saatavilla

Nyt yleisesti saatavilla olevien Amazon S3 -oikopolkujen avulla organisaatiot voivat yhdistää Amazon S3:ssa olevat tietonsa OneLaken tietoihin. Tämän päivityksen avulla datasuunnittelijat voivat luoda yhden virtualisoidun datajärven koko organisaatiolleen Amazon S3 -kaukaloiden ja OneLaken välille - ilman tietojen kopioinnista S3:sta aiheutuvaa latenssia ja muuttamatta datan kokonaisomistajuutta.

S3-säiliöissä olevat datajärvet voivat jatkossakin olla olemassa ja niitä voidaan hallita Microsoft Fabricin ulkopuolella. Tiedot liitetään samaan yhtenäiseen nimiavaruuteen, ja niitä voidaan käyttää samoilla Azure Data Lake Storage Gen2 -rajapinnoilla, vaikka tiedot tulisivat S3:sta. Fabric-kokemukset ja analyyttiset moottorit voivat muodostaa suoran yhteyden virtualisoituihin S3-tietoihin OneLakessa.

Näin organisaatiot voivat nopeuttaa datakokonaisuutensa kokonaisarvoa Fabricin avulla pilvipalveluissa ja hyödyntää Microsoft Fabricin Copilotin kaltaisia generatiivisia tekoälyominaisuuksia tai rakentaa räätälöityjä suuria kielimalleja, jotka perustuvat niiden dataan Azure AI Studion avulla.

Lisäresurssit:

1.4.2. Azure Data Lake Storage Gen2:n pikakuvakkeet nyt saatavilla

Azure Data Lake Storage Gen2:n (ADLS Gen2) pikakuvakkeet ovat nyt yleisesti saatavilla, ja ne antavat datasuunnittelijoille mahdollisuuden yhdistää ADLS Gen2:ssa olevien ulkoisten datajärvien tiedot OneLakeen suoran yhteyden kautta kohdetietojen kanssa.

Tämän päivityksen ansiosta ADLS Gen2:n tietoja voidaan käyttää uudelleen kopioimatta niitä, mikä poistaa tietojen päällekkäisyyden ja alentaa integrointikustannuksia koko yrityksessä. Luomalla ADLS Gen2:n pikakuvakkeen tiedot ovat valmiita käytettäväksi mukautettujen suurten kielimallien (LLM) tai Power BI -visuaalien avulla. ADLS Gen2 -lyhennökset nopeuttavat myös dataomaisuuden kokonaisarvoa mahdollistamalla yhteentoimivuuden Azure Databricksin kanssa.

ADLS Gen2 -pikakuvakkeen avulla asiakkaat voivat nyt saada nopean suorituskyvyn Power BI Direct Lake -tilan kautta Azure Databricksin kanssa. Koska OneLake käyttää samoja API:ita kuin ADLS Gen2 ja tukee samaa Delta Parquet -formaattia tietojen tallentamiseen, Azure Databricks -muistikirjat voidaan helposti päivittää käyttämään OneLake-päätepisteitä OneLakeen tallennetuille tiedoille.

Lisäresurssit:

1.4.3. Azure SQL -päivitykset tarjoavat paremman kustannusoptimoinnin ja syvemmän integraation.

Useat uudet ominaisuudet ja päivitykset Azure SQL:ään tekevät tarjonnasta kustannustehokkaamman, luotettavamman ja turvallisemman. Näihin päivityksiin kuuluvat mm:

Azure SQL Database Hyperscale -laskentajärjestelmän alhaisempi hinnoittelu

Azure SQL Database Hyperscale -tietokannan uusi hinnoittelu tarjoaa pilvipohjaisille työtehtäville Azure SQL:n suorituskyvyn ja turvallisuuden kaupallisten avoimen lähdekoodin tietokantojen hinnalla. Hyperscale-asiakkaat voivat säästää jopa 35 prosenttia laskentaresursseista, joita he tarvitsevat rakentaakseen skaalautuvia, tekoälyvalmiita pilvisovelluksia, jotka ovat kaikenkokoisia ja joiden I/O-vaatimukset ovat mitä tahansa. Uusi hinnoittelu on yleisesti saatavilla joulukuun 2023 puolivälissä.

Azure SQL Managed Instance -palvelun ilmaisen kokeilutarjouksen esikatselussa asiakkaat voivat tutustua Azure SQL Managed Instance -palveluun, käyttää sitä ja tutkia sitä ilmaiseksi 12 kuukauden ajan. Asiakkaat voivat testata konsepteja, testata sovelluksia tai yksinkertaisesti oppia lisää täysin hallitun tietokanta-as-a-palvelun toiminnallisista eduista.

Ilmainen kokeilutarjous tarjoaa huomattavan määrän laskenta- ja tallennustilaa sovellusten testaamiseen, mukaan lukien:

 • 4 vCorea tai 8 vCorea laskentaa, rajoitettu 720 vCore-tuntiin kuukaudessa.
 • 64 Gt tallennustilaa ja 64 Gt varmuuskopiotallennustilaa.
 • Käynnistä ja pysäytä instanssin laskentaresurssit pyynnöstä.

Azure SQL Managed Instance -ominaisuusaalto, joka on nyt yleisesti saatavilla, esittelee joukon ominaisuuksia, jotka yhdessä tekevät SQL Managed Instance -palvelusta entistä suorituskykyisemmän, luotettavamman ja turvallisemman ja mahdollistavat samalla entistä syvemmän integraation toimitiloissa olevan SQL Serverin ja laajemman Azure-palvelualustan kanssa. Pakettiin sisältyvät ominaisuudet:

 • Instanssin käynnistys/pysäytys, jonka avulla asiakkaat voivat käynnistää ja pysäyttää instanssinsa oman harkintansa mukaan ja säästää vCores- ja SQL-lisensoinnin laskutuskustannuksissa.
 • Vyöhykkeiden redundanssi, jonka avulla asiakkaat voivat ottaa hallinnoidun instanssinsa käyttöön useilla saatavuusvyöhykkeillä ja parantaa palvelun käytettävyyttä.
 • Distributed Transaction Coordinator, jonka avulla asiakkaat voivat suorittaa transaktioita useiden eri tietokantatyyppien välillä pitäen tietokannat synkronoituina.

Lisäresurssit: 

1.4.4. Microsoft 365 -tiedot Fabricissa natiivilla OneLake-integraatiolla.

Microsoft 365 -tiedot voidaan nyt integroida OneLakeen Delta Parquet -muodossa, joka on optimaalinen formaatti tietojen analysointia varten. Microsoft 365 -tietoja tarjottiin aiemmin vain JSON-muodossa. Tämän uuden integraation myötä Microsoft 365 -tiedot yhdistyvät saumattomasti OneLaken muihin tietolähteisiin, mikä mahdollistaa organisaatioille pääsyn analyyttisiin kokemuksiin, joiden avulla ne voivat muuntaa tietojaan ja saada niistä tietoa. Tämä tarkoittaa myös sitä, että Microsoft Fabric -muistikirjojen avulla rakennetut tekoälyominaisuudet pääsevät nyt suoraan käsiksi Microsoft 365 -tietoihin OneLakessa. Tämä päivitys on esikatselussa.

Lisäresurssit:

1.4.5. Microsoft Fabric nyt yleisesti saatavilla

Microsoft Fabric, integroitu ja yksinkertaistettu kokemus yritystason tietopohjaan perustuvasta datakokonaisuudesta, on nyt yleisesti saatavilla. Fabric mahdollistaa pysyvän tiedonhallinnan ja yhden kapasiteetin hinnoittelumallin, joka skaalautuu kasvun myötä, ja se on avoin kaikilla tasoilla ilman omistusoikeudellisia sitoumuksia. Fabric integroi Power BI:n, Data Factoryn ja seuraavan sukupolven Synapsen tarjotakseen asiakkaille hintatehokkaan ja helposti hallittavissa olevan modernin analytiikkaratkaisun tekoälyn aikakautta varten.

Fabric on tarkoitettu koko yritykselle, ja siinä on rooliin räätälöityjä työkaluja ja syviä integraatioita Microsoft 365:n, Teamsin ja tekoälypilottien kanssa, jotta voidaan nopeuttaa analytiikkakapasiteettia ja auttaa skaalauttamaan datan arvonluontia kaikille data-ammattilaisista muihin kuin teknisiin yrityskäyttäjiin.

Lisäresurssit:

1.4.6. Microsoft Fabric, joka on nyt osa Microsoft Intelligent Data Platform -alustaa, antaa ISV:ille seuraavat mahdollisuudet

Microsoft Intelligent Data Platform (MIDP) on joukko tiiviisti integroituja datapalveluja, joihin kuuluu Microsoft Fabric, joka on nyt yleisesti saatavilla oleva yhtenäinen analytiikkapalvelu. Älykäs data-alusta antaa organisaatioille mahdollisuuden investoida enemmän aikaa arvon luomiseen kuin datan integrointiin ja hallintaan.

Fabric on rakennettu helppokäyttöiseksi SaaS-ohjelmistoksi (Software as a Service), ja se on avoin ja laajennettavissa, mikä tarjoaa riippumattomille ohjelmistotoimittajille (ISV:t) runsaasti ominaisuuksia, joiden avulla ne voivat rikastuttaa alustaa alan johtavilla sovelluksilla. Ignitessa Microsoft esittelee, miten alan johtavat kumppanit, kuten London Stock Exchange, Esri, Informatica, Teradata ja SAS, tuovat Fabriciin työkuormina tuotekokemuksiaan. Tämä auttaa kumppaneita laajentamaan toiminta-alaansa ja laajentamaan niiden toimintojen laajuutta, joita yhteiset asiakkaamme voivat käyttää saumattomasti Microsoft Fabricin avulla.

Lisäresurssit:

1.4.7. Azure Cosmos DB:n uudet ominaisuudet lisäävät kehittäjien tuottavuutta ja kustannustehokkuutta.

Useat Azure Cosmos DB:n uudet ominaisuudet auttavat kehittäjiä toimittamaan sovelluksia tehokkaammin ja vähentämään samalla tuotantokustannuksia. Näihin päivityksiin kuuluvat mm:

Dynaaminen skaalautuminen osioittain/alueittain, joka on nyt esikatseluversiossa uusille Azure Cosmos DB -tileille, antaa asiakkaille mahdollisuuden optimoida skaalautuminen ja kustannukset tilanteissa, joissa osiointia käytetään yksittäisten konttien skaalaamiseen tietokannassa sovellusten suorituskykytarpeiden täyttämiseksi tai joissa Azure Cosmos DB:n monialuekonfiguraatiota käytetään tietojen maailmanlaajuiseen jakeluun.

Dynaaminen skaalautuminen antaa kehittäjille lisää joustavuutta säästää kustannuksia skaalaamalla tietokantatarpeita tarkemmalla tasolla, joko alueittain tai tietojen osioittain. Tämä on kustannusystävällistä asiakkaille, joilla on tietokannoissaan kuumia osioita tai joilla on toimintoja eri puolilla maailmaa.

Microsoft Copilot for Azure -integraatio Azure Cosmos DB:hen, joka on nyt esikatseluvaiheessa, tuo tekoälyn Azure Cosmos DB -kehittäjäkokemukseen. Erityisesti tämä julkaisu antaa kehittäjille mahdollisuuden muuntaa luonnollisen kielen kysymyksiä Azure Cosmos DB:n NoSQL-kyselyiksi Azure Cosmos DB Data Explorerin kyselyeditorissa. Tämä uusi ominaisuus lisää kehittäjien tuottavuutta luomalla kyselyitä ja kyselyoperaatioiden kirjallisia selityksiä, kun he esittävät kysymyksiä tiedoistaan.

Azure Cosmos DB for MongoDB vCore on nyt yleisesti saatavilla, ja sen avulla kehittäjät voivat rakentaa älykkäitä sovelluksia Azureen MongoDB-yhteensopivuudella. Azure Cosmos DB for MongoDB vCoren avulla kehittäjät voivat hyödyntää natiivien Azure-integraatioiden etuja, alhaisia kokonaiskustannuksia ja tuttua vCore-arkkitehtuuria, kun he siirtävät olemassa olevia sovelluksia tai rakentavat uusia. Azure Cosmos DB for MongoDB vCore ottaa käyttöön myös ilmaistason, joka on kehittäjäystävällinen tapa tutustua alustan ominaisuuksiin ilman kustannuksia. Lue lisää ilmaisesta tasosta.

Lisäksi uusi Azure AI Advantage -tarjous auttaa asiakkaita hyödyntämään Azure Cosmos DB:n ja Azure AI:n arvoa yhdessä. Etuihin kuuluvat mm:

 • Jopa 40 000 RU/s:n säästöt kolmen kuukauden ajan Azure Cosmos DB:ssä, kun käytät GitHub Copilotia tai Azure AI:ta, mukaan lukien Azure OpenAI Service.
 • Maailmanluokan infrastruktuuri ja tietoturva liiketoiminnan kasvattamiseksi ja tietojen suojaamiseksi.
 • Parannetaan generatiivisten tekoälysovellusten luotettavuutta hyödyntämällä Azure Cosmos DB:n nopeutta tietojen hakemisessa ja käsittelyssä.

Vektorihaku Azure Cosmos DB:ssä MongoDB vCore on nyt yleisesti saatavilla, ja sen avulla kehittäjät voivat integroida tekoälyyn perustuvat sovelluksensa saumattomasti Azure Cosmos DB:hen tallennettuihin tietoihin. Vektorihaku antaa käyttäjille mahdollisuuden tallentaa, indeksoida ja kysyä tehokkaasti korkea-ulotteista vektoridataa, jolloin tietoja ei tarvitse siirtää vektorihakuominaisuuksien kalliimpiin vaihtoehtoihin, kuten vektoritietokantoihin.

Lisäresurssit:

1.4.8. SQL Serverin uudet hallittavuus- ja tietoturvaominaisuudet, jotka Azure Arc mahdollistaa.

Azure Arcin SQL Serveriin tekemät parannukset tarjoavat Azuren ulkopuolella toimivalle SQL Serverille uusia hallintaominaisuuksia, kuten seurantaa, korkean saatavuuden/katastrofihyötyvarmuuden (HA/DR) hallintaa ja laajennettuja tietoturvapäivityksiä.

Azure Arcin mahdollistama SQL Serverin valvonta, joka on nyt esikatseluvaiheessa, antaa asiakkaille mahdollisuuden saada kriittistä tietoa koko SQL Server -omaisuudestaan toimitiloissa ja pilvipalvelimissa, optimoida tietokannan suorituskykyä ja diagnosoida ongelmia nopeammin. Tämän seurantatyökalun avulla asiakkaat voivat siirtyä reaktiivisesta toimintatilasta ennakoivaan toimintatilaan, mikä parantaa tietokannan käytettävyyttä entisestään ja vähentää samalla rutiininomaista työmäärää.

SQL Serverin parannettu korkean saatavuuden ja katastrofista palautumisen (HA/DR) hallinta, jonka Azure Arc mahdollistaa , on nyt esikatseluversiossa. Azure Arcin avulla asiakkaat voivat nyt parantaa SQL Serverin liiketoiminnan jatkuvuutta ja johdonmukaisuutta tarkastelemalla ja hallinnoimalla Always On -saatavuusryhmiä, failover-klusteri-instansseja ja varmuuskopioita suoraan Azure-portaalista. Tämä uusi ominaisuus tarjoaa asiakkaille paremman näkyvyyden sekä paljon helpomman ja joustavamman tavan määrittää kriittisiä tietokantatoimintoja.

Azure Arcin mahdollistamat SQL Serverin laajennetut tietoturvapäivitykset ovat nyt yleisesti saatavilla. SQL Serverin laajennetut tietoturvapäivitykset, jotka tarjoavat kriittisiä tietoturvapäivityksiä jopa kolmen vuoden ajan laajennetun tuen päättymisen jälkeen, ovat nyt saatavilla palveluna Azure Arcin kautta. Extended Security Update -palvelun avulla asiakkaat, jotka käyttävät vanhempia SQL Server -versioita toimitiloissa tai monipilviympäristöissä, voivat hallita tietoturvakorjauksia Azure-portaalista. Azure Arc -palvelun mahdollistamat laajennetut tietoturvapäivitykset antavat taloudellista joustavuutta maksullisella tilausmallilla.

Lisäresurssit:

1.4.9. Uusia suorituskykyparannuksia Azure Database for MySQL Business Critical -palvelussa.

Azure Database for MySQL Business Critical -palvelutason uudet suorituskykyparannukset tekevät siitä ihanteellisen korkean suorituskyvyn transaktio- tai analyysisovelluksille. Accelerated Logs -palvelun esikatselun ansiosta organisaatiot voivat Microsoftin sisäisen testauksen perusteella havaita suorituskyvyn paranevan jopa kaksi kertaa tai enemmän ilman lisäkustannuksia.

Principled Technologiesin äskettäinen suorituskykyvertailututkimus osoittaa, että Azure Database for MySQL Business Critical -palvelutaso on jopa 50 prosenttia nopeampi kuin MySQL on Amazon Web Services (AWS) Relational Data Service -palvelussa ja jopa 2,6 kertaa nopeampi kuin Google Cloud Platform (GCP) Cloud SQL for MySQL. Näiden parannusten ansiosta Azure Database for MySQL Business Critical -palvelu sopii erinomaisesti tehtäväkriittisiin, Tier 1 -tason MySQL-työkuormiin.

Lisäresurssit:

1.4.10. Suorituskykyparannuksia ja uusia tekoälyominaisuuksia Azure Database for PostgreSQL:lle

Azure Database for PostgreSQL on Microsoftin skaalautuvaan pilvi-infrastruktuuriin rakennettu tietokantapalvelu sovelluskehittäjille. Palvelun päivityksiä ovat mm:

Parannettu suorituskyky ja skaalautuvuus Azure Database for PostgreSQL:lle. Tämä päivitys tarjoaa kehittyneet tallennus- ja laskentatoiminnot, jotka mahdollistavat optimaalisen hinta-laatusuhteen yritysten tuotantotyömäärille. Ominaisuuksiin kuuluvat mm:

 • Premium SSD v2 tarjoaa esikatselussaan alle millisekunnin levyviiveet sekä jopa 64 TB tallennustilaa ja 80 000 input/output-operaatiota (IOPS) vaativiin IO-intensiivisiin työtehtäviin edullisesti, mikä tarjoaa suurta joustavuutta suorituskyvyn ja kustannusten hallintaan Tier-1-tuotantoympäristöissä.
 • IOPS-skaalaus mahdollistaa esikatselussa sen, että asiakkaat voivat skaalata IOPS:n 20 000:een asti suorittaakseen siirtymien tai datan lataamisen kaltaisia ohimeneviä operaatioita nopeammin ja skaalata sitä sitten takaisin alaspäin, kun sitä ei tarvita, kustannusten säästämiseksi.
 • Online, dynaaminen laskennan ja tallennuksen skaalautuminen, joka on nyt yleisesti saatavilla, säätää laskenta- ja tallennusresurssien määrää senhetkisen kysynnän mukaan saumattoman kokemuksen avulla, jossa käyttökatkokset ovat lähes olemattomat.

Azure Database for PostgreSQL -laajennus Azure AI:lle antaa kehittäjille mahdollisuuden hyödyntää suuria kielimalleja (LLM) ja rakentaa monipuolisia PostgreSQL-generoivia tekoälysovelluksia, mikä tarkoittaa, että PostgreSQL-kyselyt Azuressa voivat nyt käyttää Azure AI -sovelluksia. Nyt esikatselussa oleva laajennus mahdollistaa:

 • Kutsuminen Azure OpenAI Service - palveluun LLM-pohjaisten vektoripohjaisten upotusten luomiseksi, jotka mahdollistavat tehokkaat samankaltaisuushaut, mikä on erityisen tehokasta suosittelujärjestelmissä.
 • Kutsu Azure AI Languagea monenlaisiin skenaarioihin, kuten tunneanalyysiin, kielen havaitsemiseen, entiteettien tunnistamiseen ja muuhun.

Lisäresurssit:

1.5. Azuren infrastruktuuri

1.5.1. Tekoälyn infrastruktuurin päivitykset

Azure on maailman tietokone, ja se toimii monenlaisten ratkaisujen voimanlähteenä pilvipalveluista kaikkein kehittyneimpien tekoälymallien käyttämiseen. Microsoft optimoi ja innovoi laitteisto- ja ohjelmistopinon jokaista kerrosta työkuormista ja asiakkaiden vaatimuksista saatujen tietojen avulla.

Microsoftin ekosysteemilähestymistapaan kuuluu pitkäaikaisia kumppanuuksia alan johtavien yritysten kanssa, jotta asiakkaat voivat valita suorituskyvyn, tehokkuuden ja kustannusten suhteen tekoälyn päättelyä, koulutusta ja yleistä laskentaa varten.

Azure-infrastruktuuri lisää valinnanvaraa hinnan ja suorituskyvyn suhteen Azure-infrastruktuurin teknologiapinossa, aina konesalista ja sen telineistä palvelimiin ja niitä pyörittäviin piikomponentteihin, mukaan lukien:

Räätälöityä piitä tekoälyä ja yritystyökuormia varten Microsoftin pilvipalvelussa.
Microsoft julkistaa tänään uuden
räätälöidyn piiyksikön, joka täydentää Microsoftin tarjouksia alan kumppaneiden kanssa. Kaksi uutta sirua, Microsoft Azure Maia ja Microsoft Azure Cobalt, on rakennettu kokonaisvaltaisen näkemyksen perusteella laitteisto- ja ohjelmistojärjestelmistä suorituskyvyn ja hinnan optimoimiseksi.

Microsoft Azure Maia on tekoälykiihdyttimen siru, joka on suunniteltu suorittamaan pilvipohjaista harjoittelua ja päättelyä tekoälyn työmäärille, kuten OpenAI-malleille, Bingille, GitHub Copilotille ja ChatGPT:lle.

Microsoft Azure Cobalt on Arm-arkkitehtuuriin perustuva pilvipohjainen siru, joka on optimoitu suorituskyvyn, energiatehokkuuden ja kustannustehokkuuden kannalta yleiskäyttöisiin työtehtäviin.

Azure Boost on nyt yleisesti saatavilla
Yksi Microsoft Azuren uusimmista ja merkittävimmistä infrastruktuurin parannuksista, Azure Boost, on nyt yleisesti saatavilla. Azure Boost mahdollistaa suuremman verkko- ja tallennussuorituskyvyn mittakaavassa, parantaa tietoturvaa ja vähentää huoltovaikutuksia siirtämällä virtualisointiprosessit, jotka perinteisesti suoritetaan isäntäpalvelimilla, kuten verkko- ja tallennustoiminnot sekä isännänhallinta, tarkoitusta varten rakennettuihin laitteistoihin ja ohjelmistoihin, jotka on optimoitu näitä prosesseja varten. Tämän innovaation ansiosta Microsoft saavuttaa markkinoiden nopeimmat etä- ja paikalliset tallennussuorituskyvyt tällä hetkellä: etätallennussuorituskyky on 12,5 Gbit/s (gigabittiä sekunnissa) ja 650 000 IOPS (input/output-operaatioita sekunnissa) ja paikallisen tallennussuorituskyvyn 17,3 Gbit/s ja 3,8 miljoonaa IOPS.

ND MI300 v5 -virtuaalikoneet, joissa on AMD:n sirut, jotka on optimoitu tekoälyn generatiivisiin työtehtäviin.
ND MI300 v5 -virtuaalikoneet on suunniteltu nopeuttamaan tekoälytehtävien työmäärän käsittelyä korkealuokkaisten tekoälymallien harjoittelua ja generatiivista päättelyä varten, ja niissä on AMD:n uusin näytönohjain, AMD Instinct MI300X.

NC H100 v5 -virtuaalikoneet uusimmilla NVIDIAn näytönohjaimilla
Uusi esikatselussa oleva NC H100 v5 -virtuaalikonesarja (VM) perustuu NVIDIA Hopper 100:n (H100) uusimpaan NVL-muunnokseen, joka tarjoaa enemmän muistia näytönohjainta kohden. Uusi VM-sarja tarjoaa asiakkaille enemmän suorituskykyä, luotettavuutta ja tehokkuutta keskitason tekoälykoulutukseen ja generatiiviseen tekoälyn päättelyyn. Kun VM:ssä säilytetään enemmän muistia näytönohjainta kohden, asiakkaat lisäävät tietojenkäsittelyn tehokkuutta ja parantavat työmäärän kokonaissuorituskykyä.

Lisäresurssit:

1.5.2. Azure Monitor- ja Azure Migrate -päivitykset

Azure Monitor System Center Operations Manager (SCOM) Managed Instance tuo Azure Monitoriin SCOM:n valvontaominaisuudet ja konfiguroitavissa olevat terveysmallit. SCOM Managed Instance on Azure Monitorin ominaisuus, joka tarjoaa SCOM-asiakkaille pilvipohjaisen vaihtoehdon, joka takaa pilvi- ja tilaympäristöjen seurannan jatkuvuuden pilven käyttöönoton aikana.

SCOM Managed Instance on nyt yleisesti saatavilla. Esikatselusta lähtien SCOM Managed Instance on lisännyt useita ominaisuuksia, kuten SCOM-hälytysten integroinnin Azure Monitorin hälytysten kanssa, mahdollisuuden lähettää integroituja hälytyksiä IT-palvelunhallintatyökaluihin, mahdollisuuden tarkastella palvelun tilaa Azure-portaalista ja parannetun käyttöönoton.

Azure Migrate, Azureen siirtymiseen ja Azureen nykyaikaistamiseen käytettävä palvelu, ottaa käyttöön uusien työmäärien löytämisen, liiketoiminta-analyysin ja arviointituen. Näin asiakkaat voivat analysoida konfiguraationsa ja yhteensopivuutensa uusia käyttötapauksia varten, jotta he voivat määrittää sopivan kokoiset Azure-instanssit optimaalisin kustannuksin ja ilman esteitä.

