Microsoftilta uusia IoT-ratkaisuja – koneoppimista, pilvianalytiikkaa ja avointa lähdekoodia

 |   Microsoft News Center

Microsoftilta uusia IoT-ratkaisuja – koneoppimista, pilvianalytiikkaa ja avointa lähdekoodia

Microsoft on julkistanut päivityksiä Microsoft Azure -pilvialustaansa perustuviin raportointi- ja analytiikkapalveluihin. Azure-raportointi- ja analytiikkapalvelut auttavat yrityksiä, tutkijoita ja sovelluskehittäjiä samaan mahdollisimman paljon irti suurista tietomääristä esimerkiksi asioiden internetiä hyödyntävissä ratkaisuissaan.

Päivityksissä Microsoft yhdistää Azure-pilvialustansa skaalautuvuuden, helppokäyttöisyyden ja taloudellisuuden avoimen lähdekoodin teknologioihin. Näin yhä useampi asiakas voi käyttää Azurea jo tuntemillaan työkaluilla ja alustoilla. Azuren avulla Microsoft auttaa yrityksiä ja organisaatioita saamaan todellista hyötyä irti asioiden internetistä, eli lisäämään tehokkuutta ja innovaatioita sekä luomaan uusia liiketoimintamalleja ja tulonlähteitä.

Tuki avoimelle lähdekoodille

Microsoftin Apache Hadoop -pohjainen pilvipalvelu Azure HDInsight tulee saataville nyt myös Linux-käyttöjärjestelmälle (nykyisen Windowsin lisäksi). Kyse on ensimmäisestä Microsoftin hallinnoimasta, Linuxia käyttävästä palvelusta. Tämä on hyvä uutinen erityisesti niille asiakkaille, jotka jo käyttävät Hadoop-algoritmia Linuxilla, sillä nyt he voivat hyödyntää yleisiä Linux-työkaluja, -dokumentointeja ja -malleja myös Azuressa.

Lisäksi Apache Storm for HDInsight on nyt yleisesti saatavilla. Storm on avoimen lähdekoodin stream-analytiikka-alusta, jolla voidaan käsitellä miljoonia tapahtumia reaaliajassa sitä mukaan kun ne syntyvät asioiden internetissä.

Azure Machine Learning nyt yleisesti saatavilla

Azure Machine Learning -palvelu tarjoaa pilvipohjaista, kehittynyttä analytiikkaa ja helpottaa koneoppimisen hyödyntämistä yrityksissä. Palvelu on nyt tuotu yleisesti saataville.

Koneoppimista voi hyödyntää muun muassa laitehuoltojen ennakointiin keräämällä laitekannasta antureiden avulla reaaliaikaista käyttödataa. Esimerkiksi ThyssenKruppin yksittäinen hissi voi jo ennakkoon välittää tietoa huollon tarpeesta, jolloin vältytään käyttökatkoilta ja kuluilta.

Informatica-kumppanuus laajentaa big datan käyttömahdollisuuksia

Azure Marketplace -kauppapaikasta voi nyt hankkia Informatica-ohjelmistoyhtiön Cloud Secure Agent -ohjelman ja uuden Azure Blob -tallennuskytkennän Linux- ja Windows-virtuaalikoneisiin. Julkistuksen myötä yritykset voivat siirtää enemmän ja erityyppisiä tietoja omista järjestelmistään sekä pilvestä analysoitavaksi muun muassa Azure HDInsight-, Azure Machine Learning-, ja Azure Data Factory -palveluihin.

Microsoft-puhelimissa hyödynnetään koneoppimista ja IoT-analytiikkaa

Myös Microsoftin puhelimissa hyödynnetään Azure-raportointi- ja analytiikkapalveluita. IT-yhtiö HiQ on toteuttanut Microsoft Devices -matkapuhelinyksikölle Azure-pilvialustalle rakennetun IoT-analytiikkaratkaisun, jonka avulla parannetaan puhelinlaitteiden laatua ja käyttökokemusta, ennustetaan trendejä ja rakennetaan tulevaisuuden oppivia ratkaisuja. Azure Machine Learning -ominaisuus tuo matkapuhelinyksikölle valmiudet ennakoida tulevia tapahtumia tai pullonkauloja tietovirtojen perusteella. Näin voidaan kehittää palveluita nopeasti muuttuvassa ympäristössä ja rakentaa entistä paremmin asiakkaiden tarpeita vastaavia tuotteita.

”Suomessa perinteisesti yritykset ovat keskittyneet tehostamaan toimintoja, mutta me HiQ:lla haluamme auttaa yrityksiä myös rakentamaan uutta liiketoimintaa; tässä IoT:lla, oppivilla malleilla ja analytiikalla on erittäin tärkeä rooli. Microsoft-tuotteilla olemme saaneet tuloksia nopeasti ja keveillä kustannuksilla”, sanoo HiQ Finlandin toimitusjohtaja Jukka Rautio.

Lue näistä ja muista julkistuksista Official Microsoft Blog ja Machine Learning -blogeista.

Katso myös Microsoftin tietohallinnosta ja koneoppimisesta vastaavan johtajan Joseph Siroshin puheenvuoro Strata + Hadoop World -tapahtumassa suorana suorana web-lähetyksenä perjantaina 20.2. klo 19.40.

YouTube Video

Tags: , , , , , , ,