Tuemme asiakkaitamme koronaviruksen aiheuttamassa tilanteessa

 |   Microsoft News Center

Päivitetty: 18.3.2020

Koronavirus (COVID-19) vaikuttaa ihmisten elämään ympäri maailmaa ja työyhteisöt kaikkialla tutkivat tai jo käyttävät etätyön mahdollisuuksia. Jared Sparato, Microsoft 365 -tuoteryhmän markkinointijohtaja jakoi kollegamme Lily Zhengin kokemuksia etätyöstä Kiinassa, jossa on nähty 500 %:n kasvu Microsoft Teams -tapaamisissa, soitoissa ja kokouksissa. Tiedämme, että useilla alueilla maailmassa etätyön määrä on nyt huimassa kasvussa.

Microsoftilla tärkein tavoitteemme on tukea työntekijöidemme hyvinvointia ja asiakkaitamme tällaisena haastavana aikana. Uskomme, että voimme tukea ihmisten terveyttä ja turvallisuutta helpottamalla etätyön tekemistä ja varmistamalla että Microsoft Teams on saatavilla mahdollisimman monelle.

Mikä on Microsoft Teams?

Microsoft Teams -ratkaisu auttaa työskentelemään etänä. Ratkaisu tarjoaa yhteistyöympäristön muun muassa pikaviestintään, videopuheluihin ja kokouksiin sekä tiedostojen yhteiskäyttöön ja muokkaukseen. Täältä näet muutaman ohjeen ja vinkin etätyöskentelyyn Microsoft Teamsin avulla.

Olemme koonneet alle vastaukset yleisimpiin kysymyksiin Microsoft Teamsiin ja sen käyttöön liittyen:

Microsoft Teams saatavilla kaikille

Microsoft Teams on osa Office 365 -palvelua. Jos organisaatiossasi on Office 365-käyttöoikeus, sinulla on Microsoft Teams jo käytettävissä, siirry vain osoitteeseen https://teams.microsoft.com .

Haluamme kuitenkin varmistaa, että tällaisina poikkeuksellisina aikoina Microsoft Teams on kaikille saatavilla. Tässä on muutama keino, joilla Microsoft Teamsin saa välittömästi käyttöön.

Suuryritysten ja -organisaatioiden IT-ammattilaiset

Jos suuryrityksesi tai -organisaatiosi IT-vastaava ja haluat ottaa Microsoft Teamsin keskitetysti käyttöön organisaatiossasi, eikä teillä vielä ole voimassa olevaa lisenssiä, saatte nyt maksuttoman Microsoft Teamsin osana Office 365 E1 -lisenssin kuudeksi kuukaudeksi. Ota yhteyttä Microsoft-kumppaniisi tai myyntiedustajaan päästäksesi alkuun.

Pienet ja keskisuuret asiakkaat

Saatte Microsoft Teamsin käyttöönne maksutta kuudeksi kuukaudeksi enintään tuhannelle käyttäjälle. Ota yhteyttä omaan IT-kumppaniisi. Jos sinulla ei ole IT-kumppania, voit valita Microsoft Teamsiin erikoistuneen kumppanin täältä.

Yksityishenkilönä tai pienenä yhteisönä

  • Jos sinulla on työn tai koulun puolesta sähköpostiosoite, kirjaudu sisään tämän linkin kautta.
  • Jos käytät Gmailin tai Outlookin kaltaista sähköpostia, voit kirjautua Microsoft Teamsin maksuttomaan versioon tämän linkin kautta.

Ohjeita etätyöhön

Etätyöhön sopeutuminen voi olla haaste. Olemmekin koonneet alle avuksi vinkkejä, työkaluja ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin etätyön helpottamiseksi.

Usein kysyttyjä kysymyksiä:

Onko teillä vinkkejä etänä työskentelyyn?

Olemme koonneet oppaan tehokkaaseen etätyöskentelyyn Microsoft Teamsin avulla, tutustu siihen täällä.

Mitä tapahtuu, kun kirjaudun Microsoft Teamsiin työ- tai koulutunnuksilla?

Jos sinulla on lisenssi Microsoft Teamsiin, voit kirjautua normaalisti sisään. Jos sinulla ei ole lisenssiä, kirjaudu sisään ja saat automaattisesti ilmaisen Microsoft Teams-lisenssin, joka on voimassa tammikuuhun 2021 asti. Lisätietoja IT-osastolle tästä.

Mitä Microsoft Teamsin kuluttajille suunnattuun maksuttomaan versioon kuuluu?

Maksuton versio sisältää rajoittamattoman chatin, videopuhelut, tiedostojen jakamisen, tallennustilan ja Officen verkkosovellusten, kuten Word, Excel, PowerPoint ja OneNote käytön. Maksuttoman version käytölle ei ole aikarajoituksia. Yksityiskohtia täällä.

Onko kuluttajille suunnatun maksuttoman version käytölle käyttäjärajoituksia?

Päivitimme Microsoft Teamsin maksuttoman version 10.3.2020 ja poistimme käyttäjärajoitukset.

Voinko ajastaa kokouksia kuluttajille suunnatussa maksuttomassa versiossa?

Tällä hetkellä ajastaminen ei onnistu, mutta päivitämme tämän ominaisuuden maksuttomaan versioon.

Miten IT-järjestelmänvalvojat voivat saada Microsoft Teamsin koulujen käyttöön?

Microsoft Teams on maksuton kaikille oppilaille ja opettajille osana Office 365 A1 -tarjontaa. Lue lisää täältä.

 

Aktiivinen toimintamalli: Microsoft 365 rakentuu palveluarkkitehtuuriin, joka hyödyntää aktiivinen/aktiivinen -toimintamallia jatkuvuuden ja joustavuuden lisäämiseksi. Tämä tarkoittaa sitä, että palvelusta on jatkuvasti olemassa useampi instanssi, jotka vastaavat tuleviin pyyntöihin maantieteellisesti hajautetuista datakeskuksista. Kaikki liikenne tulee Microsoft Front Door -palvelun kautta, ja se automaattisesti ohjataan optimaalisesti parhaaseen instanssiin. Näin vältetään mahdolliset palveluhäiriöt ja estetään tai minimoidaan asiakkaille näkyvät häiriöt palvelussa.

Tapahtuminen laajuuden rajaaminen: Pyrimme ensisijaisesti välttämään poikkeamia, mutta niiden sattuessa rajoitamme niiden laajuutta rajaamalla palvelun osia toisistaan. Tämän lisäksi kehitämme automatisoitua monitorointia jatkuvasti, jotta poikkeamat havaitaan helpommin ja niihin voidaan reagoida nopeammin.

Vikojen eristäminen: Palvelumme suunnitellaan ja niitä käytetään aktiivinen/aktiivinen -mallilla ja jaotellaan toisistaan erillään, jotta vikatilanteiden vaikutukset saadaan minimoitua. Myös palvelun lähdekoodipohja on kehitetty käyttäen samanlaista jaotteluperiaatetta, jota kutsutaan vikojen eristämiseksi (fault isolation). Vikojen eristämistoimet ovat lähdekoodiin itseensä rakennettuja suojaustoimia. Nämä toimet auttavat ehkäisemään jonkin alueen ongelmien leviämistä muille toiminta-alueille. Voit lukea lisää tavastamme toimia sekä kaikki palvelujen jatkuvuussuunnitteluun liittyvät yksityiskohdat täältä.