Erityisominaisuuksiin kuuluvat esikatselussa Spring-sovellusten arviointi, liiketoimintatapaukset hallintakustannuksineen, liiketoimintatapaukset ja arvioinnit tietoturvan sekä Windows- ja SQL-ESU:n kanssa liiketoimintatapauksissa ja verkkosovellusten arviointi, joka on yleisesti saatavilla.

Lisäresurssit:

1.5.3. Azure IoT Operationsin esittely

Azure IoT Operations on uusi lisäys Azure IoT -portfolioon, joka tarjoaa yhtenäisen, kokonaisvaltaisen Microsoftin ratkaisun, joka muuttaa fyysiset toiminnot digitaalisesti saumattomasti pilvestä reunaan.

Tämä nyt esikatseluvaiheessa oleva tarjonta sisältää "One Microsoft" -lähestymistavan pilvestä reunaan fyysisten toimintojen muuttamiseksi digitaalisesti. Microsoft standardoi pilvestä reunaan -arkkitehtuurin fyysisten toimintojen digitaalisia ratkaisuja varten alan standardien ja avoimen lähdekoodin lähestymistapojen avulla.

Tämä asiakkaiden digitaalisia ekosysteemejä yhdistävä lähestymistapa poistaa teknisiä esteitä digitaalisen muutoksen seuraavalta tasolta, mahdollistaa teknisen yhteistyön IT- ja operatiivisen teknologian välillä ja tuo digitaalisiin ratkaisuihin yhteentoimivuutta ja skaalautuvuutta.

Tämä yhtenäinen lähestymistapa koostuu seuraavista osista:

 • Hallintotaso: Yksi ohjaustaso, jolla voidaan turvata ja hallita resursseja ja työmääriä pilvestä reunaan Azure Arcilla.
 • Sovellusten kehittäminen: Rakenna ja ota sovelluksia käyttöön johdonmukaisesti missä tahansa, pilvessä tai reunalla.
 • Pilvestä reunaan -datataso: Saumaton integrointi tietotasolla omaisuuseristä pilveen ja takaisin.
 • Yhteinen infrastruktuuri: Asiakkaat voivat yhdistää pilvipalveluun tehdyt investoinnit toimitiloissa oleviin resursseihinsa.

Lisäresurssit:

1.5.4. Microsoft ja Oracle julkistavat Oracle Database@Azure -palvelun yleisen saatavuuden.

Microsoft ja Oracle ilmoittavat Oracle Database@Azure -tietokannan yleisestä saatavuudesta. Se tulee saataville Yhdysvaltojen itäisellä Azure-alueella joulukuusta 2023 alkaen, ja sitä on tarkoitus laajentaa muille alueille vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä ja sen jälkeen. Asiakkaat saavat suoran pääsyn Oracle-tietokantapalveluihin, jotka toimivat Microsoft Azure -tietokeskuksiin sijoitetussa Oracle Cloud Infrastructure (OCI) -tietokantainfrastruktuurissa, alkaen Oracle Exadata Database -tietokantapalvelusta, yhdistettynä Microsoft Azuren tietoturvaan, joustavuuteen ja luokkansa parhaisiin palveluihin. Microsoft on ainoa muu hyperscaler, joka tarjoaa OCI-tietokantapalveluita, jotka yksinkertaistavat pilvipalvelumigraatiota, monipilvikäyttöä ja hallintaa.

Lisäresurssit:

1.5.5. Päivitykset Azure Arcissa

Azure Arc yksinkertaistaa hallintaa ja hallintaa tarjoamalla johdonmukaisen monipilvisen ja tiloissa olevan hallinta-alustan, joka auttaa organisaatioita valvomaan ja hallitsemaan ympäristöjään. Azure Arc -ominaisuuksien ja infrastruktuuritoimintojen päivityksiä ovat mm. seuraavat:

VMware vSphere ja Azure Arc, joka on nyt yleisesti saatavilla, auttavat käyttäjiä yksinkertaistamaan VMware vSphereen ja Azureen hajautetun hybridi-IT-kokonaisuuden hallintaa. Tämä tapahtuu Azure Arcin avulla, joka laajentaa Azuren ohjaustasoa VMware vSphere -infrastruktuuriin ja mahdollistaa Azuren tietoturva-, hallinto- ja hallintaominaisuuksien käytön johdonmukaisesti VMware vSphereen ja Azureen.

Asiakkaat voivat aloittaa yhdistämällä Azure Arcin VMware vSphere -käyttöönottojen resursseihin, asentaa agentteja mittakaavassa ja ottaa käyttöön Azuren hallinta-, havainnointi- ja tietoturvaratkaisut hyödyntäen samalla olemassa olevia elinkaaren hallintaominaisuuksia. Tämä ominaisuus on nyt yleisesti saatavilla.

Viimeisin Azure Stack HCI -ominaisuuspäivitys tuo esikatselussaan innovatiivisia ominaisuuksia, jotka edelleen yksinkertaistavat IT-ammattilaisten arkea tekemällä Azure Stack HCI:n käyttöönotosta ja hallinnasta yksinkertaisempaa ja automatisoidumpaa, kun se yhdistetään äskettäin julkaistuihin avaimet käteen -ratkaisuihin. Esimerkiksi uusi klusterin käyttöönottoominaisuus tarjoaa automaattisesti virtuaalikoneiden (VM) käyttöönoton ja mahdollisuuden hallita Azure Stack HCI -päivityksiä Azure-portaalista laajassa mittakaavassa. Lisäksi tämä ominaisuuspäivitys laajentaa VM-laajennusten tukea, johon kuuluvat Microsoft Defender for Cloud, Azure Monitor ja Azure Update Manager.

Muita esikatselussa olevia päivityksiä ovat:

 • Site manager, uusi ominaisuus osana Azure Stack HCI -päivitystä, joka auttaa asiakkaita järjestämään kaikki Arc-resurssit sijainnin mukaan, mikä säästää aikaa.
 • Uusi työkalu, joka hyödyntää Azure Migratea, jotta asiakkaat voivat siirtää Hyper-V-virtuaalikoneensa suoraan Azure Stack HCI-solmuihin. Tämä yksinkertaistaa asiakkaiden siirtymistä uuteen infrastruktuuriin, mikä on erityisen hyödyllistä heidän laitteistopäivityssyklinsä aikana.

Azure Stack HCI -uutuuksien lisäksi AKS on VMware, joka on esikatseluvaiheessa, antaa asiakkaille, jotka ovat käyttäneet Azure Kubernetes Service (AKS) -palvelua pilvipalvelussa tai AKS:ää tiloissa Windows Serverillä tai Azure Stack HCI:llä, saman kokemuksen VMware-ympäristössään. Tämän uuden AKS-perheen jäsenen myötä Microsoftilla on kokonaisvaltainen Kubernetes-tarjous asiakkaille pilvipalvelussa ja tiloissa.

System Center Virtual Machine Managerin (SCVMM) itsepalveluominaisuudet ovat nyt yleisesti saatavilla Azuressa Azure Arcin avulla. Kun asiakkaat on yhdistetty Azure Arciin, he voivat hallita ja valvoa System Center Virtual Machine Manager (VMM) -ympäristöjään Azuressa ja suorittaa VM-itsepalvelutoimintoja Azure-portaalista. Asiakkaat saavat yhdenmukaisen hallintakokemuksen Azuressa pilvi- ja hybridiympäristöihin. Azure Pack -asiakkaille tämä ratkaisu on tarkoitettu vaihtoehdoksi VM-itsepalvelutoimintojen suorittamiselle.

Lisäresurssit:

1.5.6. Azure Storage -palveluiden päivitykset

Useiden uusien ominaisuuksien ja suorituskyvyn parannusten tarkoituksena on yksinkertaistaa tiedonhallintaa, parantaa suorituskykyä ja helpottaa siirtymistä pilveen. Näihin päivityksiin kuuluvat mm:

Azure Ultra Disk Storage: Azure Ultra Disk Storage -levytallennustilojen suurin sallittu syöttö-/lähtöoperaatio (IOPS) sekunnissa ja suurin sallittu läpäisykyky on nostettu 400 000 IOPSiin ja 10 000 MB/s:aan levyä kohti. Yhdellä Ultra Disk -levyllä voidaan saavuttaa suurimpien Azure-virtuaalikoneiden maksimi-IOPS ja -läpäisykyky, mikä vähentää useiden raidoitettujen levyjen hallinnan monimutkaisuutta. Lisääntynyttä suorituskykyä voivat hyödyntää myös useat Azure-virtuaalikoneet, kun Ultra Disk on määritetty jaetuksi levyksi. Tämä päivitys on yleisesti saatavilla.

Azure Storage Mover: Azure Storage Mover: Azure Storage Mover on Microsoftin palvelu, jonka avulla Azure-tallennusasiakkaat voivat siirtää tiloissa olevat tiedostojakonsa Azure-tiedostojakoihin ja Azure Blob Storageen. Päivityksiä ovat mm:

 • SMB (Server Message Block) -jako Azuren tiedostojakoon siirtymispolku on nyt yleisesti saatavilla.
 • Storage Mover -agenttikuva VMwarea varten on nyt yleisesti saatavilla.
 • Tallennustilejä, joissa on Blob-tallennuksen Hierarkkinen nimiavaruuspalvelu -ominaisuus, tuetaan nyt esikatselussa.

Uusi tiedostojärjestelmän suorituskyky ja taloudellisuus Azure Native Qumulo Scalable File Service -palvelun avulla: Azure Native Qumulo (ANQ) V2 Scalable File Service muuttaa pilvitiedostopalvelun yhdistämällä pilven suorituskyvyn ja joustavuuden yrityksen ominaisuuksiin ja tiloissa olevien tiedostojärjestelmien yleiseen yhteensopivuuteen.

Uusia ja parannettuja ominaisuuksia, jotka ovat yleisesti saatavilla, ovat muun muassa:

 • Lyömätöntä taloutta: ANQ tarjoaa pay-as-you-go-hinnoittelun, joka mahdollistaa kustannusten alentamisen tietomäärän kasvaessa.
 • Pilviasteikko: ANQ erottaa suorituskyvyn ja kapasiteetin toisistaan, jolloin läpäisykyky ja kapasiteetti skaalautuvat itsenäisesti, joustavasti ja saumattomasti.
 • Pilven yksinkertaisuus: ANQ:n nopea käyttöönotto saa asiakkaat toimimaan vain 12 minuutissa suoraan Azure-portaalissa. ANQ V2:n globaalien nimiavaruuksien ansiosta kaikki työmäärät voidaan osoittaa yhteen nimiavaruuteen riippumatta siitä, sijaitseeko data ANQ:ssa vai toimitiloissa olevissa Qumulo-ympäristöissä.

Lisäresurssit:

1.6. Azure Management & Operations

1.6.1. Azure Business Continuity Center auttaa hallitsemaan, suojaamaan ja hallitsemaan resursseja laajassa mittakaavassa, nyt esikatselussa

Azure Business Continuity Center on työkalu, joka antaa IT-ylläpitäjille kattavat ja joustavat suojausominaisuudet, joilla voidaan vastata monimutkaisiin turvallisuusvaatimuksiin ja nopeasti kehittyviin uhkiin. Uusi Azure Business Continuity Center, joka on nyt esikatseluvaiheessa, tarjoaa IT-ylläpitäjille nämä edut:

 • Yksinkertaistettu hallinta: Tarjoamalla asiakkaille mahdollisuuden hallita ratkaisuja ensimmäisen osapuolen Azure-palveluissa, kuten Azure Backup ja Azure Site Recovery, ja mahdollisesti kolmannen osapuolen ratkaisuissa.
 • Rikkaita oivalluksia: Käyttäjät voivat tarkastella koko BCDR-kiinteistön turvallisuusyhteenvetoa ja saada ohjeita yksittäisistä tietoturvaominaisuuksista sekä toimintakelpoisia näkemyksiä tietoturvatilanteen parantamiseksi.
 • Suojaus kautta linjan: Auttaa varmistamaan tehokkaan lunnasohjelmasuojauksen ja -vaimennuksen infrastruktuuri-, data- ja sovelluskerroksilla yksinkertaistetulla seurannalla, jonka avulla voidaan validoida suojauksen nykytila ja konfiguraation muuttuminen.

Lisäresurssit:

1.6.2. Azure Chaos Studio nyt yleisesti saatavilla

Azure Chaos Studio, joka on nyt yleisesti saatavilla, tarjoaa täysin hallitun kokeilualustan haastavien ongelmien selvittämiseen kokeilumallien, dynaamisten kohteiden ja opastetumman käyttöliittymän avulla.

Chaos Studio tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden häiritä tarkoituksellisesti sovelluksiaan luotettavuusongelmien paljastamiseksi ja ongelmien ennaltaehkäisyn strategioiden laatimiseksi ennen kuin ne vaikuttavat käyttäjiin. Chaos Studion avulla käyttäjät voivat esimerkiksi arvioida, miten sovellukset reagoivat todellisiin häiriöihin, kuten verkon viiveisiin, odottamattomiin tallennusvirheisiin, vanhentuneisiin salaisuuksiin tai jopa täydellisiin datakeskuksen käyttökatkoksiin. Chaos Studion mallien avulla asiakkaat voivat muutamassa minuutissa testata Azure-resurssiensa kestävyyttä tarjoamalla joukon esitäytettyjä kokeita, jotka perustuvat yleisiin katkoskenaarioihin. Dynaamiset kohteet -toiminnon avulla käyttäjät voivat valita kokeen kohteet staattisen luettelon valinnan sijaan Keyword Query Language (KQL) -kyselyjen avulla, mikä mahdollistaa kehittyneempien vikailmoitusskenaarioiden luomisen.

Asiakkaat saavat mahdollisuuden parantaa häiriönsietokykyään vikoja ja häiriöitä vastaan ymmärtämällä paremmin sovellusten häiriönsietokykyä, tekemällä kokeita monenlaisilla agentti- ja palvelupohjaisilla vioilla ja ylläpitämällä tuotannon laatua jatkuvan validoinnin avulla.

Lisäresurssit:

Kaksi ihmistä istuu huoneessa kannettavan tietokoneen ääressä.

2. Kehittäjä 2.1. Kehittäjäyhteisö

2.1.1. Uudet tekoälyä koskevat Microsoft Applied Skills -kelpuutukset nyt saatavilla

Microsoft julkaisee uusia Microsoft Applied Skills -pätevyystodistuksia, jotka ovat kriittisiä tekoäly-muutoksen kannalta ja auttavat käyttäjiä:

 • Kehitä generatiivista tekoälyä Azure OpenAI Service -palvelun avulla.
 • Luo älykäs asiakirjojen käsittelyratkaisu Azure AI Document Intelligence -palvelun avulla.
 • Rakenna luonnollisen kielen käsittelyratkaisu Azure AI Language -palvelun avulla.
 • Rakenna Azure AI Vision -ratkaisu.

Microsoft julkisti aiemmin Microsoft Applied Skillsin, uuden todistuksen, jonka avulla henkilöt voivat todistaa, että heillä on erityistaidot, joita tarvitaan liiketoimintaskenaarioiden mukaisten projektien toteuttamiseen.

Microsoft Ignite -tapahtumassa saatavilla oleva uusi osaamiskokonaisuus mukaan lukien on julkaistu 15 Microsoft Applied Skills -osaamistodistusta, ja ainakin viisi uutta todistusta on tulossa joulukuun 2023 loppuun mennessä. Uudet pätevyystodistukset liittyvät hankkeisiin, kuten generatiivisten tekoälyratkaisujen kehittämiseen tai turvallisen pääsyn määrittämiseen Azure-verkon avulla, jotka ovat keskeisiä organisaatioiden ottaessa käyttöön pilvi- ja tekoälyteknologioita.

Microsoft-sertifioinnit ja Microsoft Applied Skills -taidot täydentävät toisiaan ja ovat Microsoftin varmentamia. Ne tarjoavat organisaatioille luottamuksen osoituksen ja auttavat niitä löytämään tehokkaasti osaajat, joilla on tekniset taidot, joita ne tarvitsevat toteuttaakseen erittäin teknisiä ratkaisuja ja ottaakseen vastaan organisaation menestyksen kannalta kriittisiä projekteja.

Microsoft Applied Skills -todistuksen hankkiminen on suunniteltu suoraviivaiseksi ja joustavaksi, ja siihen sisältyy:

 • Valinnainen koulutus, mukaan lukien ilmaiset itseopiskelupolut, jotka ovat saatavilla Microsoft Learn -palvelussa, ja pian on tulossa myös opettajan johdolla tapahtuvaa koulutusta.
 • Vuorovaikutteisen, laboratoriopohjaisen arvioinnin läpäiseminen, jossa hakijat käyvät läpi sarjan skenaariopohjaisia tehtäviä tuotteissa, kuten Microsoft Azure tai Power Platform. Laboratorioarviointi on saatavilla suoraan Microsoft Learn -palvelusta.
 • Saat Microsoftin varmentaman todistuksen, jonka voit helposti jakaa LinkedIn-profiileihin, jolloin voit esitellä uusia taitojasi ammatillisessa verkostossa.

Lisäresurssit:

2.2. Kehittäjätyökalut ja DevOps

2.2.1. Azure Migrate -sovelluksen ja -koodin arviointi nyt yleisesti saatavilla

Azure Migrate -sovellus- ja koodiarviointi, joka on nyt yleisesti saatavilla, täydentää Azure Migrate -arviointi- ja siirtotyökalua, joka auttaa modernisoimaan ja alustamaan uudelleen laajamittaisia .NET- ja Java-sovelluksia yksityiskohtaisen koodin ja sovellusten skannauksen ja riippuvuuksien havaitsemisen avulla. Työkalu tarjoaa kattavan raportin, jossa on suositeltuja koodimuutoksia, jotta asiakkaat voivat soveltaa monenlaisia koodimuutoksia erilaisissa käyttötapauksissa ja koodimalleissa.

Lisäresurssit:

2.2.2. Azure Container Apps helpottaa sovellusten käyttöönottoa ja tekoälytyökuorman suorittamista.

Azure Container Apps lisää uusia ominaisuuksia, jotka helpottavat koodin käyttöönottoa pilvipalvelussa ja tekoälytyökuorman suorittamista.

 • Erilliset GPU-työkuormaprofiilit: Käyttäjät voivat ajaa koneoppimismalleja Azure Container Apps -palvelun avulla laskentakohteena ja rakentaa tapahtumapohjaisia älykkäitä sovelluksia mallien kouluttamiseksi tai tietoon perustuvien oivallusten saamiseksi. Tämä ominaisuus on esikatseluvaiheessa.
 • Azure Container Apps -laskeutumisalueen kiihdytin: Yksinkertaistaa tuotantokelpoisen suojatun infrastruktuurin rakentamista yrityksen mittakaavassa, jotta voidaan ottaa käyttöön täysin hallinnoituja, pilvipohjaisia sovelluksia ja mikropalveluja. Tämä ominaisuus on yleisesti saatavilla.
 • Azure Container Apps -koodi pilveen: Käyttäjät voivat keskittyä koodiin ja viedä sovelluksen nopeasti lähdekoodista pilvipalveluun ilman, että heidän tarvitsee ymmärtää kontteja tai sovelluskoodin paketoimista käyttöönottoa varten. Tämä ominaisuus on esikatseluvaiheessa.
 • Vector-tietokannan lisäosat: Kolme suosituinta avoimen lähdekoodin vektoritietokantavaihtoehtoa, Qdrant, Milvus ja Weaviate, ovat nyt saatavilla esikatseluna lisäosina, joiden avulla kehittäjät pääsevät nopeasti ja edullisesti alkuun.

Lisäresurssit:

2.2.3. Azure-käyttöönottoympäristöt lisää uusia ominaisuuksia.

Azure-käyttöönottoympäristöihin lisätään uusia ominaisuuksia, jotka lisäävät Azure-palvelujen integrointia ja laajentavat määritysmahdollisuuksia. Nämä ominaisuudet, jotka ovat nyt esikatselussa, helpottavat sovellusinfrastruktuurin määrittämistä ja poistamista Azure Developer CLI -työkalun ja aikataulun automaattisen vanhenemisen ominaisuuden avulla, ja niihin kuuluvat:

 • Azure Developer CLI (azd) -integraatio: Yrityskehittäjät voivat hyödyntää azd:tä sovellusinfrastruktuurin käyttöönotossa Azure Deployment Environments -ympäristöjen avulla ja ottaa koodia helpommin käyttöön käyttöön käyttöönotetussa infrastruktuurissa.
 • Aikatauluta automaattinen vanheneminen: Resurssit poistetaan, kun ympäristöä ei enää tarvita.

Lisäresurssit:

2.2.4. Azure Functions julkistaa tuen .NET 8:lle ja uuden hosting-paketin.

Azure Functions tukee nyt .NET 8:a sovelluksissa, joissa käytetään eristettyä työntekijämallia. Tuki on nyt saatavilla Windows- ja Linux-käyttöjärjestelmille kulutus-, elastic premium- ja sovelluspalvelusuunnitelmien hosting-vaihtoehdoissa. Tämä päivitys on yleisesti saatavilla.

Flex Consumption Plan on uusi Azure Functionsin hosting-paketti, joka perustuu kulutukseen, maksetaan siitä, mitä käytetään, ja palvelimettomaan laskutusmalliin. Se tarjoaa enemmän joustavuutta ja muokattavuutta tinkimättä käytettävissä olevista ominaisuuksista. Uusiin ominaisuuksiin kuuluvat nopea ja suuri joustava skaalautuminen, instanssikoon valinta, yksityinen verkko, saatavuusvyöhykkeet ja korkea samanaikaisuuden hallinta. Käyttäjät voivat pyytää pääsyä yksityiseen esikatseluun.

Lisäresurssit:

2.2.5. Azure Kubernetes Service tarjoaa uusia ominaisuuksia tekoälyn ja koneoppimisen työmäärille.

Asiakkaat voivat nyt käyttää erikoistuneita koneoppimisen työmääriä, kuten suuria kielimalleja (LLM), Azure Kubernetes Service (AKS) -palvelussa kustannustehokkaammin ja vähemmällä manuaalisella konfiguroinnilla. Kubernetes AI -työkaluketjuoperaattorin julkaisu automatisoi LLM-mallien käyttöönoton AKS:ssä käytettävissä olevilla CPU- ja GPU-resursseilla valitsemalla mallille optimaalisesti mitoitetun infrastruktuurin. Sen avulla voidaan helposti jakaa inferenssi useiden pienemmän GPU-määrän VM:ien kesken, mikä lisää niiden Azure-alueiden määrää, joilla työkuormia voidaan suorittaa, poistaa odotusajat suuremman GPU-määrän VM:ien osalta ja alentaa kokonaiskustannuksia. Asiakkaat voivat myös valita esiasetetuista malleista AKS:n isännöimien kuvien kanssa, mikä lyhentää merkittävästi päättelypalvelun kokonaisasennusaikaa.

Lisäksi Azure Kubernetes Fleet Manager mahdollistaa AKS-klustereiden moniklusterointi- ja skaalausskenaariot. Alustan ylläpitäjät, jotka hallinnoivat Kubernetes-laivastoja, joissa on useita klustereita, kohtaavat usein haasteita päivitysten tallentamisessa turvallisella ja ennustettavalla tavalla. Tämän avulla ylläpitäjät voivat orkestroida päivityksiä useiden klustereiden välillä käyttämällä päivitysajoja, vaiheita ja ryhmiä. Tämä on nyt yleisesti saatavilla.

Lisäresurssit:

2.2.6. Azure Native Services -päivitys suorituskyvyn ja skaalauksen optimoimiseksi

Azure Native ISV Services -palvelujen avulla organisaatiot voivat käyttää ja hyödyntää erikoistuneita ohjelmistoja ja palveluja Microsoft Azuressa. Nämä palvelut tarjoavat ominaisuuksia, jotka on räätälöity pilvisuorituskykyä, saumatonta integraatiota ja toiminnan tehokkuutta varten riippumattomien ohjelmistotoimittajien (ISV) ohjelmistojen ja Azureen natiivien palvelujen välillä.

Apache Airflow™ on Astro - Azure Native ISV Service, joka on nyt esikatseluvaiheessa - antaa organisaatioille mahdollisuuden sijoittaa Airflow datatoimintojensa ytimeen ja tarjota helppokäyttöisyyttä, skaalautuvuutta ja yritystason tietoturvaa, jotka auttavat varmistamaan kriittisten dataputkien luotettavan toimituksen. Azure Native ISV Services -integraation avulla Astro on helposti saatavilla Azure-portaalissa hallinnoituna palveluna. Monimutkaisten dataputkien hallinnan sijaan kehittäjät voivat keskittyä dataan, koodiin, tietoturvaan ja laskutukseen kolmansien osapuolten yksiköissä. Kehittäjät voivat valita käytön mukaan maksullisen vaihtoehdon, jossa laskutus tapahtuu Azure Marketplacen kautta.

Lisäresurssit:

2.2.7. Microsoft Dev Box esittelee uusia kustomointi- ja asennusominaisuuksia.

Microsoft Dev Box esittelee uusia ominaisuuksia, jotka tukevat suurempaa mukauttamista ja yksinkertaistavat Dev Boxin asetuksia kehitystiimeille. Näissä uusissa ominaisuuksissa, jotka ovat nyt esikatselussa, keskitytään kehittäjien tuottavuuden ja tyytyväisyyden lisäämiseen:

 • Dev box -rajoitukset: Kehittäjätiimit voivat suoraan rajoittaa kehityslaatikoiden lukumäärää, jonka kukin kehittäjä voi luoda projektissa, mikä auttaa hallitsemaan kustannuksia ja varmistamaan resurssien tehokkaan käytön.

Lisäksi Dev Boxit yhdistyvät uusiin Microsoftin isännöimiin verkkoihin, mikä yksinkertaistaa verkon käyttöönottoa, koska virtuaaliverkon luominen, konfigurointi ja suojaaminen ei ole enää tarpeen. Tietohallinnon ylläpitäjät ja kehitystiimit voivat myös käyttää uutta pikaluontimallia, joka tarjoaa täydellisen, vaiheittaisen oppaan järjestelmänvalvojan alkuasetuksista Dev Boxin käyttöönottoon.

Docker tarjoaa nyt yhteistyössä Microsoftin kanssa Azure Marketplaceen Dev Box -yhteensopivia valmiiksi konfiguroituja kuvia, joissa on kaikki tarvittava konttien rakentamiseen Visual Studion ja Docker Desktopin avulla.

Lisäresurssit:

2.2.8. Microsoft tarjoaa ohjeita organisaatioiden auttamiseksi alustatekniikan perustamisessa

Alustatekniikka on lähestymistapa, joka perustuu DevOpsin parhaisiin käytänteisiin ja jossa käytetään automatisointi-, seuranta-, hallinta- ja havainnointityökaluja, joilla nopeutetaan nykyaikaisten ohjelmistosovellusten toimitusta.

Organisaatiot tarvitsevat kehittäjiä, jotka pääsevät nopeasti alkuun ja ottavat koodin käyttöön ja varmistavat samalla, että ohjelmistoprosessit ovat turvallisia, vaatimustenmukaisia ja kustannusten kannalta hallittuja. Alustan suunnittelukyvyt antavat kehittäjille enemmän itsepalvelua ja automatisoituja kokemuksia ja käyttötiimeille enemmän standardoitua, turvallista ja tehokasta sovelluskehitysinfrastruktuuria, mikä parantaa viime kädessä kehittäjien tuottavuutta, hallinnointia ja liiketoimintahyötyjen saavuttamiseen kuluvaa aikaa.

Microsoft tarjoaa keskeisen joukon teknologian rakennuspalikoita ja oppimismoduuleja, joiden avulla organisaatiot voivat aloittaa matkansa alustasuunnittelukäytännön luomiseen.

Lisäresurssit:

2.2.9. MQTT-välittäjäominaisuus, publish-subscribe-ominaisuudet nyt saatavilla Azure Event Gridissä

Azure Event Grid tukee nyt lisäominaisuuksia, joiden avulla asiakkaat voivat hyödyntää kasvavia alan skenaarioita. Keskeinen osa tätä uutta toimintoa on kyky toimittaa publish-subscribe-viestinvälitystä mittakaavassa, mikä mahdollistaa joustavat kulutusmallit datalle HTTP- ja MQTT-protokollien kautta. Tämä ominaisuus on nyt yleisesti saatavilla.

Azure Event Gridin uusi MQTT-välittäjäominaisuus heijastaa kasvavaa kysyntää esineiden internetin (IoT) laitteiden ja pilvipohjaisten palveluiden väliselle liitettävyydelle, integroinnille ja analytiikalle, ja se mahdollistaa MQTT-asiakkaiden välisen kaksisuuntaisen viestinnän laajassa mittakaavassa, mikä mahdollistaa yksi-moneen, monesta yhteen ja yhdestä yhteen -viestintämallit MQTT v3.1.1- ja MQTT v5 -protokollien avulla. Tämä ominaisuus on nyt yleisesti saatavilla.

Näiden ominaisuuksien avulla muun muassa tuotantolaitosten, autojen ja vähittäismyymälöiden IoT-laitteet voivat lähettää ja vastaanottaa tietoja Azure-palveluihin ja kolmansien osapuolten palveluihin. Tietojen jatkokäsittelyä varten käyttäjät voivat reitittää IoT-tiedot Azure-palveluihin, kuten Azure Event Hubs, Azure Functions ja Azure Logic Apps. Tietoja voidaan myös reitittää kolmansien osapuolten palveluihin webhookien kautta.

Muita uusia ominaisuuksia ovat:

 • Pull-toimitus tapahtumapohjaisia arkkitehtuureja varten: Näin asiakkaat voivat käsitellä tapahtumia erittäin suojatuista ympäristöistä ilman julkisen päätepisteen konfigurointia, hallita kulutettujen viestien nopeutta ja määrää ja tukea samalla paljon suurempaa läpimenoa. Tämä ominaisuus on yleisesti saatavilla.
 • Push-toimitus Azure Event Hubsiin: Event Grid -nimiavaruudet tukevat kykyä työntää tapahtumia Azure Event Hubeihin suuressa mittakaavassa nimiavaruuden aiheen tilauksen kautta. Tämä mahdollistaa hajautetumpien sovellusten kehittämisen ja erillisten tapahtumien lähettämisen sisäänottoputkiin. Tämä ominaisuus on esikatseluvaiheessa.
 • Lisääntyneet läpimenoyksiköt: Event Grid on myös lisännyt Event Grid -nimiavaruudessa käytettävissä olevien läpimenoyksiköiden määrää 40:een, mikä vastaa entistä tietointensiivisempien skenaarioiden tarpeisiin tarjoamalla enemmän kapasiteettia. Tämä ominaisuus on yleisesti saatavilla.

Lisäresurssit:

2.2.10. Azure Communication Servicesin uudet tekoäly- ja orkestrointiominaisuudet

Azure AI Speech -integraatio Azure Communication Services Call Automation -työnkulkuihin, joka on yleisesti saatavilla marraskuussa, mahdollistaa tekoälyavusteiset kokemukset asiakkaille, jotka soittavat yritykseen. Tunnistamalla tiettyjä lauseita sekä asiakkaan puhumia vapaamuotoisia lauseita yritykset voivat mukautua asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin ja lyhentää asiakkaiden IVR-valikoissa (Interactive Voice Response) käyttämää aikaa.

Azure Communication Services -työnohjain, joka on yleisesti saatavilla joulukuun alussa, yksinkertaistaa saapuvan asiakasviestinnän reititysominaisuuksien kehittämistä ja asiakkaiden ohjaamista yrityksen sopivimpaan yhteyspisteeseen. Olipa kyseessä sitten kontaktikeskuksen agentti, jolla on tietynlainen osaaminen, tai automatisoitu palvelu, joka on suunniteltu hoitamaan rutiinitiedusteluja, job router varmistaa, että jokainen asiakaskysely ohjataan sopivimmalle käytettävissä olevalle resurssille.

Lisäresurssit:

2.2.11.Uudet ominaisuudet yksinkertaistavat sovellusten siirtämistä Azure App Service -palveluun Linuxille ja Windowsille.

Azure App Servicestä on nopeasti tulossa ensisijainen pilvipalvelukohde, johon miljoonat vielä toimitiloissa käynnissä olevat .NET- ja Java-työmäärät siirretään. Uusia ominaisuuksia, jotka yksinkertaistavat sovellusten siirtämistä Linuxille ja Windowsille, ovat muun muassa seuraavat:

 • Yhden aliverkon tuki useille App Service -paketeille on nyt yleisesti saatavilla. Verkon ylläpitäjät saavat huomattavaa helpotusta hallinnointiin uuden ominaisuuden ansiosta, joka mahdollistaa useiden palvelusuunnitelmien yhdistämisen yhteen aliverkkoon asiakkaan virtuaaliverkossa.
 • WebJobs Linuxissa on nyt esikatselussa. WebJobs on Azure App Servicen suosittu ominaisuus, jonka avulla käyttäjät voivat suorittaa taustatehtäviä Azure App Servicessä ilman lisäkustannuksia. Aiemmin Windowsissa saatavilla ollut ominaisuus laajenee Linuxiin, jolloin asiakkaat voivat suorittaa taustatehtäviä tai toistuvia tehtäviä ja tehdä esimerkiksi sähköpostiraportteja tai suorittaa kuvien tai tiedostojen käsittelyä.
 • Laajennustuki Linuxissa on nyt esikatselussa. Aiemmin Windowsissa saatavilla ollut tuki mahdollistaa sen, että Linux-verkkosovellukset voivat hyödyntää kolmansien osapuolten ohjelmistopalveluja Azuressa ja muodostaa helpommin yhteyden Azure Native ISV -palveluihin.
 • gRPC on tehokas, avoimen lähdekoodin universaali RPC-kehys, joka tarjoaa nyt täyden kaksisuuntaisen suoratoistotuen ja paremman viestinnän suorituskyvyn HTTP/2:n kautta App Service for Linux -käyttöjärjestelmässä toimiville verkkosovelluksille.

Lisäresurssit:

2.2.12. Uusia päivityksiä sovellusten, tietojen ja prosessien integrointiin Azureen.

Azure-tarjontaan on tehty useita uusia päivityksiä, jotka antavat käyttäjille mahdollisuuden integroida sovelluksiaan, tietojaan ja prosessejaan entistä paremmin.

API Managementin Credential Manager, joka on nyt yleisesti saatavilla, yksinkertaistaa todennuksen ja valtuutuksen hallintaa sekä ammattikehittäjille että kansalaiskehittäjille.

Defender for APIs, uusi tarjonta osana Microsoft Defender for Cloudia - pilvipohjaista sovellusten suojausalustaa (CNAPP), on nyt yleisesti saatavilla. Azure API Management -palveluun natiivisti integroituvat tietoturvan ylläpitäjät saavat näkyvyyttä Azuren liiketoimintakriittisiin API-rajapintoihin, ymmärtävät ja parantavat tietoturva-asennettaan, priorisoivat haavoittuvuuskorjauksia sekä havaitsevat ja reagoivat aktiivisiin suoritusaikaisiin uhkiin muutamassa minuutissa koneoppimiseen perustuvilla poikkeavien ja epäilyttävien API-käytön havaintoihin.

Azure-integraatioympäristö on uusi Azure-palvelu, joka tarjoaa yhtenäisen ja virtaviivaistetun kokemuksen Azure-integraatiopalveluista ja tarjoaa käyttäjille yhden näkymän Azure-integraatiopalveluiden eri komponenteista, joita käytetään integraatioratkaisun rakentamiseen. Yhtenäisen käyttöliittymän avulla käyttäjät voivat vaivattomasti orkestroida ja hallita Azure Integration Services -portfolion eri komponentteja, jotka on räätälöity heidän yksilöllisiin tarpeisiinsa.

Muita päivityksiä ovat:

 • .NET Framework Custom Code Extensibility for Azure Logic Apps on yleisesti saatavilla.
 • Application Insights -parannukset Azure Logic Apps -sovelluksille ovat yleisesti saatavilla.
 • Liiketoimintaprosessien seuranta on esikatselussa.

Lisäresurssit:

Nainen istuu toimistossa Surface-tabletti kädessään.

3. Reuna 3.1. Edge

3.1.1. Edge-ohjelman jaetut linkit tarjoavat linkkien postilaatikon.

Microsoft Edge for Businessin jaetut linkit tuovat Microsoft Outlookissa ja Teamsissa jaetut linkit hyödyllisiin paikkoihin, kuten osoitepalkkiin, uuteen välilehteen ja Edgen sivupalkkiin. Kokemus on saatavilla myös Edge-mobiilisovelluksessa. Sen sijaan, että käyttäjien tarvitsisi etsiä sähköposteja ja keskusteluja tai pyytää kollegalta linkkiä uudelleen, he voivat helposti löytää ja avata nämä linkit Edge-selaimessa.

Käyttäjät näkevät Outlookista ja Teamsista jaetut viimeisimmät linkit helposti kirjoittamalla osoiteriville tai avaamalla uuden välilehden. He voivat myös avata uuden Jaetut linkit -ruudun Edgen sivupalkissa tai Edge-mobiilisovelluksessa nähdäkseen vielä enemmän linkkejä. Sieltä he voivat suodattaa henkilön, päivämäärän, linkin tyypin tai sovelluksen mukaan, josta linkki tuli. Edge on kuin postilaatikko, josta voi etsiä ja avata jaettuja linkkejä - se tarjoaa nopean viitekodin kollegoiden jakamille linkeille.

Jaetut linkit Microsoft Edge for Businessissa ovat saatavilla esitäytettyinä tuloksina Edge-osoitepalkissa, ne ovat esikatselussa Edgen uuden välilehden sivulla ja Edge-mobiililaitteessa, ja ne tulevat pian myös sivupalkkiin.

Lisäresurssit:

Nainen seisoo keittiön saarekkeella ja työskentelee kannettavan tietokoneen ääressä.

4. Microsoft 365 4.1. Microsoft 365 -sovellukset ja -palvelut

4.1.1. Microsoft SharePoint Premiumin esittely

Sisällön määrän kasvaessa kaikissa organisaatioissa digitaalisen muutoksen ja tekoälyn aikakaudella Microsoft laajentaa sisällönhallintavalikoimaansa SharePointin, sisältöalustojen markkinajohtajan, ulkopuolelle.

SharePoint Premium, Microsoftin uusi tekoälypohjainen ratkaisu, joka muuttaa sisällönhallintaa, sisältökokemuksia ja valmistaa sisältöä Microsoft Copilot -työkaluja, jotka auttavat ihmisiä saavuttamaan enemmän tekoälyn avulla, on nyt esikatseluversiossa, ja se on yleisesti saatavilla ensi vuoden alussa. SharePoint Premium rakentaa organisaation sisällön perustaksi rakenteen, turvallisuuden ja hallinnan, jotta Copilotilla on paremmat tiedot hyödynnettävissä. Uusia ominaisuuksia tulevat olemaan mm:

 • Sisältökokemukset auttavat tietotyöläisiä työnsä sujuvuudessa, jolloin he voivat löytää, olla vuorovaikutuksessa ja tehdä yhteistyötä satojen tiedostotyyppien kanssa saumattomasti ja tarjota tuoretta sisältöä tekoälyanalytiikan avulla sekä brändättyjen asiakirjojen paketoinnilla.
 • Sisältöratkaisut, jotka optimoivat kriittisiä liiketoimintaprosesseja tekoälyn, turvallisuuden ja automatisoitujen työnkulkujen avulla.

SharePoint Premium sisältää myös sisällönkäsittely- ja sisällönhallintapalveluja ja -ratkaisuja, joissa on sekä uusia että olemassa olevia Microsoft Syntexin ja Microsoft SharePoint Advanced Managementin ominaisuuksia.

SharePoint Premium laajentaa sisällönhallintaa Microsoft 365:ssä, jotta organisaatiot voivat saada enemmän arvoa sisällöstään koko elinkaarensa ajan ja tuoda sisällön osaksi tietotyöntekijöiden, IT-ammattilaisten, kehittäjien ja muiden työnkulkua.SharePoint Premiumiin sisältyvien palveluiden saatavuus lanseerataan tämän hetken ja vuoden 2024 ensimmäisen puoliskon välisenä aikana.

Lisäresurssit:

4.1.2. Microsoft Clipchamp ja sovellusintegraatiot Microsoft Designeriin nyt saatavilla

Microsoft 365 mahdollistaa uuden aikakauden visuaalisen sisällön luomisessa kaupallisille asiakkaille. Microsoft Clipchampin ja Microsoft Designerin avulla Microsoft 365 demokratisoi videoiden ja kuvien luomisen. Tekoälyllä tehostetut intuitiiviset käyttökokemukset tekevät vakuuttavien visuaalisten materiaalien luomisesta helppoa kenelle tahansa - kokemusta ei tarvita.

Microsoft Clipchamp
Clipchamp on nyt yleisesti saatavilla kaupallisille asiakkaille, ja sitä voivat käyttää käyttäjät, joilla on Microsoft 365 Enterprise (E3 ja E5) ja Business (Standard ja Premium) -lisenssi.

Lisäksi Clipchamp Premium -ominaisuudet ja lisensointi tulevat saataville joulukuussa 2023. Näihin ominaisuuksiin kuuluvat 4K-vienti, organisaation brändipakettiominaisuudet ja premium-stock-sisältö (ääni, video ja grafiikka), ja lähikuukausina lisätään lisää premium-ominaisuuksia, mukaan lukien tekoälykäyttöiset ominaisuudet. Asiakkaat voivat ostaa Clipchampin myös Microsoft 365:stä riippumatta erillisenä lisenssinä.

Microsoft Designer
Designer tulee ensin kaupallisille asiakkaille integroituna eri Microsoft 365 -sovelluksiin, jotta käyttäjät voivat luoda kuvia työnsä ohessa. Microsoft 365 Enterprise (E3 ja E5) ja Business (Standard ja Premium) -käyttäjät voivat nyt käyttää Designeria Edgessä. Designer in Teamsissa ilmoitusbannerien luomiseen tulee saataville lähiviikkoina, ja Copilot Microsoft Designerissa Wordissa, PowerPointissa ja Whiteboardissa käytettäväksi vuoden 2023 loppuun mennessä. Designer-sovelluksen esikatselu tulee kaupallisten asiakkaiden saataville lähikuukausina, minkä jälkeen se on yleisesti saatavilla myöhemmin ensi vuonna.

Lisäresurssit:

4.1.3. Microsoft Loop nyt yleisesti saatavilla päivitetyillä ominaisuuksilla

Microsoft Loop -sovellus on nyt yleisesti saatavilla verkossa ja mobiililaitteissa (iOS ja Android) kaupallisille asiakkaille. Loop-mobiilisovellus (iOS ja Android) on yleisesti saatavilla myös kuluttaja-asiakkaille. Yritysasiakkaat saavat täyden toiminnallisuuden osana Microsoft 365 E3-, E5-, Business Standard- ja Business Premium -lisenssejä.

Loop-sovelluksen viimeaikaisiin parannuksiin ja uusiin ominaisuuksiin kuuluvat:

 • Työtilan tila: Työtilan tila antaa tietoa esimerkiksi tulevista määräajoista ja tilamuutoksista, jotta ihmiset saavat yksinkertaisen yleiskuvan ja tietävät, mihin heidän on kiinnitettävä huomiota.
 • Työtilan kuvaukset: Kun työtila luodaan, Loop tuo älykkäästi esiin tiedostoja ja asiakirjoja, jotka voivat liittyä projektiin. Työtilan otsikkoon voidaan liittää kuvaavampi kehote, joka palauttaa tarkempia tuloksia ja käynnistää työtilan, jossa on kaikki tarvittava. Tämä ominaisuus on esikatseluvaiheessa.
 • Power Automate: Loop integroi Power Automaten helpottamaan tehtävien seurantaa ja projektinhallintaa. Loop-taulukkoon voidaan luoda uusi sääntö, joka mahdollistaa automaattisten ilmoitusten lähettämisen, kun taulukkoa päivitetään. Tämä automaatio auttaa tiimejä pysymään aikataulussa ja säästää aikaa keskittyä olennaiseen. Tämä ominaisuus on esikatseluvaiheessa.
 • Aloita työtila Teamsista: Se täytetään automaattisesti kokoukseen liittyvillä asiakirjoilla ja muistiinpanoilla, mikä auttaa tiimiä aloittamaan projektinsa helposti. Tämä ominaisuus on esikatselussa vuoden 2023 loppuun mennessä.

Lisäresurssit:

4.1.4. Microsoft 365:n uudet päivitykset etulinjan työntekijöille

Microsoft 365 etulinjan työntekijöille auttaa tukemaan työntekijöiden kokemuksia viestinnässä ja toiminnan tehokkuudessa. Työkalun uusia päivityksiä ovat mm:

Copilot (entinen Bing Chat Enterprise), jossa on kaupallinen tietosuoja, on kaikkien Microsoft Entra ID -käyttäjien saatavilla F3-lisensseistä alkaen joulukuussa. Tämä uusi työkalu tuo tekoälyavusteiset verkkohaut, vastaukset ja sisällön tuottamisen etulinjan työntekijöille. Kaupallisen tietosuojan ansiosta etulinjan työntekijät voivat tehdä älykkäitä pyyntöjä, kuten hakea inventaariotietoja tai tehdä yhteenvetoja suurista sisäisistä asiakirjoista, ilman huolta siitä, että he jakavat yrityksen tietoja.

Shifts-lisäosa Microsoft Copilot for Microsoft 365 -palveluun: Esimiehet voivat saada nopeasti tiimi- ja paikkakuntakohtaisen luettelon tärkeistä asioista nopeuttaakseen aikaa vieviä tehtäviä, kuten työvuorojen kattamista ja uusien työntekijöiden perehdyttämistä. Shifts-lisäosa Copilot for Microsoft 365:lle hakee kehotteiden avulla etulinjan esimiehille tietoa hyödyntämällä Shifts-sovelluksen tietoja sekä käyttäjä- ja yritystietoja, joihin sillä on pääsy, kuten Teamsin keskusteluhistoriaa, SharePointia, sähköposteja ja muuta. Tämä ominaisuus on yleisesti saatavilla joulukuussa 2023.

Ota käyttöön ja hallinnoi etulinjan tiimejä dynaamisten jäsenyysominaisuuksien avulla: Hallinnoijat voivat ottaa rintamalinjansa paremmin käyttöön ottamalla käyttöön rintamatyöntekijätilejä ja heidän tiimejään ryhmän jäsenyyden avulla Teamsin hallintakeskuksessa. Microsoft Entra ID:n dynaamisten ryhmien avulla ylläpitäjät pysyvät automaattisesti ajan tasalla, kun henkilöitä tulee organisaatioon, siirtyy organisaation sisällä tai poistuu sieltä. Tämän dynaamisen jäsenyyden avulla on helppo luoda johdonmukainen Teams-kanavarakenne, jotta vahva etulinjan yhteistyö voidaan optimoida alusta alkaen.

Ota vuorot käyttöön mittakaavassa: Uusi käyttöönottotyökalu, jolla voidaan ottaa käyttöön ja hallita etulinjan työvoiman työvuoroja useissa eri toimipisteissä Teamsin hallintakeskuksessa, on esikatselussa joulukuussa. Käyttäjät voivat vakioida vapaapäivien syitä, aikatauluryhmiä ja työvuoroasetuksia kaikissa etulinjan tiimeissä.

Yksinkertainen valtuutus verkkotunnukseton kirjautuminen: Työntekijät voivat kirjautua Teamsiin nopeammin vain työntekijätunnuksillaan, eikä heidän tarvitse kirjoittaa pitkiä verkkotunnuksia. Etulinjan työntekijöiden on helppo käyttää tätä, ja sitä on helppo hallita ja ottaa käyttöön, mikä vähentää IT-ylläpitäjien jakelu- ja hallintakustannuksia. Tämä ominaisuus on saatavilla esikatseluna vuoden 2024 alussa.

Lisäresurssit:

4.1.5. Uusi Microsoft Planner kokoaa yhteen tehtävät, tehtävät, suunnitelmat ja projektit.

Microsoft yhdistää Microsoft To Do:n, Microsoft Plannerin ja Microsoft Projectin webissä yhdeksi yhtenäiseksi kokemukseksi nimeltä Microsoft Planner. Tämä kokemus on ensin saatavilla Microsoft Teamsin Planner-sovelluksessa keväällä 2024, minkä jälkeen verkkokokemukset tulevat käyttöön myöhemmin vuonna 2024. Tehokas, yhteistoiminnallinen, skaalautuva ja seuraavan sukupolven tekoälyn avustama uusi Planner auttaa kaikkia hallitsemaan työtään tehokkaasti ja saavuttamaan tavoitteensa.

Uusi Planner-kokemus skaalautuu helposti yhteistoiminnallisesta tehtävienhallinnasta vankkaan projektinhallintaan, mikä antaa kaikille, tietotyöläisistä etulinjan työntekijöihin ja projektipäälliköihin, mahdollisuuden hallita työtään yhdessä paikassa ja nopeuttaa liiketoimintatuloksia tekoälyä hyödyntävien ominaisuuksien avulla. Hyötyjä ovat mm:

 • Mahdollisuus löytää tehtävät helposti, jotta käyttäjät voivat keskittyä niihin tehtäviin, jotka heidän on tehtävä tänään.
 • Autetaan käyttäjiä työskentelemään haluamallaan tavalla. Olipa kyse yksittäisistä tehtävistä tai tiimialoitteista, Planner antaa heille mahdollisuuden valita tarpeisiinsa parhaiten sopivan lähestymistavan.
 • Projektisuunnitelmien luominen tehokkaiden aikataulutus- ja resursointityökalujen avulla. Suunnitelmien kehittyessä Planner tarjoaa valikon toimintoja, jotka vastaavat yrityksen yksilöllisiä tarpeita.
 • Copilot in Planner auttaa käyttäjiä aloittamaan suunnitelman nopeammin yksinkertaisten kehotusten avulla, ja suunnitelman kehittyessä se lisää tavoitteita ja ehdottaa älykkäästi uusia tehtäviä, jotta käyttäjät pysyvät ajan tasalla edistymisestä.

Lisäksi Microsoft Teamsin Suunnittelija- ja Tehtävät-sovelluksen tehtävät nimetään uudelleen Suunnittelijaksi. Myös Microsoft Project for the web nimetään uudelleen tulevien kuukausien aikana. Project for the webin käyttäjät voivat jatkaa tuttujen ominaisuuksien käyttöä ja nauttimista uudella nimellä Planner.

Microsoft Teamsin uusi Planner-sovellus, jossa on ensiluokkaiset työnhallintaominaisuudet ja tekoälypohjaiset kokemukset, tulee yleisesti saataville keväällä 2024, ja verkkokokemus tulee myöhemmin.

Lisäresurssit:

4.2. Microsoft Teams

4.2.1. Immersiiviset tilat Teamsissa yleisesti saatavilla tammikuussa

Microsoft Teamsin immersiiviset tilat, jotka ovat tällä hetkellä esikatseluvaiheessa, ovat yleisesti saatavilla tammikuussa 2024. Immersiiviset tilat Teamsissa tuovat Meshin tehon sinne, missä ihmiset työskentelevät joka päivä - Microsoft Teamsiin. Teams-kokouksen View-valikosta käyttäjät voivat helposti muuttaa 2D-kokouksen immersiiviseksi 3D-kokemukseksi.

Teamsin immersiivisten tilojen keskeisiä ominaisuuksia ovat:

 • Avatarit: Valitse avatar, joka on aiemmin luotu tavallisia 2D Teams -kokouksia varten, tai luo uusi avatar. Avatareja on helppo muokata vastaamaan henkilön ulkonäköä, tyyliä tai päivän tunnelmaa.
 • 3D-ympäristöt: Valitse jokin valmiista 3D-ympäristöistä kokoustarpeiden mukaan, olipa kyseessä sitten iso tiimi, sosiaalinen kokoontuminen tai pieni pyöreän pöydän keskustelu.
 • Paikkojen jako: Valitse istumapaikka kokouksessa tai tapahtumassa, jotta voit luoda yhteyksiä muihin.
 • Paikkaääni ja äänivyöhykkeet: Käy useita samanaikaisia keskusteluja ja kommunikoi tehokkaasti alaryhmissä puhumatta toistensa päälle.
 • Vuorovaikutteista toimintaa: Pelaa sisäänrakennettuja vuorovaikutteisia pelejä immersiivisissä tiloissa. Suunnitelluilla alueilla voit paahtaa vaahtokarkkeja, heittää papupusseja, vastata jäänmurtajakysymyksiin ja paljon muuta.
 • Suorat reaktiot: Käytä live-reaktioita, kuten sydämiä, peukaloita tai taputuksia, keskustelujen aikana.

Lisäresurssit:

4.2.2. Microsoft Mesh yleisesti saatavilla tammikuussa

Microsoft Mesh, joka on tällä hetkellä esikatseluvaiheessa, on yleisesti saatavilla tammikuussa 2024. Meshin avulla käyttäjät voivat luoda mukautettuja immersiivisiä tiloja, jotka on räätälöity yritysten erityistarpeisiin, kuten työntekijöiden tapahtumiin, koulutuksiin, opastettuihin kierroksiin ja sisäisiin tuote-esittelyihin. Käyttämällä kooditonta editoria asiakkaat voivat helposti mukauttaa immersiivisen tapahtuman tai Mesh-työkalupaketin avulla hyödyntää Unityn tehoa täysin räätälöitävissä oleviin kokemuksiin.

Mesh-editorin avulla käyttäjät voivat mukauttaa immersiivisiä kokemuksia tapahtuman yksilöllisiin tarpeisiin kirjoittamatta riviäkään koodia. Tapahtumien tekijät voivat valita joukosta valmiita immersiivisiä tiloja, muokata niitä lisäämällä kuvia, videoita ja näyttöjä jaetulla 3D-kankaalla ja saada ne näkymään tapahtumassa orkestroidulla tavalla. Kun nämä kohteet on lisätty, voit muuttaa niiden kokoa ja sijaintia tai laittaa videon silmukkaan, jotta se sopii tapahtumaan. Nämä mukautukset voidaan sitten tallentaa mallina, jota kuka tahansa organisaatiossa voi käyttää uudelleen.

Yleisesti saatavilla olevat lisäominaisuudet helpottavat puhujien vuorovaikutusta osallistujien kanssa, kun he järjestävät immersiivisiä tapahtumia Meshissä. Tapahtumajärjestäjät voivat helpottaa kysymys- ja vastaustilaisuutta antamalla osallistujien nostaa kädet ylös. Järjestäjät näkevät luettelon nostetuista käsistä järjestyksessä, ja he voivat kutsua osallistujia ja ottaa heidät suoraan mukaan keskusteluun. Kun osallistujia kutsutaan, kaikki tapahtuman osanottajat näkevät ja kuulevat heidät. Tämä tekee immersiivisistä tapahtumista tehokkaampia ja osallistavampia ja tuo elementtejä tosielämän kaupungintalokokemuksiin, joissa järjestäjät voivat helpottaa kysymysten ja vastausten esittämistä tapahtuman aikana.

Teams Premiumissa on mahdollisuus muokata immersiivisiä tiloja Meshissä.

Lisäresurssit:

4.2.3. Microsoft Teamsin uudet ominaisuudet ja parannukset

Microsoft Teams mahdollistaa tehokkaan yhteistyön ja viestinnän yli 320 miljoonalle käyttäjälle ympäri maailmaa. Teamsin uudet ominaisuudet tuovat älykkäämmän, yksilöllisemmän ja yksinkertaisemman kokemuksen.

Uusia Teams-kokousominaisuuksia ovat mm:

 • Äänen eristäminen Teamsin kokouksissa ja puheluissa: Se hyödyntää käyttäjän ääniprofiileja ja vaimentaa muiden ihmisten äänet taustalla Teamsin kokouksen tai puhelun aikana. Teamsin tekoäly tunnistaa yksilön äänen ja suodattaa vain hänen äänensä Teamsin kokouksissa ja puheluissa. Tämän ominaisuuden käyttöönotto on alkanut, ja se on yleisesti saatavilla vuoden 2024 alussa.
 • Koristele taustasi: Kokouksen osallistujat voivat käyttää Teamsissa generatiivisia taustatehosteita näyttääkseen parhaimmillaan - silloinkin, kun tila, jossa he työskentelevät, ei ole parhaimmillaan. Decorate your background -toiminnon avulla kokousosallistujat voivat käyttää tekoälyn voimaa luodakseen taustan, joka koristaa ja parantaa heidän todellista tilaansa siivoamalla epäjärjestystä tai lisäämällä kasveja seinälle. Tämä ominaisuus on saatavilla ensi vuoden alussa Teams Premiumissa.

Teamsin chat- ja kanavaparannuksia, jotka otetaan käyttöön nyt tammikuuhun 2024 asti, ovat muun muassa seuraavat:

 • Mukauta oletusreaktioita: Käyttäjät voivat joustavasti muuttaa ja valita oletushymiöreaktioita Teamsin chatissa sekä vähentää reaktioiden määrää käyttöliittymässä.
 • Eteenpäin-keskustelu: Käyttäjät voivat helposti jakaa saamansa viestin toiselle kollegalle napsauttamalla viestiä ja valitsemalla valikosta Lähetä eteenpäin.
 • Ryhmäkeskustelun profiilikuva: Käyttäjät saavat paremman tavan kuvata ryhmäänsä ja ryhmäkeskustelun aihetta mukautetuilla kuvilla. Ryhmäkeskustelun jäsenet voivat ladata kuvan tai käyttää valmiiksi valittuja kuvituksia ja hymiöitä.
 • Silmukkakomponentit kanavissa: Loop-komponentteja, kuten taulukoita, luetteloita, edistymisen seurantatietoja ja paljon muuta, voi helposti luoda yhdessä ja tehdä yhteistyötä niiden kanssa.
 • Kanavan ilmoituksen tausta: Käyttäjät voivat luoda henkilökohtaisen ilmoitustaustan, joka hyödyntää luovuutta ja sitouttaa tiimejä uusilla tavoilla. Käyttäjät voivat lisätä kuvia, kirjoittaa kuvauksen tai käyttää tekoälyn voimaa henkilökohtaisen taustan luomiseen. Kuvan luominen generatiivisen tekoälyn avulla on saatavilla Teams Premiumissa ja Copilotissa.

Uusiin Teams Phone -ominaisuuksiin kuuluvat:

 • Yksityislinja: Näin käyttäjät voivat soittaa puheluita suoraan tietylle yhteyshenkilölle ohittaen valtuutetut, ylläpitäjät tai avustajat. Yksityiselle linjalle saapuvat puhelut erottuvat yksilöllisellä soittoäänellä ja ilmoituksella.
 • Suojattu vastaaja: Käyttäjät saavat nyt ilmoitukset suojatuista ääniviesteistä Teamsin Puhelut-sovelluksessa ja linkin, jonka avulla he voivat käyttää ääniviestiä turvallisesti Outlookin verkkosovelluksessa. Tämä on nyt yleisesti saatavilla.
 • Uudet Teams Phone -tarjoukset Intiassa: Microsoft tekee yhteistyötä paikallisten operaattoreiden - Airtel, Tata Communications Limited ja Tata Tele Business Services - kanssa, jotka lanseeraavat Teams Phone -ratkaisunsa markkinoiden sääntelyvaatimusten mukaisesti. Nämä ratkaisut tarjoavat työntekijöille enemmän soittamisen joustavuutta ja tukevat myös kotoa käsin tapahtuvaa työskentelyä.

Teams-kokemuksen yksinkertaistamiseen ja helpottamiseen tähtääviä päivityksiä ovat muun muassa seuraavat:

 • Microsoft Teamsin verkkokokemus: Se tarjoaa nopeamman ja yksinkertaisemman Teams-kokemuksen, joka auttaa käyttäjiä säästämään aikaa ja tekemään yhteistyötä tehokkaammin. Uusi Teams on suunniteltu alusta alkaen uudelleen, ja se tarjoaa jopa kaksi kertaa nopeamman suorituskyvyn ja käyttää 50 prosenttia vähemmän muistia. Kanavien uudelleensuunnittelusta ja ilmoitusten yksinkertaistamisesta personointimahdollisuuksien parantamiseen uusi Teams-verkkokokemus tarjoaa yksinkertaisemman ja responsiivisemman käyttäjäkokemuksen, jossa on helpompi navigoida ja joka on helpompi toteuttaa vähemmillä klikkauksilla.
 • Uudet tiimien pikanäppäimet: Teamsin uudet pikanäppäimet säästävät käyttäjien aikaa viestin laatimisessa, sovelluksessa navigoinnissa, toiminnon suorittamisessa chatissa ja kanavissa tai asetusten muuttamisessa. Uusiin pikanäppäimiin kuuluvat Alt+Shift+D tilan asettamiseksi Älä häiritse -tilaan ja Alt+Shift+R nopean vastauksen antamiseksi viimeisimpään vastaanotettuun viestiin. Täydellinen luettelo pikanäppäimistä on saatavilla, ja uudet pikanäppäimet ovat yleisesti saatavilla tammikuuhun 2024 mennessä.
 • Koodilohkon parannukset: Koodilohkoihin tehdyt uudet parannukset helpottavat koodin lähettämistä Teamsissa. Käyttäjät voivat aloittaa koodilohkon muotoiluvaihtoehtojen aloituskohdan avulla tai käyttämällä markdownia. Käyttäjät voivat valita/muuttaa koodikielen syntaksin korostusta varten koodia liittäessään tai kirjoittaessaan. Tämä päivitys on yleisesti saatavilla tammikuuhun 2024 mennessä.
 • Yksinkertaistetut ilmoitukset: Käyttäjät voivat tyhjentää ilmoitukset yhdellä napsautuksella aktiviteeteissa, chatissa ja kanavissa ja mukauttaa Teamsin ilmoitusasetuksia, jotta he voivat nopeasti tunnistaa tärkeimmät asiat. Tämä päivitys on yleisesti saatavilla tammikuussa 2024.
 • Hallitse tiimejäsi ja kanavia : Käyttäjät voivat helposti hallita Teamsin kanavaluetteloa ja keskittyä tärkeimpiin asioihin. Käyttäjiä pyydetään luomaan kanava , kun he aloittavat uuden yhteistyötilan, ja liittyessään uuteen tiimiin käyttäjät voivat valita vain ne kanavat, jotka he haluavat näyttää kanavaluettelossa. Kun kanava ei ole enää aktiivinen tai merkityksellinen, käyttäjä voi arkistoida kanavan, jolloin se piilotetaan ja suljetaan jatkotoimia varten, mutta tiedot ovat edelleen käytettävissä. Tämä päivitys on yleisesti saatavilla tammikuussa 2024.
 • Yksityinen tiimin löytäminen: Ylläpitäjät voivat tehdä yksityisistä tiimeistä löydettäviä organisaatiossaan. Käyttäjät voivat tarkastella ja etsiä näitä yksityisiä tiimejä asiakkaan "Liity tiimigalleriaan" kautta. Tämä päivitys on yleisesti saatavilla tammikuussa 2024.
 • Jaettujen kanavien parannukset: Järjestelmänvalvojat voivat määrittää lomakkeen, joka tallentaa käyttäjän pyynnön lisätä ulkopuolinen jäsen, joka ei ole hyväksytystä organisaatiosta, jotta yhteistyö ulkoisten sidosryhmien kanssa olisi helpompaa. Tiimin jäsenet voivat myös luoda jaettuja kanavia, jos kanavan omistaja sallii sen. Käyttäjät voivat jakaa suoria linkkejä kanavaan, viestiin tai vastaukseen. Tämä päivitys on yleisesti saatavilla tammikuussa 2024.
 • Joukkueiden tekoälykirjasto: Teamsin tekoälykirjasto, uusi ominaisuus sovelluskehittäjille, on nyt yleisesti saatavilla JavaScriptille ja .NETille. Teamsin tekoälykirjasto yksinkertaistaa mukaansatempaavien keskustelusovellusten rakentamista Microsoft 365:ssä. Kirjasto auttaa sovelluskehittäjiä rakentamaan älykkäitä botteja ja viestilaajennuksia, jotka perustuvat tekoälyyn ja suuriin kielimalleihin.

Lisäresurssit:

4.2.4. Uudet ominaisuudet virtaviivaistavat Teamsin IT-hallintaa

Microsoft Teamsille on kehitetty useita uusia ominaisuuksia, jotka auttavat tehostamaan IT-hallinnoijien ja organisaatioiden prosesseja:

Ryhmät Huoneet, joissa on vähän kitkaa: Tämä lyhentää käyttöönottoaikoja päivistä muutamaan tuntiin. Laitteille, jotka eivät voi käyttää Autopilottia, Microsoft ottaa käyttöön yksinkertaistetun käyttöönottovaihtoehdon, jossa käytetään kertakäyttösalasanoja (OTP), 16-numeroisia koodeja, jotka poistavat pääsytunnusten jakamisen riskin. OTP on yleisesti saatavilla marraskuussa. Etäkäyttö on tulossa Teams Rooms Pro Management -portaaliin, ja se mahdollistaa etävianmäärityksen ja ennakoivan ylläpidon, laitteiden kunnon seurannan ja ongelmien ennaltaehkäisyn ennen kuin ne vaikuttavat kokouksiin.

Teams Phone -käyttöönoton yksinkertaistaminen jaettujen puhelujen avulla: Jaettujen puhelujen avulla ylläpitäjät voivat antaa käyttäjäryhmille mahdollisuuden soittaa ja vastaanottaa puheluita yleisen puhelinverkon (PSTN) kautta käyttämällä yhteistä puhelinnumeroa ja puhelusuunnitelmaa. Jaetun soittamisen avulla yksi puhelinnumero ja soittosuunnitelma voidaan jakaa käyttäjäryhmille, olipa kyseessä sitten 10 hengen ryhmä pienessä toimistossa tai 10 000 käyttäjää yrityksen osastolla - heillä on vain oltava Teams Phone -lisenssi joko Microsoft 365 E5:n tai Teams Phone Standardin kautta. Tämä ominaisuus on yleisesti saatavilla.

Kehittyneet yhteistyövälineet: Teams Premiumin kehittyneet yhteistyötyökalut antavat IT-ylläpitäjille mahdollisuuden tarjota turvallisemman ja itsesäätely-ympäristön. Priority-tilin chat-valvonta, esikatselussa, antaa käyttäjille mahdollisuuden hallita ei-toivottua sisäistä viestintää käytäntöasetusten avulla. Käyttäjille ilmoitetaan uusien kontaktien chateista, jolloin he voivat valita, hyväksyvätkö he keskustelut vai estävätkö he ne. Kehittynyt yhteistyöanalytiikka, joka on nyt yleisesti saatavilla, tarjoaa syvällistä tietoa ulkoisesta yhteistyökäyttäytymisestä. Sen avulla Teamsin ylläpitäjät voivat helpottaa onnistunutta yhteistyötä ja vähentää ulkoisen yhteistyön mahdollisia riskejä.

Lisäresurssit:

4.3. Microsoft Viva

4.3.1. Viva Engage- ja Viva Amplify -palveluiden päivitykset

Viva Engage ja Viva Amplify ovat työkaluja, joiden avulla organisaatiot voivat yhdistää kaikki työntekijäyhteisöjen ja keskustelujen kautta rakentaakseen mielekkäitä suhteita ja antaakseen yrityksen viesteille tarvittavan äänenvoimakkuuden. Molempien alustojen päivityksiä ovat mm:

 • Monivuokralaisorganisaation (MTO) viestintä: Viva Engage tukee MTO-organisaatioiden välistä viestintää, jotta johtajien on helpompi kommunikoida ja sitoutua laajassa mittakaavassa yhteisön rakentamiseksi koko organisaatiossa. Johtajat voivat lähettää tarinailmoituksen yli vuokralaisorganisaatioiden ja jakaa saman tarinan kaikille sidosryhmille. Vastaamista, reagointia ja analytiikkaa tuetaan tonttien välisissä viesteissä. Tämä päivitys on nyt yleisesti saatavilla.
 • Julkaise Viva Amplifyltä Viva Engageen: Tämä integraatio mahdollistaa julkaisemisen Viva Amplify -yhteisöistä Viva Engage -yhteisöihin ja tarinoihin. Se myös sisällyttää Engageen jaetun sisällön Viva Amplify -raportteihin. Tämä päivitys on saatavilla yksityisessä esikatselussa ensi vuoden alussa.
 • Viva Goalsin ja Viva Engagen integrointi: Integraation avulla asiakkaat voivat rakentaa yhteisöjä tavoitteiden ympärille, tarkastella tavoitteiden edistymistä Viva Goalsista suoraan Viva Engagessa ja luoda Viva Engageen divisioonayhteisöjä, jotka on suunniteltu auttamaan johtajia viestimään paremmin ylhäältä alaspäin suuntautuvasta vuorovaikutuksesta ja aloitteista, mukaan lukien kiitosten antaminen tavoitteiden edistymisen ja saavuttamisen perusteella. Tämä päivitys on yleisesti saatavilla vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla.
 • Siemennys ja tekoälyyn kytketty tieto vastauksissa: Tämä päivitys antaa käyttäjille mahdollisuuden käyttää tekoälyä kysymysten ja vastausten luomiseen olemassa olevista tiedostoista ja tuoda ne Answersiin. Lisäksi tekoäly ohjaa avoimet kysymykset automaattisesti ihmisille, joilla saattaa olla vastaus. Käyttäjät voivat tunnistaa oikeat aiheet kysymykselle, nähdä parhaat samankaltaiset vastaukset ennen julkaisemista ja auttaa reitityksessä asiantuntijoille. Tämä päivitys otetaan käyttöön myöhemmin tänä vuonna.
 • Viva Amplify -päivitykset: Viva Amplify sisältää julkaisumalleja kampanjoille, lisää lokalisoinnin yli 50 kielelle ja sisältää paremman raportoinnin järjestelmätiedoista, jotta HR-työkalujen mukautetut tiedot voidaan sisällyttää suodatukseen ja raportteihin. Tämä päivitys on yleisesti saatavilla joulukuussa.

Lisäresurssit:

Mies istuu värikkään seinämaalauksen edessä ja työskentelee tabletilla.

5. Microsoft Copilot 5.1. Azure Data

5.1.1. Copilotin käyttöönotto Microsoft Fabricissa

Microsoft Fabricia täydennetään Azure OpenAI Service -palvelulla jokaisella tasolla, jotta asiakkaat voivat hyödyntää datan koko potentiaalin, jotta kehittäjät voivat hyödyntää generatiivisen tekoälyn tehoa dataansa nähden ja jotta liiketoimintakäyttäjät voivat löytää oivalluksia datastaan.

Kun Copilot on Microsoft Fabricissa jokaisessa datakokemuksessa, asiakkaat pystyvät käyttämään keskustelukielen avulla tietovirtojen ja dataputkien luomiseen, koodin ja kokonaisten funktioiden luomiseen, koneoppimismallien rakentamiseen tai tulosten visualisointiin. Asiakkaat voivat jopa luoda omia keskustelukielikokemuksiaan, joissa yhdistyvät Azure OpenAI Service -palvelun mallit ja heidän datansa, ja julkaista ne liitännäisinä.

Copilot in Fabric, joka on nyt esikatseluvaiheessa, perustuu Microsoftin nykyisiin sitoumuksiin, jotka koskevat tietoturvaa ja yksityisyyttä yrityksissä. Copilot perii organisaation tietoturva-, compliance- ja tietosuojakäytännöt. Microsoft ei käytä organisaation vuokralaisen tietoja Copilotin käyttämien peruskielimallien kouluttamiseen.

Lisäresurssit:

5.2. Azure Management & Operations

5.2.1. Microsoft Copilot for Azure parantaa tuottavuutta generatiivisen tekoälyn avulla.

Microsoft Copilot for Azure, joka on nyt esikatseluvaiheessa, on tekoälyä hyödyntävä kumppani, joka yksinkertaistaa käyttäjien tapaa suunnitella, käyttää, optimoida ja korjata sovelluksia ja infrastruktuuria pilvestä reunaan.

Copilot for Azure -palvelun avulla asiakkaat saavat uutta tietoa työkuormistaan, voivat avata hyödyntämättömiä Azure-toimintoja ja organisoida tehtäviä sekä pilvessä että reunalla. Copilot hyödyntää suuria kielimalleja (LLM), Azuren ohjaustasoa ja näkemyksiä käyttäjän Azure- ja Arc-yhteensopivista resursseista. Kaikki tämä toteutetaan Azuren vankkumattoman sitoutumisen puitteissa asiakkaiden tietoturvan ja yksityisyyden suojaamiseksi.

Lisäresurssit:

5.3. Bing

5.3.1. Copilotin tuominen kaikkien ulottuville

Pyrkimykset yksinkertaistaa käyttäjäkokemusta ja tehdä Copilotista entistä helpommin lähestyttävä kaikille alkavat Bingistä, Microsoftin johtavasta verkkokokemuksesta. Bing Chat ja Bing Chat Enterprise muuttuvat nyt yksinkertaisesti Copilotiksi. Microsoft Entra -asiakkaille Copilot Bingissä, Edgessä ja Windowsissa lisää kaupallisen tietosuojan. Copilot poistuu esikatselusta ja tulee yleisesti saataville 1. joulukuuta alkaen. Ajan mittaan Microsoft laajentaa Copilotin ja kaupallisen tietosuojan kelpoisuutta entistä useammille Entra ID:n (entinen Azure Active Directory) käyttäjille ilman lisäkustannuksia.

Lisäresurssit:

5.4. Copilot for Sales ja Copilot for Service -palveluita varten

5.4.1. Microsoft Copilot for Service -palvelun esittely

Generatiivisen tekoälyn tehoa laajennetaan yrityskäyttäjien työnkulkuihin Microsoft Copilot for Salesin ja Microsoft Copilot for Servicen käyttöönoton myötä. Nämä Copilotit on suunniteltu auttamaan organisaation toimintoja keksimään liiketoimintaprosessit uudelleen tekoälyn avulla ja pysymään työn sujuvuudessa. Molempiin Copilotteihin sisältyy Microsoft Copilot for Microsoft 365 -lisenssi, joka mahdollistaa generatiivisen tekoälytuen kaikissa työnkuluissa, jotta voidaan tuoda esiin liiketoimintatietoja, nopeuttaa päätöksentekoa ja luoda aineistoja, kuten tiedotteita tai asiakasviestintää, ja kaikki tämä kontekstin avulla, jonka juuret ovat olemassa olevien CRM-tietuejärjestelmien tiedoissa, tietovarastoissa, kolmannen osapuolen sovelluksissa ja Microsoft 365:ssä.

Microsoft Copilot for Service on uusi yrityskäyttöön tarkoitettu Copilot, joka auttaa laajentamaan nykyisiä yhteyskeskuksia generatiivisella tekoälyllä ja lisäämään agenttien tuottavuutta. Copilot for Service tulee sisältämään Copilotin Microsoft 365:lle ja se integroituu kolmansien osapuolten CRM- ja contact center -ratkaisuihin. Organisaatiot voivat yksinkertaisesti osoittaa tietoihinsa, kuten luotettuihin verkkosivustoihin, tietopohja-artikkeleihin, tiedostoihin ja, mikä tärkeintä, nykyisten yhteyskeskustensa tietolähteisiin, ja avata muutamassa minuutissa generatiivisen tekoälyn avulla käydyt keskustelut kaikissa tiedoissaan. Copilot for Service sisältää valmiita integraatioita Salesforceen, ServiceNow'hun ja Zendeskiin, ja sitä laajennetaan muihin järjestelmiin yli tuhannella valmiiksi rakennetulla ja mukautetulla liitännällä.

Asiakaskohtaamisten aikana asiamiehet voivat esittää Copilot for Servicelle kysymyksiä luonnollisella kielellä ja saada asiaankuuluvia oivalluksia, jotka on poimittu asiakas- ja tuotetiedoista, jotka on hankittu tietovarastoista. Tämä parantaa nopeutta, jolla agentit voivat auttaa ja ratkaista tapauksia, ja tarjoaa parempia kokemuksia sekä agenteille että asiakkaille. Ja koska Copilot for Service sisältää Copilot for Microsoft 365:n, nämä tuottavuusresurssit voidaan toimittaa agenttien jo päivittäin käyttämiin työkaluihin, kuten Outlookiin ja Teamsiin, sekä agenttien valitsemiin kolmannen osapuolen työpöytiin, kuten Salesforceen, ServiceNow'hun, Zendeskiin ja muihin.

Lisäresurssit:

5.4.2. Microsoft Copilot for Sales lisää parannuksia ja integraatiokumppanuuksia.

Microsoft Sales Copilot, joka on jo yleisesti saatavilla ja jota käyttää 15 000 organisaatiota, mukaan lukien Rockwell Automation, Netlogic ja Avanade, auttaa myyjiä luomaan henkilökohtaisempia asiakassuhteita ja lisäämään tuottavuutta. Tämän menestyksen pohjalta Microsoft julkistaa tänään uuden Microsoft Copilot for Sales -palvelun, joka sisältää Microsoft Copilot for Microsoft 365 -lisenssit. Copilot for Sales auttaa myyjiä hyödyntämällä generatiivisen tekoälyn tehoa Microsoft 365 -sovelluksissa, CRM-tietojärjestelmissä ja muissa asiaankuuluvissa kolmannen osapuolen tietolähteissä Power Platform -liittimien kautta.

Copilot for Sales -ominaisuuksiin sisältyy pääsy Copilot for Microsoft 365 -palveluun, joka tuo yhteen molempien Copilotien tehon, jotta myyjät voivat hyödyntää generatiivisen tekoälyn etuja kaikissa työnkuluissa ja tuottavuuspinnoilla, kuten Microsoft Teamsissa ja Wordissa, uudessa integroidussa kokemuksessa.

 • Teamsin kokousyhteenvedot yhdistävät Copilot for Salesin ja Copilot for Microsoft 365:n näkemykset ja tuovat esiin toimintakohteita, tehtävien luomista ja keskustelun KPI:itä.
 • Copilot for Sales pystyy luomaan kokouksen valmisteluohjeen keräämällä Word-asiakirjaan asiaankuuluvat tiedot, kuten yhteenvedon tilistä ja tilaisuudesta, kokouksen osallistujien nimet ja tittelit, tilaisuuteen liittyvät avoimet tehtävät, viimeisimpien kokousten kohokohdat, asiaankuuluvat sähköpostiviestit ja paljon muuta.

Lisäresurssit:

5.5. Dynamics 365

5.5.1. Copilotin uudet ominaisuudet ja integroidut tarjoukset Dynamics 365 Field Service -palvelussa.

Dynamics 365 Field Service, joka auttaa yrityksiä muuttamaan huoltotoimintojaan ja parantamaan asiakaskokemuksia tekoälyn, sekatodellisuuden ja esineiden internetin (IoT) avulla, sisältää useita uusia Copilot-ominaisuuksia ja integroituja tarjouksia. Niitä ovat mm:

Teknikkojen tuottavuuden parantaminen seuraavan sukupolven tekoälyn avulla
Joulukuussa 2023 alkavassa esikatselussa etulinjan työntekijät pääsevät käsiksi tärkeimpiin työtilauksen tietoihin esittämällä Copilot-kysymyksiä Microsoft Teamsissa. Käyttämällä luonnollista kieltä he voivat yksinkertaisesti ilmoittaa, mitä he tarvitsevat saadakseen Dynamics 365 Field Service -palvelun työtilauksiin liittyviä erityistietoja, kuten tilapäivityksiä, tarvittavia osia tai ohjeita, jotka auttavat heitä saamaan työn tehtyä.

Lisäksi Dynamics 365 Field Service -sovellus Teamsissa, joka on yleisesti saatavilla joulukuussa, antaa etulinjan työntekijöille mahdollisuuden tarkastella ja muokata työmääräyksiään Teamsin työnkulussa. Copilot tulee myös yleisesti saataville auttamaan etulinjan esimiehiä työtilausten aikataulutuksessa Microsoft Teamsissa, mikä säästää aikaa ja vaivaa oikean työntekijän löytämiseksi työhön.

Dynamics 365 Field Service mobile -palvelun uusien Copilot-ominaisuuksien esikatselun myötä joulukuussa etulinjan teknikot voivat saada nopeasti yhteenvedon työmääräyksen keskeisistä kohdista ilman, että heidän tarvitsee selata useita välilehtiä. He voivat tehdä nopeasti edistymispäivityksiä yksinkertaisesti puhumalla Copilotille ja kuvaamalla, mitä he tekivät. Copilot tarjoaa ehdotuksia, joiden avulla voidaan tehokkaasti tarkistaa huoltotehtävät, lisätä muistiinpanoja ja päivittää tuotemäärät sekä tilat, mikä nopeuttaa tietojen syöttämistä, jotta teknikot voivat keskittyä hyvän asiakaspalvelun tarjoamiseen.

Johtajan työnkulut virtaviivaistetaan seuraavan sukupolven tekoälyn avulla.
Esitelty esikatseluversiona aiemmin tänä vuonna ja yleisesti saatavilla joulukuussa,
Dynamics 365 Field Service Outlook -lisäosan Copilot-ominaisuudet. tehostavat työtilausten luomista siten, että olennaiset tiedot täytetään valmiiksi sähköpostiviesteistä, ja optimoivat teknikkojen aikataulutusta tietoon perustuvilla suosituksilla, jotka perustuvat esimerkiksi matka-aikaan, saatavuuteen ja ammattitaitoon, ilman sovellusten vaihtamista. Asiaankuuluvat työtilaukset näkyvät tässä kokemuksessa, jotta esimiehet voivat tarkistaa ne ennen uusien työtilausten luomista, ja ne voidaan helposti ajoittaa uudelleen tai päivittää, kun asiakkaiden tarpeet muuttuvat.

Aikaisemmin tänä vuonna esitelty ja nyt yleisesti saatavilla oleva uudistettu Dynamics 365 Field Service -työmääräysten hallintakokemus. tuo tärkeät tiedot etualalle ja keskelle - ja vähentää keskeisten tehtävien klikkausten määrää yli kolmanneksella. Lisäksi Copilot on saatavilla esikatseluna tässä kokemuksessa, ja se tarjoaa etulinjan esimiehille älykkäitä yhteenvetoja, jotta he voivat pysyä ajan tasalla ilman, että heidän tarvitsee selata kaikkia työtilauksen tietoja.

Tehokkuutta entistä integroidummalla tarjonnalla
Saumaton rahoitus- ja varastotietojen virtaus Dynamics 365 Field Servicen, Dynamics 365 Finance -palvelun ja Supply Chain Managementin välillä auttaa varmistamaan, että etulinjan ja back-office-toiminnot pysyvät synkronoituina. Synkronoimalla reaaliaikaiset hinta- ja kustannustiedot työtilauksista ja päivittämällä automaattisesti talous- ja varastotiedot, kun työtilauksia suoritetaan, tämä integraatio vähentää esikatselussa näiden Dynamics 365 -sovellusten yhdistämiseen vaadittavaa vaivaa.

Joulukuusta 2023 alkaen Dynamics 365 Field Service -asiakkaat voivat käyttää Dynamics 365 Guides- ja Dynamics 365 Remote Assist -ohjelmia ilman lisäkustannuksia. Käyttäjät voivat luoda oppaita, joiden avulla he voivat antaa teknikoille vaiheittaisia ohjeita tärkeimpiin tehtäviin ja mahdollistaa reaaliaikaisen yhteistyön etäasiantuntijoiden kanssa mobiililaitteiden tai HoloLens 2 -laitteiden kautta, kun tarvitaan lisäapua. Asiakkaat voivat myös ostaa Dynamics 365 Field Service Contractorin, joka tarjoaa myyjille keskeiset työtilausten hallintatoiminnot, kun ne laajentavat kenttähuoltotoimintojaan kysyntää vastaaviksi.

Lisäresurssit:

5.5.2. Dynamics 365 Salesin uudet Copilot-ominaisuudet

Kaksi uutta Copilot in Microsoft Dynamics 365 Sales -kokemusta antavat myyjille mahdollisuuden olla vuorovaikutuksessa tietojensa kanssa luonnollisen kielen avulla:

 • Myyjät voivat käyttää luonnollista kieltä Dynamics 365 Salesin Copilotin avulla saadakseen kontekstisidonnaisia näkemyksiä ja suosituksia liidien ja mahdollisuuksien osalta aiemmin julkistettujen valmiiden kehotteiden lisäksi. Tämä ominaisuus on esikatseluvaiheessa.
 • Dynamics 365 Salesin Copilotin koko näytön näkymä, jossa myyjät voivat käyttää luonnollista kieltä tai valmiita kehotteita saadakseen nopean käsityksen asiakkaista, kaupoista, kokouksista, ennusteista ja muusta. Tämä kokemus otetaan käyttöön marraskuusta alkaen Aasiassa ja Euroopassa, ja se jatkuu myöhemmin myös muilla markkinoilla.
 • Dynamics 365 Salesin Copilot integroituu jo suosittuihin myyjätyökaluihin, kuten People.ai:hin, mutta nyt Copilot vie tämän askeleen pidemmälle, sillä se on laajennettavissa riippumattomille ohjelmistojen toimittajille (ISV), jotka voivat hyödyntää Power Platform Connectors -liitäntöjä integroidakseen sen Outlookin Opportunity Summary -näkymään. DocuSign ja PROS käyttävät jo näitä liittimiä tuodakseen Outlookiin asiaankuuluvat sopimustiedot sekä hinnoittelun ja tarjoukset.

Lisäresurssit:

5.5.3. Copilotin uudet ominaisuudet, parannukset ja kumppanuudet Dynamics 365 Customer Insights -ohjelmassa.

Dynamics 365 Customer Insights, joka käyttää reaaliaikaista dataa ja seuraavan sukupolven tekoälyä auttaakseen markkinoijia ymmärtämään asiakkaitaan ja luomaan yksilöllisiä kokemuksia, sisältää useita uusia ominaisuuksia ja päivityksiä, jotka ovat kaikki esikatselussa seuraavan kuukauden aikana:

Syvempi asiakasymmärrys ja yhdistetyt markkinointi- ja myyntivalmiudet.
Markkinoijat pystyvät nyt karsimaan liidit käyttämällä mittareita, kuten sitoutumispisteitä, ja luovuttamaan ne helposti myyjilleen, jotta markkinointi- ja myyntitiimit voivat maksimoida tilaisuuksien määrän ja lisätä voittomääriä.

Myyjät hyötyvät asiakastietoalustan sovelluksen tekoälyn tuottamista asiakasprofiilien yhteenvedoista, joissa tiivistetään asiakasprofiilien keskeiset osat, kuten demografiset, tapahtumiin liittyvät, käyttäytymiseen liittyvät ja analyyttiset tiedot, jotta voidaan luoda keskeisiä oivalluksia asiakkaiden nopean ymmärtämisen varmistamiseksi.

Integraatiokumppanuudet Optimizelyn kanssa.
Organisaatiot voivat hyödyntää Dynamics 365 Customer Insightsissa rakennettuja segmenttejä ja matkoja Optimizelyssä luodakseen kampanjoita, jotka voidaan personoida reaaliaikaisesti ilman koodin kirjoittamista. Kaksisuuntaisten integraatioiden avulla organisaatiot pystyvät tarjoamaan hyperpersoonallisia monikanavaisia kokemuksia asiakkailleen verkossa, sosiaalisessa mediassa, sähköpostissa ja offline-kanavissa.

Lisäresurssit:

5.6. Reuna

5.6.1. Yksinkertaista Edge for Business -palvelun hallintaa Microsoft 365:n hallintakeskuksen Copilot-ohjelmalla.

Copilot tulee Edge-hallintapalveluun Microsoft 365:n hallintakeskuksen Copilotin kautta, jotta Edge for Businessille saadaan älykäs hallintakokemus. Copilot in Microsoft 365 admin center tarjoaa jaetun kokemuksen myös muille Microsoft 365 -hallintakeskuksille, kuten SharePointille, Teamsille ja muille, jotta IT-ylläpitäjät saavat yhtenäisen Copilot-kokemuksen Microsoft 365 -hallintapalveluihin.

Tällä hetkellä yksityisessä esikatseluversiossa oleva Copilot in the Edge -hallintapalvelu opastaa IT-ylläpitäjiä suositelluista käytännöistä ja laajennuksista käyttäjille. Lisää ominaisuuksia lisätään tulevaisuudessa.

Lisäresurssit:

5.7. Teollisuuden pilvi

5.7.1. Dynamics 365 Guidesin Copilot tuo sekatodellisuuden ja tekoälyn reaalimaailman toimintoihin.

Microsoft Dynamics 365 Guidesin Copilot on uusi toiminto, joka tuo sekatodellisuuden ja generatiivisen tekoälyn tehon reaalimaailman toimintoihin, jolloin etulinjan työntekijät voivat puuttua ongelmiin nopeammin tekoälyn, sekatodellisuuden ja Microsoftin pilvipalvelun yhdistetyn tehon avulla.

Copilotin avulla tuotanto- ja palvelualojen kenttähuoltoteknikot ja operaattorit voivat keskustella tekoälyn kanssa luonnollisella kielellä. Azure OpenAI Service -palvelun avulla toimiva tekoäly käyttää kuratoitua dokumentaatiota tarjotakseen käsiteltävänä olevan tehtävän kannalta olennaisia tietoja. Nämä tiedot voivat sisältää esimerkiksi apua vianmäärityksessä, vaiheittaista menettelyohjeistusta, yksityiskohtaisia tietoja, huoltohistoriaa, laitteen nykyisiä lukemia tai työtilauslomakkeiden täyttämistä. Holografisten päällekkäisyyksien avulla työntekijät voivat suorittaa tehtäviä saumattomasti työn kulkua häiritsemättä.

Dynamics 365 Guidesin Copilotin avulla organisaatiot voivat:

 • Paranna toiminnan tehokkuutta antamalla työntekijöille mahdollisuus saada oikeat tiedot oikeaan aikaan työn kulussa. Kun etulinjan työntekijät voivat osoittaa ja kysyä, he voivat osoittaa huoltoa tai korjausta tarvitsevan koneen komponenttia, esittää kysymyksiä ja saada älykkäitä vastauksia, jotka auttavat heitä ratkaisemaan ongelmat nopeammin ja vähentävät turhautumista työpaikalla.
 • Nopeuta uusien työntekijöiden perehdyttämistä ja täydennyskoulutusta tehokkaasti sekatodellisuudessa toimivan immersiivisen ja älykkään oppimisalustan avulla, joka parantaa luottamusta tehtävän suorittamiseen ja vähentää kognitiivista ylikuormitusta. Toiminto auttaa luomaan henkilökohtaista, tehtäväkohtaista koulutusta, joka nopeuttaa sisäänajoa ja vähentää uudelleenkoulutuksen tarvetta.
 • Kaappaa, integroi ja demokratisoi institutionaalinen tietämys saumattomasti olemassa oleviin työnkulkuihin ja käytä yksityiskohtaisia korjausohjeita, historiallisia huoltotietoja ja parhaita käytäntöjä reaaliajassa, mikä auttaa varmistamaan johdonmukaisen ja laadukkaan kunnossapidon ja minimoimaan virheet.
 • Mahdollistaa etulinjan työntekijöille pääsyn ja päivittämisen työhönsä ja laitteisiinsa liittyviin lomakkeisiin ja rekistereihin ilman, että he joutuvat jättämään työnsä kesken.

Copilot in Dynamics 365 Guides on tällä hetkellä yksityisessä esikatselussa HoloLens 2:lla.

Lisäresurssit:

5.8. Microsoft Copilot Microsoft 365:lle

5.8.1. Microsoft Copilot for Microsoft 365:n uudet toiminnot

Microsoft Copilot for Microsoft 365 on tekoälyavustaja työssä. Se perii automaattisesti organisaation Microsoft 365:n tietoturva-, vaatimustenmukaisuus- ja tietosuojakäytännöt. Tietoja hallitaan Microsoftin nykyisten sitoumusten mukaisesti. Seon integroitu Microsoft 365 -sovelluksiin, joita miljoonat ihmiset käyttävät päivittäin - Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams ja muut. Copilot for Microsoft 365:tä käyttävät jo kymmenet tuhannet Early Access Program -ohjelmassa mukana olevat yrityskäyttäjät, mukaan lukien Visan ja KPMG:n kaltaisten yritysten asiakkaat, ja se on nyt yleisesti saatavilla yritysasiakkaille.

Copilotsin uusiin ominaisuuksiin kuuluvat:

Microsoft Copilot Dashboard
Kun organisaatiot investoivat tekoälyn tuottavuustyökaluihin, johtajat tarvitsevat selkeää näkyvyyttä siitä, miten työntekijät hyödyntävät tekoälyä ja miten se muuttaa organisaation tuottavuutta. Heidän on varmistettava, että näitä työkaluja käytetään täysimääräisesti. Microsoft Copilot Dashboard, powered by Microsoft Viva, auttaa johtajia vastaamaan siihen, miten copilot vaikuttaa heidän organisaatioonsa ja muuttaa ihmisten työskentelytapaa. Tämän kojelaudan avulla johtajat ja organisaatiot voivat suunnitella copilot-valmiuttaan, edistää käyttöönottoa ja mitata Copilot for Microsoft 365:n vaikutusta. Se on saatavilla osana Microsoft 365 -tilauksia
tästä päivästä alkaen, ja se on tulossa Viva Insights -sovellukseen Teamsissa ja verkkoon joulukuussa 2023.

Copilot Microsoft Teamsissa
Microsoft Whiteboardin Copilotin ja Teamsin Copilotin yhdistetyn tehon avulla kokouksen osallistujat voivat visualisoida kokouksen keskusteluja. Suoran yhteenvedon ja muistiinpanojen lisäksi Teams-kokouksen aikana Copilot pystyy ensi vuonna visualisoimaan puhutut keskustelukohdat ja järjestämään ne Whiteboardissa. Copilot pystyy muuttamaan kokouksen osallistujien puhutut ideat ja aiheet Whiteboardissa visuaaliseksi yhteistyötilaksi, joka voidaan jakaa kaikille kokouksen osallistujille. Copilot voi ehdottaa uusia ideoita lisättäväksi Whiteboardiin kokouksen keskustelun edetessä. Whiteboardiin kaapattu sisältö tallennetaan Microsoft Whiteboard -tiedostona, johon pääsee käsiksi Teamsin, OneDrive for Businessin ja suoraan Whiteboard-sovelluksen kautta. Copilot-lisenssillä varustetuille käyttäjille Whiteboardin Copilotin luoma yhteenveto voidaan jakaa silmukkakomponenttina Outlookissa, Wordissa, Teamsissa ja muualla.

Teams-kokouksissa voi tehdä muistiinpanoja kokouksen aikana ja jakaa ne kaikkien osallistujien kanssa Teams-kokouksen aikana. Käyttäjät voivat lisätä jaettuja kokousmuistiinpanoja ja esityslistan kohteita Yhteistyömuistiinpanoihin. Yhteistyömuistiinpanot ovat Loop-komponentteja, jotka pysyvät synkronoituina kaikissa paikoissa, joissa ne on jaettu. Kun Copilot otetaan käyttöön ennen kokousta, se tekee automaattisesti reaaliaikaisia muistiinpanoja Collaborative notes -muistiinpanoissa, jotta osallistujat voivat keskittyä keskusteluun. Nämä muistiinpanot jaetaan kokouksen osallistujien kanssa, ja Copilot-käyttäjät voivat pyytää tarkempia muistiinpanoja, kuten "Capture what Beth said as a quote.". Copilot-lisenssi vaaditaan vain yhdeltä kokousosallistujalta, jotta muistiinpanot ovat kaikkien kokousosallistujien nähtävissä ja muokattavissa. Tämä ominaisuus otetaan käyttöön ensi vuonna Teamsin työpöytä- ja verkkosovelluksessa.

Copilot in Teams -ohjelmaa voidaan käyttää Teams-kokousten aikana säilyttämättä transkriptiota. Teamsin hallintakeskuksessa ylläpitäjät voivat nyt määrittää käytännöt, joiden avulla Copilot voidaan ottaa käyttöön transkription kanssa tai ilman, ja kokousten järjestäjät voivat asettaa mieltymyksensä ennen kokouksen alkua. Kun Copilot on käytössä ilman transkriptiota, sitä voidaan käyttää kokouksen aikana minkä tahansa kokousta koskevan kysymyksen esittämiseen, ja kokouksen päätyttyä transkriptiota tai Copilot-vuorovaikutusta ei säilytetä. Koska kokouksen jälkeen ei säilytetä transkriptiota, älykäs yhteenveto tai Copilot ei ole käytettävissä kokouksen jälkeen, kun tämä käytäntö on käytössä. Tämä toiminto on yleisesti käytettävissä.

Microsoft Teams -kanavien Copilot on nyt yleisesti saatavilla, ja sen avulla käyttäjät voivat nopeasti koota yhteen keskeiset tiedot aiemmista keskusteluista ja saada niistä yhteenvedon, jossa on järjestetyt keskeiset keskustelukohdat. Tietojen yhteenveto sisältää viittauksia, jotta käyttäjät pysyvät tietoisena lähteestä.

Teamsin chatissa ja -kanavissa on nyt yleisesti saatavilla uusi Copilot-kirjoituslaatikko, joka toimii kirjoitusavustajana ja auttaa viestien muokkaamisessa. Copilot voi auttaa kirjoittamaan viestejä uudelleen, mukauttaa sävyä ja muokata viestin pituutta ennen kuin käyttäjä lähettää sen.

Heinäkuussa julkistettiin Teams Phone -palvelun Copilot, jonka avulla käyttäjät voivat saada reaaliaikaisia yhteenvetoja ja näkemyksiä puhelujen aikana. Käyttäjät voivat pian käyttää Copilotia Teamsin Puhelut-sovelluksesta luodakseen yhteenvetoja, toimintakohteita tai kysyäkseen keskustelua koskevia erityiskysymyksiä puhelun päätyttyä. Puhelujen jälkeistä Copilot-kokemusta Puhelut-sovelluksessa tuetaan sekä VoIP- että PSTN-puheluissa.

Copilot Microsoft Outlookissa
Copilot Microsoft Outlookissa tekee mahdolliseksi tehdä enemmän lyhyemmässä ajassa ja vähemmällä vaivalla. Uudet Copilot-ominaisuudet auttavat käyttäjiä valmistelemaan ja suunnittelemaan kokouksia.

Näin se toimii:

 • Kokouksiin valmistautuminen: Copilot pystyy luomaan yksityiskohtaisen yhteenvedon tulevista kokouksista kutsun, siihen liittyvien sähköpostiviestien ja liitetiedostojen perusteella, mikä helpottaa kokoukseen valmistautumista muutamassa minuutissa.
 • Kokousten aikatauluttaminen: Copilot helpottaa seurantakokouksen tai minkä tahansa muun kokouksen ajoittamista sähköpostin yhteenvedosta. Napsauta ehdotettua toimenpidettä tai keskustele Copilotin kanssa kokouksen järjestämiseksi. Copilot pystyy luomaan esityslistan, otsikon, osallistujaluettelon ja kontekstin kokoukselle. Se pystyy myös etsimään parhaat käytettävissä olevat ajat kaikille.

Copilot in Outlookin käyttöönotto alkaa vuoden 2024 alussa.

Copilot Microsoft Loopissa
Loopin Copilot pystyy käyttämään kehotteeseen linkitetyn asiakirjan tietoja luodakseen entistä relevantimpia vastauksia. Tämä toiminto on parhaillaan käytössä Copilot-lisenssin omaavilla asiakkailla, ja se on saatavilla myös verkossa. Se pystyy myös mukauttamaan aiempia Loopin sivuja älykkäästi uusiin projekteihin ja luomaan mukautettuja malleja. Tämä ominaisuus otetaan käyttöön ensi vuonna asiakkaille, joilla on Copilot-lisenssi, ja päivitykset ovat esikatselussa.

Copilot Microsoft Wordissa
Copilot Wordissa auttaa käyttäjiä ymmärtämään, mitä asiakirjassa on muuttunut, kysymällä esimerkiksi: "Miten näen, mitä tässä asiakirjassa on muuttunut?" ja paljastamaan muutokset ja tarkistukset, joita kuka tahansa asiakirjaa käyttänyt on tehnyt. Se käyttää myös Microsoft Graphin tietoja luodakseen lisää personointia ottamalla huomioon käyttäjän mieltymykset, kiinnostuksen kohteet ja muut tiedot. Nämä päivitykset ovat saatavilla vuoden 2024 alussa.

Lisäresurssit:

 

5.8.2. Laajenna ja rikasta Microsoft Copilot for Microsoft 365 -palvelua lisäosilla ja liittimillä.

Microsoft Copilot for Microsoft 365 -palvelun avulla käyttäjät voivat laajentaa Copilotin taitoja ja tietoja liitännäisten ja Microsoft Graph -liittimien avulla, jotka ovat nyt esikatselussa. Käyttäjät voivat asentaa ja ottaa käyttöön liitännäisiä, joilla he voivat laajentaa Copilot for Microsoft 365:n mullistavia kykyjä päivittäin käyttämiensä sisäisten ja kolmansien osapuolten sovellusten kanssa.

Microsoft 365:n ylläpitäjät voivat ottaa käyttöön Microsoft Graph -liittimiä, ja Copilot voi tuoda niiden tiedot semanttisesti esiin vastauksena käyttäjän kehotuksiin. Käyttäjät hyötyvät nopeasta semanttisesta hakemisesta merkityksellisistä tiedoista, joita hallitaan Microsoft 365 -vuokralaisensa tiedonhallinnan rajojen sisällä.

Copilotin luomat vastaukset tarjoavat oikeat viittaukset ja attribuutit, jotka auttavat käyttäjiä jäljittämään ja käyttämään lähdesisältöä. Saatavilla on nyt useita liitännäisiä ja Graph-liitäntöjä, kuten Bingin, Microsoft Dataverse-, Jira-, Trello-, Mural-, Confluence-, Freshworks- ja Priority Matrix -palveluihin perustuva verkkohaku sekä muita liitäntöjä. Myös asiakkaat, kuten muun muassa KPMG, Air India ja Avanade, kehittävät mukautettuja liitännäisiä liiketoimintatarpeitaan varten ja tarjoavat käyttäjilleen Copilot for Microsoft 365:n edut liiketoimintasovellustensa kanssa.

Käyttäjät voivat asentaa liitännäisiä Teamsin, Outlookin ja Microsoft365.comin sovelluskaupan kautta, ja IT-osasto voi asentaa graafiliittimet Microsoft 365:n hallintakeskuksesta.

Microsoft 365:n hallintakeskuksen uudet hallintalaitteet, jotka ovat nyt yleisesti saatavilla, mahdollistavat sen, että ylläpitäjät voivat löytää ja hallita lisäosia Microsoft Copilotille, joka on joukko työkaluja, joiden avulla ihmiset voivat saavuttaa enemmän tekoälyn avulla.
Microsoft 365 -ylläpitäjät voivat nyt myös nopeasti ja helposti tunnistaa Microsoft Copilotin saatavilla olevat lisäosat, jotka on otettu käyttöön vuokralaisen käyttäjille, ja asettaa asianmukaiset käyttöoikeuskäytännöt käyttäjien aktivointia varten. Riippumattoman ohjelmistotoimittajan (ISV) ja sisäisesti kehitetyt sovellukset, joilla on liitännäisominaisuudet, korostetaan automaattisesti ylläpitäjän tarkastelua varten. Liitännäisten käyttöoikeuksia hallitaan keskitetysti, ja ne voidaan asettaa käyttäjittäin, ryhmäkohtaisesti ja koko toimipisteen laajuisesti.

Kehittäjät voivat rakentaa liitännäisiä Microsoft Copilotiin Teams-viestilaajennusten kautta, jotta Copilotia voidaan laajentaa Microsoft 365:een.
Kehittäjät voivat rakentaa tai parantaa Teams-viestilaajennuksia Teams Toolkit for Visual Studion ja Visual Studio Code -ohjelmistojen avulla ja saada liitännäisiä Copilotin laajentamiseksi Microsoft 365:lle. Viestilaajennusten on käytettävä manifestin versiota 1.13 tai uudempaa versiota. Lisäksi kehittäjät voivat rakentaa Teams-viestilaajennuksia suoraan API:ista. API-pohjaiset viestilaajennukset laajentavat Copilotia tulevaisuudessa. Tämä ominaisuus on esikatseluvaiheessa.

Copilot for Microsoft 365 -kehittäjien hiekkalaatikko on nyt saatavilla yksityisessä esikatselussa.
Copilot for Microsoft 365 -kehittäjien hiekkalaatikko SKU antaa kehittäjille mahdollisuuden rakentaa ja testata liitännäisiä ja Graph-liittimiä ei-tuotannossa olevassa vuokralaisympäristössä. SKU on yksityisessä esikatselussa, ja se on
Microsoft 365 TAP-ohjelmaan kuuluvien riippumattomien ohjelmistotoimittajien (ISV) ja Copilot for Microsoft 365 -asiakkaiden ostettavissa.

Microsoft 365 ja Copilot-ohjelma, jolla voidaan julkaista sovelluksia ja lisäosia Microsoft 365:lle, on saatavilla esikatseluna Partner Centerissä.
Riippumattomat ohjelmistotoimittajat (ISV) voivat lähettää uuteen Microsoft 365 ja Copilot -ohjelmaan sovelluksia, jotka sisältävät Copilot-liitännäisiä ja Graph-liitäntöjä Teamsille, Outlookille ja muille. Kehittäjät voivat paketoida lisäosat ja Graph-liittimet samaan yhtenäiseen sovellusmanifestiin ja julkaista sovelluksensa Partner Centerissä. Sovelluksen validoinnin jälkeen nämä sovellukset tulevat saataville Microsoft 365:n hallintakeskukseen, jossa ylläpitäjät voivat löytää ja ottaa ne käyttöön käyttäjilleen. Käyttäjät voivat löytää sovellukset ja liitännäiset Teamsin, Outlookin ja Microsoft365.comin sovelluskaupan kautta.

Lisäresurssit:

5.8.3. Copilot for Microsoft 365 admin -palvelun esittely yksityisessä esikatselussa

Microsoft Copilot for Microsoft 365 admin on joukko kokemuksia, jotka hyödyntävät generatiivisen tekoälyn arvoa Microsoft 365 -ylläpitäjien tuottavuuden lisäämiseksi virtaviivaistamalla päivittäistä työtä, jotta ylläpitäjät voivat keskittyä strategisiin prioriteetteihinsa, tehdä nopeampia päätöksiä ja maksimoida investointiensa arvon.

Copilot for Microsoft 365 admin on suunniteltu auttamaan IT-ylläpitäjiä yksinkertaistamaan hallintatehtäviä, tuottamaan nopeammin tietoa ja hyödyntämään Microsoft 365:tä entistä paremmin. Copilot voi auttaa ylläpitäjiä navigoimaan valtavassa työkalujen, hallintalaitteiden ja määritysten kirjossa ja opastaa ylläpitäjän nopeasti juuri sinne, minne hänen on mentävä, tarjota ehdotuksia ja opastusta sekä yksinkertaistaa raportointia ja kyselyjä tuomalla tietoja esiin luonnollisen kielen kehotteiden avulla - kaikki tämä saumattomana kokemuksena Microsoft 365 -ylläpitokeskuksessa, erikoistuneissa ylläpitäjäkeskuksissa ja muualla, jotta ylläpitäjät voidaan kohdata siellä, missä he ovat työnsä kulussa.

Copilot for Microsoft 365 admin yritysasiakkaille Microsoft 365 -hallintakeskuksessa, mukaan lukien Edge- ja Windows Update -hallintapalvelu, Teamsin hallintakeskus, Exchangein hallintakeskus ja SharePointin hallintakeskus, on yksityisessä esikatselussa.

Lisäresurssit:

5.8.4. Microsoft Copilot Studion esittely

Microsoft Copilot Studio on kokonaisvaltainen keskusteleva tekoälyalusta, jonka avulla käyttäjät voivat luoda ja mukauttaa kopilotteja luonnollisen kielen tai graafisen käyttöliittymän avulla. Copilot Studio on täydellinen kumppani Microsoft Copilot for Microsoft 365:lle, joka antaa IT:lle hallinnan ja varmistaa samalla vastausten ennustettavuuden keskeisissä aiheissa.

Copilot Studion avulla käyttäjät voivat helposti suunnitella, testata ja julkaista tiettyihin tarpeisiin ja mieltymyksiin sopivia kopilotteja. Käyttäjät pystyvät hyödyntämään generatiivisen tekoälyn voimaa luodakseen dynaamisesti datan ja dialogien yli monikierroksisia vastauksia, jotka ovat käyttäjiä kiinnostavia ja merkityksellisiä, ja lisäämään erityisiä keskusteluja ennakoitavissa oleviin skenaarioihin, jotka edellyttävät kirjoitettuja vastauksia ja työnkulkuja, kuten kulujen hallintaan, HR:n sisäänottoon tai IT-palveluihin.

Copilot Studio antaa käyttäjille myös mahdollisuuden yhdistää kopilotit laajempaan Microsoftin Conversational AI-pinoon Azure AI Studion ja muiden Azure-palveluiden integraatioiden avulla. Näin käyttäjät voivat käyttää kehittyneitä ominaisuuksia, kuten puheentunnistusta, tunneanalyysiä, entiteettien louhintaa ja muuta, ja samalla heillä on täysi näkyvyys ja valvonta sisäänrakennetun hallinnan avulla.

Copilot Studio tarjoaa tekijöille intuitiivisen ja integroidun suunnittelustudiokokemuksen. Liitännäisrakentajan avulla valmistajat voivat luoda, hallita ja testata liitännäisiä, kuten Power Platform -liittimiä ja Power Automate -virtoja. Prompt builderin avulla valmistajat voivat luoda mukautettuja kehotteita, myös sellaisia, joissa hyödynnetään generatiivista tekoälyä.

Copilot Studion avulla käyttäjät voivat luoda vaikuttavia tekoälykeskustelukokemuksia ja edistää liiketoiminnan tuloksia. Käyttäjät voivat nyt hyödyntää Copilot Studiota Copilot for Microsoft 365 -lisenssiin sisältyvän Copilot for Microsoft 365 -palvelun mukauttamiseen.

Lisäresurssit:

5.9. Microsoft Viva

5.9.1. Viva- ja Microsoft 365 Chat -integraatio ja Copilot Viva-päivitykset.

Microsoft Copilot for Microsoft 365 ja Microsoft Viva tarjoavat tekoälyavusteista apua työntekijöille. Copilot toimii Viva-tiedoissa ja -sovelluksissa yhtenä käyttöliittymänä, joka opastaa työntekijöitä, esimiehiä ja henkilöstöpäälliköitä itsepalveluiden avulla, kuten ymmärtämään tiimin terveydentilaa, asettamaan uusia prioriteetteja OKR:ien (tavoitteet ja avaintulokset) avulla tai parantamaan taitojaan urakehitystä varten.

Tämä uusi integraatio on saatavilla asiakkaille, jotka ovat ottaneet käyttöön sekä Copilot for Microsoft 365:n että Viva-sarjan, ja se on yksityisessä esikatselussa ensi vuoden alussa.

Lisäksi Viva-sovellusten Copilot-kokemuksiin tehdyt päivitykset auttavat organisaatioita ymmärtämään paremmin työvoimaansa ja sitoutumaan siihen, jotta suorituskykyä voidaan parantaa:

 • Microsoft Viva Insightsin Copilotin avulla johtajat ja heidän edustajansa voivat käyttää luonnollisen kielen kehotteita luodakseen yksilöllisiä, dynaamisia raportteja, jotka vastaavat heidän tiimejään ja organisaatiotaan koskeviin kysymyksiin, ja se yksinkertaistaa analyytikoiden kyselyjen laatimisprosessia. Tämä Copilot on esikatselussa ensi vuoden alussa.
 • Microsoft Viva Goalsin Copilotin avulla käyttäjät voivat helposti luoda ja tarkentaa tavoitteita keskustelevan tekoälyn avulla ja olemassa olevista strategia-asiakirjoista sekä tehdä yhteenvetoja tavoitteiden edistymisestä jaettavaksi tiimien kanssa ja tiimien välillä. Tämä Copilot on esikatselussa joulukuussa 2023.
 • Microsoft Viva Engagen Copilot auttaa inspiroimaan johtajia ja työntekijöitä lähettämään viestejä tekoälyn luomien keskustelunaloitusten, kehotusten ja kuvien avulla. Se antaa myös johtajille tietoa työntekijöiden mielipiteistä, luo luottamuksen ilmapiiriä räätälöimällä ja tarkentamalla viestin sävyä ja parantamalla esitettyjen kysymysten laatua ehdotettujen kehotusten avulla. Tämä Copilot on esikatselussa tammikuussa 2024.
 • Microsoft Viva Learningin Copilotin avulla käyttäjät voivat helposti luoda jäsenneltyjä oppimiskokoelmia, löytää oikeat oppimisresurssit ja tiivistää oppimissisältöä keskustelevan tekoälyn avulla. Tämä Copilot on yksityisessä esikatselussa yhteisille Viva- ja SAP SuccessFactors -asiakkaille vuoden 2023 loppuun mennessä.
 • Microsoft Viva Glintin Copilotin avulla johtajat voivat tiivistää ja analysoida tuhansia työntekijöiden kommentteja työntekijöiden sitoutumiskyselyistä ja tarjota uudenlaisen tavan tutkia palautetta esittämällä kysymyksiä luonnollisella kielellä. Tämä Copilot on saatavilla yksityiseen esikatseluun tammikuussa 2024.

Katso lisäksi täältä lisätietoja Viva Insightsin uudesta kojelaudasta, joka tarjoaa johtajille ja organisaatioille näkyvyyttä Microsoft Copilotin käyttöönotosta ja vaikutuksista.

Lisäresurssit:

 

5.10. Power Platform

5.10.1. Uusia kokemuksia Copilotista Power Automate -ohjelmassa

Microsoft julkistaa uusia Copilot-kokemuksia Power Automaten kehittäjille ja orkestroijille. Näiden uusien versioiden myötä Microsoft Power Automaten Copilot kattaa prosessien louhinnan, API-automaation, robottiprosessiautomaation (RPA) ja orkestroinnin.

Näiden uusien kokemusten esikatselussa käyttäjät voivat löytää ja luoda käyttöliittymä- ja sovellusrajapinta-automaatioita nopeammin ja samalla tehostaa tuottavuutta ja näkemyksiä siitä, miten niitä käytetään ja hallitaan ja sisältävät:

 • Copilotin käyttäminen työpöytävirtojen avustamiseen: Copilot integroidaan Power Automate for desktopin konsoliin ja suunnittelijaan. Copilot auttaa työpöytävirtojen (RPA) kanssa kirjoittamalla kysymyksiä ja hakemalla asiaankuuluvia tietoja ja vaiheittaisia ohjeita dokumentaatiosta. Lisäksi käyttäjät voivat luoda skriptejä kuvaamalla, mitä pitäisi tehdä, ja koodi luodaan automaattisesti.
 • Copilotin käyttäminen automaatiotoiminnan analysointiin: Järjestelmänvalvojat, osaamiskeskustiimit sekä liiketoiminnan käyttäjät ja päättäjät, joilla on pääsy virtausajohistoriaan, voivat kysyä aiempia ajoja luonnollisella kielellä koko ympäristöstään.

Lisäresurssit:

5.10.2. Power Apps jatkaa IT-hallinnan, Copilotin ja nykyaikaisten kokemusten kehittämistä sovelluskehityksessä.

Power Apps tarjoaa kehittäjille työkaluja, joiden avulla he voivat rakentaa nopeasti moderneja, suorituskykyisiä tekoälykäyttöisiä sovelluksia yrityksille. Tekoälyn toteuttaminen Copilotin avulla, valmiit mallit ja vedä ja pudota -periaatteen yksinkertaisuus antavat kaikille mahdollisuuden tehdä enemmän vähemmälläkin vaivalla. Laajennettavuus integraatioiden avulla antaa ammattikehittäjille mahdollisuuden rakentaa ilman rajoja. Osana Microsoft Power Platformia Power Apps hyötyy edistyksellisestä tietoturvasta ja hallinnasta, joten sen käyttöönotto ja hallinnointi on helppoa massiivisessa mittakaavassa.

Power Platformin uusiin ominaisuuksiin ja päivityksiin kuuluvat:

Power Platformin hallinnoitujen ympäristöjen kehittyneet hallintatoiminnot

 • Ryhmien ja sääntöjen avulla IT-ylläpitäjät pystyvät hallitsemaan Power Platform -ympäristöjään yrityksen mittakaavassa. Ympäristöryhmien avulla ylläpitäjät voivat luokitella ympäristönsä ryhmiin, ja sääntökokonaisuuksien avulla ylläpitäjät voivat määritellä kullekin ympäristöryhmälle oman kokoonpanon. Ryhmien ja sääntöjen avulla ylläpitäjät saavat enemmän hallintaa vähemmällä vaivalla. Tämä ominaisuus on rajoitetussa esikatseluvaiheessa, ja esikatselu on suunniteltu vuoden 2024 ensimmäisen neljänneksen loppuun.
 • Power Platformin hallinnoitujen ympäristöjen neuvonantaja tarjoaa IT-osastolle ennakoivia suosituksia ja sisäisiä toimia, joiden avulla alustaa voidaan hallita ja suojata helpommin. Näihin kuuluvat suositukset käyttämättömien sovellusten siivoamisesta, ylisuurten jaettujen sovellusten lukitsemisesta ja omistajien lisäämisestä hylätyille sovelluksille. Tämä ominaisuus on esikatseluvaiheessa.

Ominaisuudet, jotka nopeuttavat Copilot-yhteensopivien sovellusten rakentamista entisestään.

 • Copilot sovelluksen käyttäjille sidecarina on nyt valmiina jokaiselle käyttäjälle Dataversen tukemassa web player canvas -sovelluksessa. Copilot työskentelee automaattisesti sovelluksen tietojen kanssa ja tarjoaa käyttäjille oivalluksia ja vastauksia ilman, että sovelluksen tekijöiden tarvitsee tehdä asetuksia. Tämä on helpoin tapa antaa generatiivisen tekoälyn voima käyttäjille. Tämä ominaisuus on tulossa rajoitettuun esikatseluun joulukuun puolivälissä ja esikatseluun vuoden 2024 ensimmäisen neljänneksen lopussa.
 • Valmistajat voivat nyt myös laajentaa ja mukauttaa Copilotia huomattavasti sovelluksiin upotettujen sovelluskäyttäjien osalta Copilot-ohjauksen avulla. Microsoft Copilot Studion yhteentoimivuus mahdollistaa laajan mukauttamisen, joka tuo Copilot Studion ominaisuudet jokaiseen Copilotiin upotettuun sovellukseen. Tämä ominaisuus on esikatselussa vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla.
 • Hallituissa ympäristöissä oleviin olemassa oleviin sovelluksiin, joiden kuvaus puuttuu, lisätään automaattisesti tekoälyn luomat sovellusten kuvaukset. Kun uudet sovellukset julkaistaan, tekijöille esitetään luonnos sovelluksen kuvauksesta. Sovellusten kuvaukset auttavat loppukäyttäjiä löytämään hyödyllisiä sovelluksia ja IT-hallinnoijia ymmärtämään sovellusmaisemaansa. Tämä ominaisuus on esikatseluvaiheessa.

Tehokkaiden nykyaikaisten sovellusten luominen entistäkin helpommaksi

 • Mobiilinatiivinen käyttöliittymä/UX: Mobiilipower-sovelluksissa on natiivinatiivinen käyttöliittymä/UX, jossa on sulavammat animaatiot, nopeampi suorituskyky ja nykyaikaiset vuorovaikutustavat mobiilissa. Parempi suorituskyky ja nykyaikaiset toiminnot tuovat tehokkuushyötyjä kaikille, jotka käyttävät sovelluksia mobiililaitteissa, erityisesti niille, jotka suorittavat paljon toimintoja. Tämä päivitys on esikatselussa.
 • Kun nykyaikaiset ohjaimet ovat yleisesti saatavilla ja canvas-sovellukset ovat teemoitettuja, tekijät voivat helposti luoda tyylikkäitä, helppokäyttöisiä, nopeita ja luotettavia sovelluksia. Tämä vähentää tarvetta kirjoittaa monimutkaisia tiedostoja tavanomaisia skenaarioita varten ja nopeuttaa kehitystä. Tämä päivitys on esikatselussa.

Lisäresurssit:

5.10.3. Power Virtual Agents on nyt osa Microsoft Copilot Studiota.

Esittelyssä Microsoft Copilot Studio, joka on rakennettu Power Virtual Agentsin ja laajemman Microsoftin keskustelevan tekoälyn ekosysteemin perustalle. Copilot Studio tarjoaa uusia tapoja rakentaa kopilotteja ja laajentaa Microsoft Copilotia uusimmilla generatiivisilla tekoälyominaisuuksilla. Power Virtual Agents -ominaisuuksien liittyessä Copilot Studioon Power Virtual Agents -nimeä ei enää käytetä. Nykyiset PVA-asiakkaat saavat samat ominaisuudet käyttöönsä Microsoft Copilot Studiossa.

Lisäresurssit:

5.11. Security Copilot

5.11.1. Microsoft Purview -ominaisuudet Microsoft Security Copilotissa ja Security Copilot -kokemuksen sisällyttäminen Microsoft Purview -ratkaisuihin.

Microsoft Security Copilot liitetään osaksi Microsoft Purviewia. Tietoturvan ylläpitäjät saavat keskimäärin yli 50 hälytystä päivässä, ja he pystyvät vastaamaan vain 60-70 prosenttiin niistä. Vastaavasti vaatimustenmukaisuuden ylläpitäjät käyttävät 60 prosenttia ajastaan tarkistussarjoihin kerättyjen todisteiden tarkasteluun. Lisäksi riskien arviointiin ja korjaamiseen liittyy jyrkkä oppimiskäyrä aloittelevilta analyytikoilta asiantuntijatason analyytikoille.

Kun Security Copilot on integroitu Purview'hun, asiakkaat voivat luoda nopeasti kattavan yhteenvedon hälytyksistä ja tiedoista nopeuttaakseen tutkintaa ja reagointia, kehittää osaajia ohjattujen vastausten avulla, jotta he voivat navigoida tiedoissa tehokkaasti, ja käyttää luonnollista kieltä hakukyselyjen määrittelyyn eDiscovery-ohjelmassa, jotta hakukierrokset olisivat nopeampia ja tarkempia, koska avainsanoja ei enää tarvitse käyttää. Sisällytettyjä skenaarioita esitellään datahävikin estämisen, sisäpiiririskien hallinnan sekä eDiscovery- ja viestintävaatimustenmukaisuuden alalla.

Lisäresurssit:

5.11.2. Microsoft Security Copilotin sulautettu kokemus yksityisessä esikatselussa

Microsoft Security Copilotin sulautettu kokemus, joka on saatavilla yksityisessä esikatseluversiossa, antaa IT-ylläpitäjille ja tietoturva-analyytikoille mahdollisuuden käyttää Microsoft Security Copilotia Microsoft Intune -hallintakeskuksessa. Security Copilot integroi tietoturva- ja hallintatyökaluista saatuja oivalluksia ja tietoja ja tarjoaa räätälöityä ohjausta generatiivisen tekoälyn avulla vastaamaan organisaation erityisvaatimuksiin, kuten älykkääseen käytäntöjen luomiseen ja käyttöönottoon sekä nopeampaan ja helpompaan vianmääritykseen.

Nämä uudet päätelaitteiden hallinta- ja tietoturvaominaisuudet ovat saatavilla Intunessa, ja ne liittyvät nykyisiin tietoturvatapausten tutkintaan ja laitteiden tietoturvatilanteen parantamiseen, jotka ovat tällä hetkellä saatavilla Security Copilot -ominaisuuksien Early Access -ohjelmassa.

Lisäresurssit:

5.11.3. Microsoft Purview Audit -ohjelmiston uudet auditointiominaisuudet Copilot-vuorovaikutusta varten.

Tämän esikatseluvaiheessa olevan uuden ominaisuuden avulla Microsoft Purview Audit -kuluttajat voivat mitata ja seurata, milloin käyttäjät pyytävät apua Microsoft Copilot for Microsoft 365 -palvelusta, ja nähdä luettelon resursseista, joihin pyyntöön vastaaminen on vaikuttanut. Näiden signaalien avulla tietoturvatutkijat voivat määrittää, milloin sisältöön, kuten arkaluonteisia tietoja sisältäviin tiedostoihin, on koskettu Copilot for Microsoft 365 -interaktion aikana.

Lisäresurssit:

5.11.4. Security Copilot on tulossa Microsoft Entraan auttamaan riskien tutkimisessa ja vianmäärityksessä.

Microsoft Security Copilot on myös integroitu Microsoft Entraan, ja se auttaa identiteettiriskien tutkimisessa ja päivittäisten identiteettitehtävien vianmäärityksessä, esimerkiksi siinä, miksi kirjautuminen vaatii monitekijätodennusta. IT-ylläpitäjät voivat kysyä käyttäjistä, ryhmistä, kirjautumisista ja oikeuksista ja saada välittömästi luonnollisella kielellä yhteenvedon riskeistä, korjaustoimenpiteet ja suositellut ohjeet kullekin riskialttiille identiteetille. Lisäksi Microsoft Entra ID Governance -ohjelmassa ylläpitäjät voivat käyttää Security Copilot -ohjelmaa ohjaamaan elinkaaren aikaisten työnkulkujen luomisessa, jotta käyttäjätunnusten ja käyttöoikeuksien luomista ja myöntämistä voidaan tehostaa.

Lisäresurssit:

5.11.5. Security Copilot tarjoaa yhtenäisiä ratkaisuja palveluiden, tietojen

Tietoturva on aina ollut tunnetusti siiloutunut ja hajanainen toiminto - sekä teknologisesta että organisatorisesta näkökulmasta. Microsoft Security Copilot auttaa ylittämään teknologiset ja osaamisrajat tarjoamalla yhtenäisen, tehokkaan ja intuitiivisen kokemuksen kaikille organisaatioita turvaaville ammattilaisille, mukaan lukien identiteetinhallinnan, laitehallinnan, tietoturvan ja vaatimustenmukaisuuden ammattilaiset.

Näiden uusien skenaarioiden lisäämisen myötä, jotka ovat kaikki yksityisessä esikatselussa, Microsoftin asiakkaat, jotka luottavat alan johtaviin Microsoft Entra-, Purview-, Intune- ja Sentinel-ratkaisuihimme, voivat integroida Security Copilotin rutiinitehtäviinsä ja työnkulkuihinsa ja käyttää Security Copilotia apuna monin tavoin, kuten:

Identiteetinhallinta (Microsoft Entra): Niiden avulla tietoturva-analyytikot voivat löytää riskialttiita käyttäjiä, ylioikeutettuja käyttöoikeuksia ja epäilyttäviä kirjautumisia, jotka auttavat tietoturvaloukkausten tutkimisessa ja mahdollisten riskien arvioinnissa.

Laitteiden hallinta (Microsoft Intune): Uusien ominaisuuksien avulla IT-ylläpitäjät voivat luoda laitekäytäntöjä ja simuloida niiden tuloksia, kerätä laitetietoja rikosteknistä tutkimusta varten ja määrittää laitteita vastaavien käyttöönottojen parhaiden käytäntöjen mukaisesti.

Tietosuoja ja vaatimustenmukaisuus (Microsoft Purview): Tietosuojaan, vaatimustenmukaisuuteen ja riskienhallintaan liittyvät uudet taidot tunnistavat tiedot, joihin vaaratilanteet ovat vaikuttaneet, luovat yhteenvedon tieto- ja käyttäjäriskeistä, analysoivat asiakirjoja ja tuovat esiin salaliitto-, petos- ja sabotaasiriskit.

Pilvipalvelun tietoturvatilanteen hallinta (Microsoft Defender EASM ja Defender for Cloud): Uudet taidot asennonhallintaan yksinkertaistavat ulkoisen hyökkäyspinnan riskinarviointia ja antavat turvallisuushallinnoijille mahdollisuuden hallinnoida pilvipalvelun tietoturva-asentoa tehokkaammin. Tietoturvan ylläpitäjät voivat löytää nopeasti mahdollisia hyökkäyspolkuja luonnollisen kielen kyselyillä, saada lieventämisohjeita uhkien ennakoivaan torjuntaan ja saada automaattisia ilmoituksia resurssien omistajille.

Kokemus yhtenäisestä SIEM+XDR UX:stä (Microsoft Defender XDR ja Microsoft Sentinel): Tämä nopeuttaa tapahtumiin reagointia ohjatun tutkinnan, todisteiden nopean kokoamisen lukuisista tietolähteistä ja kehittyneiden ominaisuuksien, kuten haittaohjelmien analysoinnin, avulla.

Lisäresurssit:

Nainen istuu sohvalla ja työskentelee kannettavan tietokoneen parissa.

6. Power Platform 6.1. Power Platform

6.1.1. Maksujen käsittely Power Pagesissa esikatselussa

Maksujen käsittelyintegraatio, joka on nyt esikatseluversiossa Microsoft Power Pagesissa, antaa tekijöille mahdollisuuden upottaa maksujen käsittelyn helposti suoraan verkkosivuilleen.

Maksujenkäsittelyalustat ovat verkkomaksujen käsittely- ja kaupparatkaisujen voimanlähde. Tämä avaa Power Pagesille uuden käyttötapauksen - maksujen käsittelyä tukevien verkkosivustojen rakentamisen - sillä tekijät voivat käyttää Power Pagesia kehittääkseen verkkosivustoja, jotka hyväksyvät maksuja asiakkailta. Esimerkiksi osavaltioiden ja paikallisviranomaisten on mahdollista käsitellä lisenssimaksuja, hakemusmaksuja ja lupamaksuja Power Pages -sivustojensa kautta.

Lisäresurssit:

Toimistossa työskentelee kaksi henkilöä, joista toinen työskentelee kannettavalla tietokoneella ja kahdella ulkoisella näytöllä.

7. Turvallisuus 7.1. Puolustaja

7.1.1. Microsoftin päivitykset auttavat kehittämään Security Operations Center -kokemusta.

Useat keskeiset päivitykset Microsoftin tietoturvaratkaisupakettiin on suunniteltu auttamaan Security Operations Centerin (SOC) ammattilaisia toimimaan tehokkaammin ja suojaamaan omaisuuttaan ja tietojaan paremmin. Näihin päivityksiin kuuluvat mm:

Microsoft Defender XDR: Microsoft Defender 365 on nyt Microsoft Defender XDR. Uusi nimi edustaa parhaiten Microsoftin laajennettuja havaitsemis- ja reagointiominaisuuksia (XDR), jotka ulottuvat Microsoft 365 -pakettiin sisältyvien tuotteiden ulkopuolelle. Natiivit tietoturvaratkaisut suojaavat Windows-, Linux-, macOS-, Android- ja iOS-laitteita sekä Azure-, Amazon Web Services (AWS) ja Google Cloud Platform (GCP) -pilviympäristöjä. Tämä päivitys on yleisesti saatavilla.

Microsoft Defender XDR ja Microsoft Sentinel muodostavatyhdessä yhtenäisen tietoturvatoiminta-alustan : Defender XDR:n ja Sentinelin yhdistäminen yhdeksi tehokkaaksi käyttökokemukseksi sekä Microsoft Security Copilotin generatiivisen tekoälyn lisääminen muuttavat sitä, miten asiakkaat hallitsevat tietoturvatoimintojaan ja suojaavat omaisuuttaan ja tietojaan. Asiakkaat saavat suuren tehokkuuden ja helppokäyttöisyyden yhden ainoan kokemuksen avulla tietoturvatoimintatyökaluilleen. Tämä tarkoittaa vähemmän klikkailua, vähemmän kontekstin vaihtamista ja vähemmän koulutusta, mikä mahdollistaa vankemmat oivallukset. Kun huippuluokan tekoäly- ja automaatioteknologiat on integroitu, puolustajat voivat parantaa taitojaan käyttämällä ohjattua reagointia ensimmäisen ja kolmannen osapuolen tietokokonaisuuksiin. Tämä päivitys on yksityisessä esikatselussa.

Sulautettu Microsoft Security Copilot: Se auttaa analyytikkoja parantamaan turvallisuustietojen ja tapahtumien hallinnan (SIEM) ja XDR-taitojaan. Security Copilot auttaa luonnollisen kielen avulla kirjoittamaan KQL-kyselyitä (Keyword Query Language), ymmärtämään haitallisia skriptejä, luomaan yhteenvetoja tapahtumista ja tarjoamaan tukea koko tutkinta- ja korjaamisprosessin ajan. Tämä päivitys on varhaisessa vaiheessa.

Optimoi SIEMin tiedot SOC-optimoinnilla: Tämä uusi ominaisuus tukee SOC-yksiköitä varmistamaan, että ne maksimoivat Sentineliin syöttämiensä tietojen arvon suosituksilla, jotka auttavat niitä säästämään rahaa, parantamaan kattavuutta ja suojautumaan paremmin tiettyjä uhkia vastaan. Tämä ominaisuus on yksityisessä esikatselussa.

Parempi reagointi käyttäjien omaisuuseriin ja pilvipalvelun työmäärään: Microsoft Defender Cloudin pilvityökuormaa koskevien hälytysten, signaalien ja omaisuuseriä koskevien tietojen integrointi alan johtavaan XDR-alustaan auttaa tietoturvaryhmiä torjumaan tehokkaammin toimialueiden välisiä hyökkäyksiä. Tämä tehokas integraatio tarjoaa SOC-analyytikoille kokonaisvaltaisen näkymän, joka kattaa työtilan ja pilvi-infrastruktuurin, sekä runsaasti kontekstuaalisia tietoja, joiden avulla koko hyökkäystarina voidaan paljastaa yhdessä tapahtumassa. Tämä suojaa organisaatioita kehittyneiltä hyökkäyksiltä tehokkaasti ja nopeasti. Tämä päivitys on esikatselussa.

Automaattisesti toimivat houkutinlaitteet: Microsoft Defender for Endpointin ainutlaatuista näkyvyyttä organisaatioihin ja OpenAI:n GPT-4-generoivaa tekoälymallia hyödyntävien sisäänrakennettujen harhautustekniikoiden avulla vastustajien on pakko olla oikeassa 100 prosenttia ajasta. Käyttäjät pystyvät automaattisesti luomaan ja levittämään mittakaavassa harhautuksia ja houkutuksia, jotka muistuttavat organisaation todellisia käyttäjiä ja resursseja. Näin SOC-tiimit voivat havaita hyökkäyksiä ja keskittyä niihin entistä tehokkaammin. Tämä päivitys on esikatselussa.

Tekoälysovellusten suojaaminen organisaatiossa: Microsoft Defenderin ja Microsoft Purview'n uudet ominaisuudet auttavat puolustajia valmistautumaan turvallisesti tekoälyn uuteen aaltoon ja antamaan organisaatiolleen valtuudet, samalla kun tiedot ja muut varat pysyvät turvassa. Microsoft Defender for Cloud Apps laajentaa löytämisominaisuuksiaan tukemaan yli 400 suuren kielimallin sovellusta. Lisäksi Purview Data Loss Prevention auttaa organisaatioita luomaan käytäntöjä, jotka estävät käyttäjiä liittämästä arkaluonteisia tietoja tietyille verkkosivustoille. Tämä päivitys on esikatselussa.

Lisäresurssit:

7.1.2. Microsoft Defender for Cloudin uudet ominaisuudet

Microsoft Defender for Cloud auttaa organisaatioita suojaamaan monipilvi- ja hybridiympäristöjä kattavalla tietoturvalla koko elinkaaren ajan, kehityksestä ajonaikaan. Useat keskeiset päivitykset auttavat tietoturvan ylläpitäjiä ottamaan käyttöön kattavan pilvipohjaisen sovellusten suojausstrategian ja parantamaan tietoturvaa multicloud-ympäristöissä ja DevOps-alustoilla, ja niihin kuuluvat:

 • Yhtenäistämällä identiteetti- ja käyttöoikeusluokitukset voit parantaa pilviturvallisuutta integroimalla ne Microsoft Entra Permissions Managementin kanssa: Tietoturvan ylläpitäjät saavat keskitetyn näkymän Permissions Creep Index -indeksiin, ohjaavat pilviresurssien vähimpien oikeuksien käyttöoikeuksien valvontaa ja saavat ennakoivan hyökkäyspolkuanalyysin, joka yhdistää käyttöoikeuksien ja muiden mahdollisten haavoittuvuuksien väliset yhteydet Azureen, Amazon Web Services (AWS) -palveluihin ja Google Cloudiin. Tämä päivitys on esikatselussa.
 • DevOpsin tietoturvaan liittyviä näkemyksiä GitHubissa, Azure DevOpsissa ja GitLabissa: Defender for Cloudissa, joka on nyt esikatseluvaiheessa, tietoturvan ylläpitäjät saavat syvän näkyvyyden sovellustensa turvallisuustilanteeseen GitHubissa, Azure DevOpsissa ja GitLabissa. GitHub Advanced Securityn ja GitHub Advanced Security for Azure DevOpsin lisäksi GitLab Ultimate -integraation esikatselun myötä Defender for Cloud tukee nyt kolmea suurta kehittäjäalustaa.
 • Parannettu konttien turvallisuus monipilviympäristöissä: Defender Cloud Security Posture Managementin (CSPM) kontekstuaalisten graafipohjaisten ominaisuuksien laajentaminen Amazon Elastic Kubernetes Service (Amazon EKS) ja Google Kubernetes Engine (GKE) -klustereihin mahdollistaa sen, että tietoturvan ylläpitäjät pystyvät ennakoimaan konttipohjaisten sovellusten riskejä ja priorisoimaan Kubernetes-käyttöönottojen virheellisiä konfiguraatioita ja altistuksia. Tämä päivitys on esikatselussa pian.
 • Mahdollistaa ennakoivan hyökkäyspolkuanalyysin pilvipalveluissa ja nopeamman riskien vähentämisen: Turvallisuusvalvojat voivat vähentää suositteluväsymystä ja korjata kriittisiä riskejä tehokkaasti riskipohjaisen suosittelun avulla. Parannettu hyökkäyspolkuanalyysimoottori tunnistaa ja priorisoi monimutkaisempien riskien, kuten pilvien välisten hyökkäyspolkujen, korjaamisen. Uusi koodin ja pilven välinen kartoitus mahdollistaa myös sen, että turvallisuushallinnoijat voivat nopeuttaa kriittisten tietoturva-aukkojen korjaamiseen kuluvaa aikaa ja vaivaa suoraan koodissa. Lisäksi uusi ServiceNow-integraatio antaa ylläpitäjille mahdollisuuden käyttää olemassa olevaa järjestelmäänsä riskien lieventämisen automatisointiin tai ohjaamiseen. Tämä päivitys on esikatseluvaiheessa.
 • Parannettu API:n tietoturva-asetelma: Defender for Cloudin Defender for APIs -suunnitelman yleisen saatavuuden ansiosta turvallisuusvalvojat voivat saada näkyvyyttä liiketoiminnan kannalta kriittisiin API-rajapintoihin, priorisoida haavoittuvuuskorjauksia ja havaita nopeasti aktiiviset reaaliaikaiset uhat Azure API Managementissa julkaistuille API-rajapinnoille. Uudet esikatseluominaisuudet, jotka kohdistuvat arkaluonteisten tietojen luokitteluun Microsoft Purview -palvelun avulla, ja kuratoidut hyökkäyspolut auttavat turvallisuusylläpitäjiä suojaamaan tietoja API-riskeiltä entistä paremmin.
 • Microsoft Security Copilot Defender for Cloudissa: Tietoturvan ylläpitäjät voivat tehostaa riskien havaitsemista ja korjaamista tekoälyn tuottamien ohjeiden avulla. Tietoturvan ylläpitäjät voivat helposti tunnistaa riskit ja haavoittuvuudet pilviympäristössään luonnollisen kielen kysymysten avulla. Tämä ominaisuus on yksityisessä esikatselussa.

Lisäresurssit:

7.2. Entra

7.2.1. Microsoft Entra Permissions Management lisää integraatioita

Microsoft Entra Permissions Managementin integrointi Microsoft Defender for Cloudin (MDC) kanssa, joka on nyt esikatseluvaiheessa, tarjoaa tehokkaan tavan koota yhteen käyttöliittymään tietoa muista pilvipalveluiden tietoturvatilanteista. Asiakkaat saavat MDC:n kojelaudalta toimivia suosituksia lupariskien käsittelemiseksi ja saavat keskitetyn näkymän Permissions Creep Index -indeksistä, mikä helpottaa vähiten etuoikeutettujen käyttöoikeuksien noudattamista pilviresursseissa Azuressa, Amazon Web Services (AWS) ja Google Cloud Platformissa (GCP).

Toinen integraatio on ServiceNow'n kanssa, joka on yksi suosituimmista IT-palvelunhallintaratkaisuista (ITSM). Tämän integraation avulla asiakkaat voivat pyytää ServiceNow-portaalin kautta ajallisesti rajattuja, tilauksesta saatavia käyttöoikeuksia monipilviympäristöihin, kuten Azureen, AWS:ään ja GCP:hen. Tämä integraatio auttaa organisaatioita parantamaan Zero Trust -asennettaan valvomalla pienimmän etuoikeuden periaatetta multicloud-käyttöoikeuksien osalta ja virtaviivaistamalla käyttöoikeuspyyntöjä nykyisten hyväksyntätyönkulkujen puitteissa.

Nämä päivitykset ovat nyt yleisesti saatavilla.

Lisäresurssit:

7.2.2. Microsoftin tietoturvapalvelu Edge laajentaa Internet-yhteyden ja yksityisen pääsyn esikatselua.

Microsoftin Security Service Edge (SSE) -ratkaisu turvaa pääsyn mihin tahansa sovellukseen tai resurssiin mistä tahansa, ja siihen kuuluvat Microsoft Entra Internet Access (Internet Access) ja Microsoft Entra Private Access (Private Access). Internet Access laajentaa esikatseluversiota siten, että se sisältää kontekstitietoiset Secure Web Gateway (SWG) -ominaisuudet kaikille internet-sovelluksille ja -resursseille. Private Accessin laajennettu esikatselu ominaisuuksista auttaa tekemään Private Accessista täysin valmiin perinteisen VPN:n korvaajan.

Internet-yhteysominaisuuksiin, jotka ovat pian tulossa esikatseluun, kuuluvat:

 • Yleispätevä ehdollinen käyttöoikeus mille tahansa Internet-päätepisteelle hallituista laitteista ja verkoista. Kun kaikkia käyttöoikeuskäytäntöjä hallitaan yhdessä paikassa, käyttäjät voivat laajentaa mukautuvaa käyttöoikeuksien valvontaa universaalisti niin, että ehdollinen käyttöoikeus voi koskea mitä tahansa verkkokohteita, kuten ulkoista verkkosivustoa tai muita kuin liitännäisiä SaaS-sovelluksia - ilman, että näitä sovelluksia tarvitsee muuttaa.
 • Tunnisteen varkaussuojaus Entra ID -sovelluksille yhteensopivan verkkotarkistuksen kautta Conditional Access. Tämän valvonnan avulla käyttäjät voivat suojata Entraan integroidut pilvisovellukset tokenien varastamiselta ja varmistaa, että käyttäjät eivät ohita vuokralaiselleen ominaisia verkkoturvakäytäntöjä käyttäessään kriittisiä pilvipalveluja.
 • Lähde-IP:n palauttaminen identiteettisuojauksessa ja ehdollisen pääsyn sijaintikäytännöissä. Internet Access tarjoaa eriytetyn taaksepäin yhteensopivuuden luotettavien sijaintitarkastusten kanssa ehdollisen pääsyn ja jatkuvan pääsyn arvioinnissa, identiteettiriskin havaitsemisessa ja kirjaamisessa varmistamalla, että käyttäjien alkuperäinen lähde-IP säilyy.
 • Kontekstitietoinen SWG rajoittaa käyttäjän pääsyä vaaralliseen ja vaatimustenvastaiseen sisältöön verkkosisällön suodatuksen avulla (URL, FQDN, verkkoluokka) ja tekee internetin suodatuskäytännöistä tiiviimpiä, helppolukuisempia ja kattavampia hyödyntämällä ehdollisen pääsyn monipuolista käyttäjä-, laite- ja sijaintitietoisuutta.
 • Microsoft 365:n parannettuun tietoturvaan, näkyvyyteen ja käyttäjäkokemukseen sisältyy tietojen siirtymisen estäminen universaalin vuokralaisrajoituksen avulla, ja se estää nimettömän käytön Microsoft Teamsissa ja SharePointissa. Tämä ominaisuus tarjoaa suuren suorituskyvyn ja häiriönsietokyvyn Microsoft 365 -sovelluksille ja joustavat käyttöönottovaihtoehdot Microsoft 365 -skenaarioille kolmansien osapuolten SSE-toimittajien kanssa.

Private Access -ominaisuuksiin kuuluvat esikatselussa:

 • VPN:n korvaaminen: TCP-protokollan (Transmission Control Protocol) lisäksi tarjotaan UDP-protokollan (User Datagram Protocol) tuki sekä yksityisen DNS-tuki (Domain Name System). Näiden parannusten ansiosta asiakkaat voivat siirtyä saumattomasti perinteisistä VPN (Virtual Private Network) -käyttöönotoistaan täysin valmiiseen, identiteettipohjaiseen Zero Trust Network Access (ZTNA) -ratkaisuun.
 • Monitekijätodennus(MFA ) kaikkiin tiloissa oleviin sovelluksiin: Yksityinen pääsy tarjoaa ehdollisen pääsyn valvontaa ja nykyaikaisia todennusmenetelmiä, kuten MFA:ta, turvatakseen pääsyn kaikkiin yksityisiin sovelluksiin ja resursseihin. Tämä koskee mitä tahansa sovellusta, joka sijaitsee missä tahansa, sekä etä- että tiloissa olevien käyttäjien osalta.

Sekä Internet Access- että Private Access -palveluilla on eri käyttöjärjestelmiä käyttäviä asiakkaita (Windows, Android, MacOS, iOS), ja niiden maailmanlaajuinen läsnäolo on lisääntynyt useampien toimipisteiden myötä.

Lisäresurssit:

7.2.3. Microsoft Entra ID:n päivitykset nyt yleisesti saatavilla

Microsoft Entra ID on identiteetin- ja pääsynhallintaratkaisu, joka yhdistää työntekijät, asiakkaat ja kumppanit sovelluksiin, laitteisiin ja tietoihin hybridi- ja monipilviympäristöissä. Seuraavat päivitykset ovat nyt yleisesti saatavilla.

Microsoftin hallinnoimat ehdollisen käytön käytännöt: Riskisignaalien, nykyisen käytön ja lisensoinnin perusteella Microsoft alkaa automaattisesti rekisteröidä asiakkaita ehdollisen pääsyn käytäntöihin. Käytännöt parantavat tietoturvaa ja vähentävät Conditional Accessin hallinnan monimutkaisuutta.

Microsoft Entra Certificate-Based Authentication (CBA): Microsoft Entra CBA: Microsoft Entra CBA tarjoaa nyt useita uusia ominaisuuksia, jotka parantavat asiakkaiden tietoturvaa. Näiden parannusten ansiosta asiakkaat voivat mukauttaa todennuskäytäntöjä varmenteiden, resurssityypin ja käyttäjäryhmän perusteella. Asiakkailla on nyt enemmän hallintaa ja joustavuutta valita varmenteiden vahvuus eri käyttäjille, yhdistää CBA muihin menetelmiin monitekijätodennusta tai asteittaista todennusta varten ja määrittää todennuksen vahvuus joko koko toimipisteen laajuisesti tai käyttäjäryhmittäin.

Lisäksi vuoden 2024 alussa Microsoft Entra ID -käyttäjät voivat kirjautua sisään Microsoft Authenticator -sovelluksen hallinnoimilla salasanoilla. Käyttämällä tunnuslukuja asiakkaat saavat käyttöönsä avoimiin standardeihin perustuvan, tietojenkalastelulle vastustuskykyisen lisätunnisteen ja varmistavat pääsyn uusimpiin tietoturvaparannuksiin, jotka lisätään FIDO-standardiin tulevina vuosina.

Lisäresurssit:

7.3. Tarkoitus

7.3.1. Rikastetut, erittäin todenmukaiset tietoturvahälytykset, jotka antavat tietoturvaryhmille mahdollisuuden esikatseluun.

Useat keskeiset päivitykset, jotka ovat nyt esikatselussa, auttavat tietoturvaryhmiä hallitsemaan kriittisiä sisäpiiririskejä:

Rikastuttaa DLP-välikohtausten hallintaa sisäpiiririskin näkemyksillä: Esimerkiksi kun käyttäjä kopioi luottamuksellisia tiedostoja USB-laitteelle. Näissä hälytyksissä tuodaan kuitenkin yleensä esiin vain tietty tapahtuma ja tiedostot, joihin on kohdistunut vaikutus, eikä niissä anneta kontekstia siitä, mistä tiedostot ovat peräisin tai mitä muita toimia käyttäjä on tehnyt.

Uuden Insider Risk Management -ominaisuuden avulla DLP-hälytyksiä rikastetaan käyttäjäkontekstilla, jolloin DLP-analyytikot ja turvallisuusoperaatiokeskuksen (SOC) analyytikot, joilla on asianmukaiset oikeudet, näkevät yhteenvedon aiemmista käyttäjän toiminnoista, jotka ovat saattaneet johtaa mahdollisiin tietoturvaloukkauksiin. Tämä kaikki on osa Microsoft Purview'n ja Microsoft Defenderin vaaratilanteiden hallintakokemusta.

Esimerkiksi tämän ominaisuuden avulla edellä mainittu DLP-hälytys sisältää nyt yhteenvedon käyttäjän suorittamista kriittisistä toimista, joista käy ilmi, että käyttäjä on ladannut luottamuksellisia tiedostoja SharePointista, alentanut arkaluonteisuuden merkintää ja pakannut tiedostot zip-tiedostoksi ennen niiden siirtämistä USB-laitteelle. Tämän asiayhteyden avulla analyytikot voivat ymmärtää paremmin käyttäjän aikomuksia ja määrittää, yrittikö käyttäjä siirtää arkaluonteisia tietoja salaamalla ne ja välttämällä havaitsemisen. Tämä ominaisuus auttaa analyytikkoja ymmärtämään DLP-tapahtumaa paremmin ja tekemään nopeampia ja tietoon perustuvia päätöksiä siitä, miten mahdollisiin tapahtumiin tulisi reagoida.

Hallinnollisten yksiköiden tukeminen sisäpiiririskien hallinnassa: Eri osastoilla tai maantieteellisillä alueilla voi olla erilaisia sisäpiiririskien hallintaan liittyviä käytäntöjä tai mieltymyksiä. Alueelliset säännökset voivat myös edellyttää erilaisia malleja tai prosesseja sisäpiiririskiohjelmien toteuttamiseksi. Näiden tarpeiden täyttämiseksi sisäpiiririskien hallinta tukee hallinnollisia yksiköitä. Tämän ominaisuuden avulla järjestelmänvalvojat, joilla on asianmukaiset oikeudet, voivat jakaa organisaation pienempiin yksiköihin ja määrätä tiettyjä järjestelmänvalvojia tai rooliryhmiä hallitsemaan vain näiden yksiköiden jäseniä. Esimerkiksi saksalaiset sisäpiiririskien ylläpitäjät voivat luoda ja hallita käytäntöjä yksinomaan saksalaisille käyttäjille, kun taas saksalaiset sisäpiiririskien tutkijat voivat tutkia ainoastaan saksalaisilta käyttäjiltä tulevia hälytyksiä ja toimintoja.

Saat tarkempia hälytyksiä suositelluilla käytäntöjen virityksillä: Kun soittimet on viritetty hienosti, musiikki soi sulavasti. Vastaavasti tietoturvaratkaisut voivat olla tehokkaampia ja vaikuttavampia, kun käytäntöjen määritykset optimoidaan. Optimaalisen vaiheen saavuttaminen voi kuitenkin olla aikaa vievää, sillä ylläpitäjien on ehkä kokeiltava erilaisia kokoonpanoja, ja jokaisen iteraation tuloksen saaminen voi kestää useita päiviä. Tämän haasteen ratkaisemiseksi Insider Risk Management tarjoaa suosituksia ja herkkyysanalyysejä, jotka auttavat ylläpitäjiä asettamaan käytäntöjen kynnysarvot tietyille käyttäjän toiminnoille reaaliaikaisen analytiikan perusteella. Tämän ominaisuuden ansiosta tietoturvaryhmät säästävät aikaa käytäntöjen hienosäätämisessä ja voivat saada optimaalisen määrän tarkkoja hälytyksiä nopeammin.

Lisäresurssit:

7.3.2. Tapahtumien tutkinta ja eDiscovery-ominaisuudet lisätty Microsoft Purview -palveluun.

Microsoft Purview eDiscovery -tapahtumien tutkintakokemuksen avulla käyttäjät voivat nopeuttaa tapahtumien tutkintaa hyödyntämällä tapahtumaparametreja, jotta he tietävät, mistä etsiä täsmällisiä todisteita, joita tarvitaan tapahtumariskin arvioimiseksi ja lieventämiseksi.

Käyttäjät voivat tutkia tapausten tietoja ymmärtääkseen tarkemmin räjähdyssäteilyä ja riskitasoja, lieventää tapauksia kattavilla toimilla tutkinnan laajentamiseksi, kutsua tutkinnan sidosryhmiä yhteistyöhön ja hallita todisteita tutkinnan ratkaisemiseksi. Tämä ominaisuus on esikatseluvaiheessa.

Kun Microsoft Security Copilot on integroitu eDiscoveryyn, käyttäjät voivat asettaa luonnollisia, kielipohjaisia kyselyjä, joiden avulla he voivat etsiä ja kerätä tutkimuksia varten mahdollisesti merkityksellistä sisältöä. Tämä helpottaa monimutkaisten kyselyjen käyttöä sisällön etsimiseen ja löytämiseen, auttaa tunnistamaan asiaankuuluvat lähdepaikat ja yksinkertaistaa hakukriteerien ja tulosten aikaa vievää validointia. Copilotin tehoa hyödynnetään tutkinnan säikeiden, tiedostojen ja sisältökokonaisuuksien tiivistämisessä. Käyttäjät voivat toimia poimittujen tietojen perusteella ja nopeuttaa näin tutkintaa ja tarkastelua entisestään. Tämä ominaisuus on esikatseluvaiheessa.

Lisäresurssit:

7.3.3. Purview Data Loss Preventionin uudet ominaisuudet

Microsoft Purview Data Loss Prevention (DLP ) on pilvipohjainen ratkaisu, joka estää ennakoivasti arkaluonteisten tietojen tahattoman tai luvattoman häviämisen sovelluksissa, palveluissa ja laitteissa.

Useat uudet ominaisuudet Purview DLP:ssä auttavat organisaatioita suojaamaan arkaluontoisten tietojen kattavasti, mukaan lukien suojauksen laajentaminen Microsoftin ja muiden kuin Microsoftin alustojen yli, lisäsuojausominaisuuksien tarjoaminen sekä lisäominaisuudet, jotka voivat auttaa DLP- ja Security Operations Center (SOC) -ylläpitäjiä tehostamaan päivittäisiä tehtäviään.

Nämä päivitykset jakautuvat useisiin luokkiin:

Suojan laajuuden laajentaminen

 • DLP-tuki Windows on Arm -käyttöjärjestelmälle antaa asiakkaille mahdollisuuden laajentaa Microsoft Endpoint DLP -käytännöt ja -toimet Windows on Arm -käyttöjärjestelmää käyttäviin päätelaitteisiin. Näin he voivat havaita ja suojata arkaluonteiset tiedot tiedostoissa digitaalisessa ekosysteemissään. Tämä päivitys on esikatselussa.
 • DLP-ominaisuuksien parantaminen macOS-päätelaitteissa, mukaan lukien kyky luoda tulostimien, USB-asemien, verkkojakojen ja arkaluonteisten palvelualueiden ryhmiä ja soveltaa erilaisia rajoituksia kuhunkin ryhmään sekä kyky soveltaa rajoittavinta toimenpidettä useisiin DLP-sääntöihin. Tämä päivitys on yleisesti saatavilla.

Suojan syvyyden laajentaminen

 • Päätepisteiden DLP:hen on yleisesti saatavilla just-in-time-suojaus, joka rajoittaa toimintaa poistumishetkellä.
 • Suorituskykyparannukset Microsoft Teams Chatin kautta jaetun arkaluonteisen sisällön rajoitusten täytäntöönpanoon ovat yleisesti saatavilla.

Hallinnoijien tehostaminen

 • DLP-hälytysten rikastaminen Purview Insider Risk Managementin käyttäjätiedoilla tuo DLP-hälytykseen käyttäjäkontekstin, joka mahdollistaa tehokkaat tutkimukset. Tämä päivitys on esikatseluvaiheessa.
 • Mahdollisuus tallentaa DLP-käytännön vastaavuuden tuloksena syntyneet alkuperäiset tiedostot todisteiksi tutkimuksia varten. Tämä päivitys on esikatseluvaiheessa.
 • Microsoft 365 Defenderin DLP-hälytysten monipuolisempi suodatus, mukaan lukien tiedoston nimi, tiedostopolku ja viive, mikä auttaa ylläpitäjiä saamaan hälytyksistä enemmän irti. Tämä päivitys on esikatselussa.
 • DLP-käytäntöjen simulointitila, jonka avulla ylläpitäjät voivat kokeilla Microsoft Purview DLP -käytäntöä, arvioida sen vaikutuksia ja hienosäätää käytäntöä tarpeen mukaan eristetyssä ympäristössä. Tämä auttaa ylläpitäjiä luomaan luottamusta politiikan määrittelyyn ja lyhentää politiikan täytäntöönpanoon kuluvaa aikaa. Tämä päivitys on esikatselussa.
 • DLP-suositukset organisaation ympäristön nykyisten riskien korostamiseksi, nopeiden käytäntöjen määrittäminen riskien vähentämiseksi ja käytäntöjen hienosäätö olemassa olevien käytäntöjen parantamiseksi ja häiriöiden vähentämiseksi. Tämä päivitys on yleisesti saatavilla.
 • Microsoft 365 Defenderin DLP-hälytysten hallintoyksiköiden tuki on yleisesti saatavilla.

Lisäresurssit:

7.3.4. Microsoft Communication Compliance -ohjelman uudet ominaisuudet

Microsoft esittelee huippuluokan tekoäly- ja Microsoft Security Copilot -ominaisuuksia, jotka vahvistavat Microsoft Communication Compliancea. Näissä kehittyneissä ominaisuuksissa hyödynnetään tekoälyä ja Security Copilot -teknologiaa, jotta viestinnän vaatimustenmukaisuusongelmien havaitsemista ja hallintaa voidaan parantaa. Tämä on merkittävä edistysaskel sen varmistamisessa, että organisaatiot voivat hyödyntää tekoälyn voimaa ylläpitääkseen turvallista, tuottavaa ja vastuullista viestintää ja pysyäkseen samalla säännösten mukaisina. Näihin päivityksiin kuuluvat mm:

 • Communication Compliance -asiakirjojen ja hälytysten yhteenvedot Security Copilotin avulla: Se tarjoaa kontekstisidonnaisia yhteenvetoja, keskustelujen arviointia, riskiverkkojen tunnistamista ja älykästä triagea. Tämä yhdistelmä parantaa organisaatioiden tietoturvaa ja vaatimustenmukaisuustoimenpiteitä. Tämä päivitys on yksityisessä esikatselussa.
 • Microsoft Teams -yhteensopivat kokoukset: Käyttäjät voivat hyödyntää puheesta tekstiksi - koneoppimista Teams-kokousten tallenteiden muuntamiseksi tekstiksi, analysoida transkriptioita mahdollisen riskisisällön löytämiseksi ja näyttää videopätkiä käytäntöjen vastaavuuksista selvittämisen helpottamiseksi. Tämä päivitys on yleisesti saatavilla.
 • Microsoft Viva Engage -viestien raportointi: Microsoft Viva Engage -käyttäjät voivat ilmoittaa sopimattomista tai huolestuttavista viesteistä ja kommenteista Viva Engage -keskusteluissa. Raportoidut viestit käsitellään sitten Communication Compliance -ohjelmassa. Tämä päivitys on yleisesti saatavilla.
 • Seuraavan sukupolven yritystoiminnan havaitseminen: Sen avulla tiimit voivat rakentaa turvallisempia verkkoympäristöjä havaitsemalla mahdollisen väkivaltaisen, vihamielisen, seksuaalisen ja itseään vahingoittavan sisällön ja antamalla sitten vakavuuspisteet turvattomalle tekstille eri kielillä. Nämä luokittelijat on rakennettu suurten kielimallien avulla. Tämä päivitys on esikatseluvaiheessa.

Lisäresurssit:

7.3.5. Purview Information Protectionin uudet ominaisuudet nyt yleisesti saatavilla

Microsoft Purview Information Protection auttaa organisaatioita ymmärtämään, mitkä tiedot ovat arkaluonteisia ja liiketoimintakriittisiä, ja miten niitä sitten hallitaan ja suojataan. Uusia ominaisuuksia, jotka ovat nyt yleisesti saatavilla, ovat mm:

Uudet kontekstuaaliset predikaatit palvelupuolen automaattisessa merkinnässä: Tämä on uusi tapa automaattiseen luokitteluun, joka perustuu asiakirjan ominaisuuksiin, kuten tiedostotyyppiin (tiedostopääte), kokoon, asiakirjan luojaan ja siihen, sisältääkö asiakirjan nimi tiettyjä sanoja tai lauseita. Näin organisaatiot voivat löytää ja merkitä älykkäästi asiakirjaryhmiä, jotka voivat näiden kontekstuaalisten predikaattien mukaan sisältää arkaluonteisia tietoja.

Automaattinen merkintä (SharePoint Onlinessa levossa oleville tiedostoille) voi nyt merkitä PDF-tiedostoja: SharePoint Online -palvelussa lepäävien tiedostojen automaattinen merkintä alkaa automaattisesti merkitä PDF-tiedostoja, joka on laajalti käytetty tiedostotyyppi, nykyisin tuettujen Word-, Excel- ja PowerPoint-tiedostojen lisäksi.

SharePoint-asiakirjakirjaston oletusarvoisen herkkyystunnisteen soveltaminen: Tämän päivityksen myötä kaikki asiakirjakirjastoon hiljattain ladatut asiakirjat voivat periä asiakirjakirjastolle määritetyn merkinnän (jos sitä ei ole jo merkitty). Kaikille kyseisessä kirjastossa oleville uusille tai muutetuille asiakirjoille annetaan automaattisesti kyseisen kirjaston tunniste. Sivuston oletustarrojen avulla käyttäjät voivat suojata kaikki asiakirjat, koska kirjasto itsessään on arkaluonteinen - ilman, että luokittelukäytäntöjä tarvitsee määritellä.

Turvallinen yhteistyö merkittyjen ja salattujen asiakirjojen parissa käyttäjän määrittelemien käyttöoikeuksien avulla: Käyttäjän määrittelemien käyttöoikeuksien ansiosta asiakirjojen omistajien ei enää tarvitse luoda erityisiä merkintöjä erittäin luottamuksellisille asiakirjoilleen. Sen sijaan he voivat määrittää oikeudet itse soveltamalla tiedostoihin UDP-merkintöjä (User-defined Permissions). SharePointin UDP-merkityt tiedostot tukevat yhteiskirjoittamista. Tämä toiminto on erittäin suosittu C-suiten käyttäjien ja telttakäyttöisten projektien parissa työskentelevien käyttäjien keskuudessa, joiden on rajoitettava erittäin luottamuksellisten asiakirjojen käyttöoikeus pieneen joukkoon nimenomaisesti valtuutettuja henkilöitä, jotka he valitsevat.

Herkkyysmerkinnät Microsoft Teamsin jaettujen kanavien suojaamiseksi: Tässä julkaisussa on tarkoitus turvata Teams-kanavien luottamuksellisuus antamalla käyttäjille mahdollisuus löytää yksityisiä tiimejä, joita he eivät aiemmin voineet tarkastella ja/tai joihin he eivät voineet liittyä. Jaettujen kanavien pääsynvalvonnan avulla käyttäjät voivat soveltaa jaettuihin kanaviin asetuksia, kuten vain sisäiset, vain sama tiimi tai vain yksityinen tiimi, jotta luottamukselliset tiedot voidaan suojata paremmin.

Microsoft Fabric -tuki herkkyysmerkinnöille: Fabric-tuki herkkyysmerkinnöille seuraa tietoja automaattisesti, kun ne kulkevat järvivarastosta Power BI -raportteihin, Microsoft 365 -tiedostoihin ja muihin resursseihin, joihin liiketoiminnan käyttäjät luottavat joka päivä.

Määritä käytäntövihjeet ponnahdusikkunoina merkittyjä sähköposteja ja liitetiedostoja varten: Järjestelmänvalvojat voivat nyt määrittää DLP-sääntöjä, jotka näyttävät varoituksia ponnahdusikkunoissa ennen kuin käyttäjät lähettävät sähköposteja. Tämä vaikeuttaa käyttäjien tahatonta ylijakamista tai sähköpostien lähettämistä ulkopuolisille käyttäjille, joilla ei ole organisaation käytäntöjen mukaista valtuutusta. Järjestelmänvalvojat voivat määrittää sääntöjä, jotka antavat vain varoituksia, estävät toiminnot kokonaan, vaativat liiketoiminnallisia perusteluja tai pyytävät nimenomaisia kuittauksia ennen sähköpostien lähettämistä.

Kaksoisavainsalaus arkaluonteisten tiedostojen ja sähköpostien suojaamiseksi Microsoft 365 -sovelluksissa Windowsissa: Microsoft 365 -sovellusten käyttäjät voivat nyt suojata arkaluonteisimman sisällön käyttämällä kaksoisavaimella tapahtuvaa salausta (DKE) tiedostojen ja sähköpostiviestien suojaamiseksi Officeen sisäänrakennetulla merkinnällä. DKE:n avulla Microsoft tallentaa yhden avaimen Microsoft Azureen ja toinen avain on käyttäjän hallussa, joten vain käyttäjä voi koskaan purkaa suojatun sisällön salauksen. Purview Compliance -portaalissa DKE:n avulla määritetyt herkkyysmerkinnät ovat nyt käytettävissä Word-, Excel-, PowerPoint- ja Outlook-ohjelmissa, kun käyttäjät julkaisevat tai käyttävät DKE:llä suojattua sisältöä.

Seuranta ja peruuttaminen Compliance-portaalissa: Seuranta- ja peruuttamistoiminnon avulla käyttäjät voivat tarkistaa, kuka on yrittänyt käyttää heidän herkkyysmerkittyjä ja salattuja Office-tiedostojaan, ja tarvittaessa peruuttaa käyttöoikeuden.

Lisäksi käyttäjät voivatlaajentaa herkkyysmerkintöjä Azuren omaisuuseriin, nyt rajoitetussa esikatselussa. Purview'n avulla käyttäjät voivat laajentaa tietosuojan herkkyysmerkintöjen ulottuvuutta ja sisäänrakennettujen arkaluonteisten tietotyyppien arvoa paljon laajempaan joukkoon datapaikkoja ja tietotyyppejä. Käyttäjät voivat työskennellä olemassa olevien arkaluonteisten merkintöjen kanssa tai luoda uusia merkintöjä Purview compliance -portaalin kautta laajentaakseen tietoturva- ja vaatimustenmukaisuustavoitteita Azure-tietovarantoihin.

Lisäresurssit:

7.3.6. Suojaa tiedot tekoälyaikakaudella Microsoft Purview'n avulla.

Microsoft Purview voi auttaa turvaamaan tietoja tekoälyssä ja auttaa organisaatioita ottamaan tekoälyn käyttöön, mukaan lukien Microsoft Copilots ja muut kuin Microsoftin tekoälysovellukset. Nämä ominaisuudet voivat tarjota organisaatioille:

 • Näkyvyys riskeihin, jotka liittyvät arkaluonteisten tietojen käyttöön ja käyttäjän toimintakontekstiin tekoälysovelluksissa heidän ympäristössään.
 • Kattava suojaus valmiilla käytännöillä, joilla estetään arkaluonteisten tietojen katoaminen tekoälyn yhteydessä.
 • Vaatimustenmukaisuuden valvonta, jonka avulla on helppo täyttää liiketoiminnan ja sääntelyn vaatimukset ja havaita käytännesääntöjen ja liiketoimintarikkomukset.

Purview-ominaisuudet integroidaan Microsoft Copilotteihin, alkaen Microsoft Copilot for Microsoft 365 -integraatioista, jotka ovat nyt yleisesti saatavilla. Copilot for Microsoft 365 -integraatioiden avulla asiakkaat voivat:

 • Tutustu tietoturvariskeihin, kuten Copilotin kanssa jaettuihin arkaluonteisiin tietoihin ja Copilotin riskialttiiseen käyttöön.
 • Katso Copilot kunnioittaa Purview Information Protection -tietosuojauksen arkaluonteisten merkintöjen käyttörajoituksia, perii arkaluonteiset merkinnät viitatuista tiedostoista ja mainitsee arkaluonteiset merkinnät vastauksissa.
 • Tallenna Copilotin kehotukset ja vastaukset todisteeksi Purview Auditissa.
 • Suorita sisältöhaku Purview eDiscovery -ohjelmassa.
 • Hallitse Copilot-kehotteiden ja -vastausten säilyttämis- ja poistokäytäntöjä Purview Data Lifecycle Management -ohjelmassa.
 • Havaitse liiketoiminta- ja käytännesääntöjen rikkomukset Copilotin kehotuksissa ja vastauksissa Purview Communication Compliance -ohjelmassa.

Lisäresurssit:

7.3.7. Yhtenäinen Microsoft Purview -portaali laajentaa suojausaluetta.

Organisaatioiden on hallittava useita ratkaisuja, joiden avulla ne voivat löytää, suojata ja havaita arkaluonteisimpiin tietoihinsa liittyviä riskejä. Jotta organisaatioiden tapa suojata tietojaan muuttuisi, Microsoft Purview tarjoaa yhden yhtenäisen Microsoft Purview -portaalin, joka on nyt yksityisessä esikatseluversiossa ja jossa on nämä lisäominaisuudet:

Tietojen näkyvyys kaikissa ympäristöissä: Purview laajentaa näköaloja ja mahdollistaa arkaluonteisten tietojen näkyvyyden Microsoftin ulkopuolelle ja muihin pilvipalveluihin ja sovelluksiin, mikä helpottaa niiden jäljittämistä ja säilyttämistä turvallisessa paikassa.

Elinkaarisuojaus: Organisaatiot pystyvät käyttämään arkaluonteisiin tietoihin merkintöjä - aivan kuten ne tekevät Microsoft Outlookin tai Teamsin kaltaisille sovelluksille - mutta ne pystyvät tekemään sen tietokannoissa, kuten SQL:ssä tai muissa pilvipalveluissa, kuten Amazon S3:ssa. Näin varmistetaan, että merkinnät ja arkaluonteiset tietotyypit voivat siirtyä eri ympäristöissä, mikä takaa yhtenäisen suojakerroksen.

Multicloud-havaitseminen sisäpiiririskien hallinnassa: Suurin osa tietoturvariskeistä on peräisin ihmisistä, jotka liikkuvat ja ovat vuorovaikutuksessa tietojen kanssa. Kun organisaation käyttäjät käyttävät useita sovelluksia ja pilvipalveluita päivittäisessä työssään, tietoturvaryhmien on ymmärrettävä näihin käyttäjien toimintoihin liittyvät riskit, jotka voivat johtaa mahdollisiin tietoturvaloukkauksiin. Insider Risk Management lisää havaintoja pilvipalveluissa, kuten Azure ja Amazon Web Services (AWS), sekä sovelluksissa, kuten Box, Dropbox, Google Drive ja GitHub. Järjestelmänvalvojat voivat sisällyttää nämä monipilvihavainnot tietovuodon ja tietovarkauden toimintakäsikirjoihinsa, mikä tekee havainnoista kattavampia.

Lisäresurssit:

Nainen istuu ulkona puuaidan vieressä ja työskentelee Surface-tabletilla.

8. Windows 8.1. Windows Commercial & Enterprise

8.1.1. Uusia ominaisuuksia tulossa Windows 365:een ja Azure Virtual Desktopiin

Windows 365:n ja Azure Virtual Desktopin uusiin ominaisuuksiin kuuluu:

 • Windows App on esikatseluvaiheessa paikka, jossa voit muodostaa yhteyden mihin tahansa laitteisiin tai sovelluksiin Windows 365:ssä, Azure Virtual Desktopissa, Remote Desktopissa, Remote Desktop Services -palveluissa, Microsoft Dev Boxissa ja muissa sovelluksissa.
 • Windows 365:n näytönohjaintuki tekee siitä esikatselussa ihanteellisen työmäärille, kuten graafiselle suunnittelulle, kuvien ja videoiden renderöinnille, 3D-mallinnukselle, tietojenkäsittelylle ja visualisointisovelluksille.
 • Windows 365:n tekoälyominaisuudet auttavat asiakkaita vähentämään kustannuksia, lisäämään tehokkuutta ja yksinkertaistamaan entisestään Windows 365 Cloud PC:n tietoturvaa ja hallintaa. Yksi esimerkki on tekoälyn soveltaminen Cloud PC:n käyttöönoton ja käytön arviointiin, jotta voidaan antaa suosituksia, joiden avulla organisaatiot voivat paremmin ennakoida ja mitoittaa Cloud PC -investointinsa oikein. Tämä toiminto on esikatselussa tulevina kuukausina.
 • Azure Virtual Desktop Autoscale for personal desktops on Azure Virtual Desktopin natiivi skaalautumisratkaisu, joka käynnistää automaattisesti istunnon isäntänä toimivat virtuaalikoneet (VM) aikataulun mukaan tai käyttämällä Start VM on Connect -ohjelmaa. Sen jälkeen se poistaa istunnon isäntä-VM-tietokoneet käytöstä tai siirtää ne lepotilaan käyttäjän istunnon tilan (kirjautuminen ulos/katkaisu) perusteella. Toiminnon poistaminen on nyt yleisesti saatavilla, ja istunnon isäntä-VM:ien horrostaminen on esikatseluvaiheessa.
 • SSO-tuki (Single Sign On ) ja salasanattoman todennuksen tuki sekä Windows 365:lle että Azure Virtual Desktopille on nyt yleisesti saatavilla Azure Virtual Desktopissa ja Windows 365:ssä, samoin kuin kolmannen osapuolen identiteettipalveluntarjoajan (IDP) tuki. Microsoft työskentelee myös aktiivisesti samojen ominaisuuksien mahdollistamiseksi Azure Virtual Desktopin hyväksytyille palveluntarjoajille.
 • Windows 365:n asiakaslukituslaatikko varmistaa esikatseluvaiheessa, että Microsoftin tuki-insinöörit eivät pääse käsiksi sisältöön palvelutoimintojen suorittamiseksi ilman nimenomaista lupaa.
 • Windows 365 Custom Managed Keys -ohjelman avulla organisaatiot voivat salata Windows 365 Cloud PC -tietokoneidensa levyt omilla salausavaimillaan. Tämä ominaisuus on pian esikatselussa.
 • Vesileimaus, näytönkaappauksen suojaus ja peukalointisuojaus ovat nyt yleisesti saatavilla sekä Windows 365:lle että Azure Virtual Desktopille, mikä suojaa tietojen luvattomalta käytöltä ja manipuloinnilta, pitää arkaluonteiset tiedot suojattuina ja ylläpitää organisaation tietojen eheyttä.

Lisäresurssit:

8.1.2. Universal Print siirtää toiminnon pilveen

Viimeinen pilvipalveluun siirrettävä työmäärä on tulostus. Universal Print tarjoaa täydellisen palvelun, joka on integroitu Microsoft 365:een ja Windows 365:een ja joka yksinkertaistaa tulostamista työntekijöiden ja IT-ammattilaisten kannalta.

Lisätyn tuen MacOS-päätelaitteille ja helppokäyttöisen pull-tulostustoiminnon ansiosta työntekijät voivat esikatselussa tulostaa turvallisesti ja kätevästi millä tahansa yrityksen tulostimella mistä tahansa ja millä tahansa laitteella. Nyt esikatselussa MacOS-laitteet ovat täysin tuettuja Universal Printin kautta. Käyttäjät voivat tulostaa millä tahansa laitteella tai kävellä minkä tahansa yritystulostimen luo ja vapauttaa tulostustyönsä turvallisesti ilman, että heidän tarvitsee valita tulostinta.

Lisäresurssit:

8.1.3. Windows Autopatch yksinkertaistaa ja automatisoi Windows-päivitysten hallintaa.

Microsoft laajentaa Windows Autopatch -palvelun etulinjan työntekijöiden tietokoneisiin lisäämällä Autopatchin Microsoft 365 F3+ -tilauspakettiin. Tämä kauan odotettu päivitysten hallintapalvelun laajennus on nyt yleisesti saatavilla.

Lisäksi Windows Autopatchista tulee yhtenäinen Windows-päivityksenhallintaratkaisu yritysasiakkaille. Yritysten päivitysten hallintaan tarkoitettua yhtenäistä ratkaisua voidaan käyttää täysin automatisoituna hallinnoituna palveluna, joka tuottaa suurimmat kustannussäästöt, jolloin asiakkaat voivat kohdentaa resursseja uudelleen arvokkaampiin kohteisiin. Microsoft Intune -ohjelmasta käsin käytettynä Windows Autopatch -palvelusta tulee tee-se-itse, osittain automatisoitu palvelu, joka tarjoaa korkean hallinnan tason. Windows Autopatch on ratkaisu Windows-laitteiden, Microsoft 365 -sovellusten, Microsoft Teamsin ja Microsoft Edgen päivittämiseen ja päivittämiseen. Ajan myötä Windows Update for Business -käyttöönottopalvelu sulautuu yhdeksi palveluksi yritysasiakkaille.

Lopuksi Microsoft lisää Windows Autopatch -palveluun laiteohjelmistojen ja ajuripäivitysten hallinnan rakeisen valvonnan. Tämä ominaisuus on nyt yksityisessä esikatselussa.

Lisäresurssit:

8.2. Windows-kehittäjä

8.2.1. Windows AI Studion ja Dev Home- ja WSL-ohjelmien uusien ominaisuuksien esittely.

Kehittäjille tarkoitettu Windows AI Studio yksinkertaistaa generatiivisten tekoälysovellusten kehittämistä yhdistämällä huippuluokan tekoälytyökalut ja malliluettelon. Näin kehittäjät voivat hienosäätää, mukauttaa ja ottaa käyttöön pieniä kielimalleja (SLM) paikalliseen käyttöön Windows-sovelluksissaan - kaikki yhdessä paikassa.

Windows AI Studio, joka on saatavilla lähiviikkoina, antaa kehittäjille paremmat mahdollisuudet valita, voivatko he käyttää mallejaan joko Azuren pilvipalvelussa tai Windowsissa paikallisesti Windowsissa tarpeidensa mukaan. Pian Windows AI Studio sisältää myös prompt flow -ominaisuudet prompt-orkesterointia varten.

Dev Home with Azure Dev Ops (ADO) -integraatio on nyt saatavilla esikatseluna. Dev Home in Windows on uusi ominaisuus, joka auttaa asiakkaita ottamaan uusia tiimin jäseniä ja projekteja nopeammin käyttöön WinGet Configurationin avulla, minkä lisäksi asiakkaat voivat hallita projekteja ja päivittäisiä tehtäviä mukautettavalla kojelaudalla. Dev Homeen nyt saatavilla oleva ADO-laajennus auttaa yrityskehittäjiä kloonaamaan helposti Azure-tietovarastojaan Dev Homessa, hallitsemaan ADO-projekteja ja pysymään kärryillä kyselyistä ja asiaankuuluvista tehtävistä Dev Homesta.

Windows Subsystem for Linux (WSL) on saanut kolme uutta yrityskäyttöön suunnattua ominaisuutta, jotka ovat yleisesti saatavilla:

 • Microsoft Defender for Endpointin WSL:ään julkaisema uusi lisäosa, jonka avulla tietoturvaryhmät voivat jatkuvasti seurata tapahtumia kaikissa käynnissä olevissa jakeluissa - tämä antaa selkeän näkyvyyden järjestelmiin, joita aiemmin pidettiin kriittisenä sokeana pisteenä.
 • Uudet integraatiot Microsoft Intuneen, jonka avulla järjestelmänvalvojat voivat hallita WSL:n käyttöoikeuksia ja sen keskeisiä suojausasetuksia.
 • Verkkoyhteyksiin liittyvät parannukset, jotka lisäävät turvallisuutta pakottamalla Windowsin palomuurisäännöt vaikuttamaan WSL-jakeluihin ja parantamalla yhteensopivuutta VPN:ien ja välityspalvelimien kanssa yritysympäristössä.

Lisäresurssit: