Empatia on kilpailuetu ja työelämän keskeinen voimavara

 |   Microsoft News Center

Empatia työelämässä -webinaarin puhujat

Empatia hybridiajan työelämässä -webinaari paneutuu ajankohtaisiin puheenaiheisiin empatian roolista johtamisessa ja työyhteisön hyvinvoinnissa

Liiketoiminnalle kriittinen työväline ja taito, jota kannattaa harjoitella kuin maratonjuoksua. Antaa etulyöntiaseman yritysneuvotteluissa. Ei heikkoutta, vaan rohkeutta laittaa itsensä alttiiksi.

Muun muassa tätä on empatia, korostaa Microsoftin Empatia hybridiajan työelämässä -webinaarin puhujakunta. Suuren liveyleisön helmikuun 2022 alussa kerännyt webinaari käsittelee empatiaa useista näkökulmista ja pohtii erityisesti sen merkitystä menestyksekkäälle liiketoiminnalle.

Webinaarin monipuolisen ja asiantuntevan puhujakunnan muodostavat teknologia-alan yritysjohtaja, huhtikuussa Microsoftin Suomen toimitusjohtajana aloittava Mervi Airaksinen, teologi ja rahoitustieteilijä Mikko Leskelä, vastikään Sudenpentujen käsikirja esimiehille -nimisen kirjan julkaissut yritysvalmentaja Jari Saarenpää sekä Microsoftin asiakkuuspäällikkö Niina Majaniemi, joka on julkaissut viime vuoden lopulla kirjan nimeltä Työelämän maraton ja empatia. Keskustelua ohjaa Microsoftin kumppaniliiketoiminnasta vastaava johtaja Katarina Engblom.

YouTube Video

Empatia hybridiajan työelämässä -webinaarin tallenne – napauta katsoaksesi

Myyttejä ja ennakkoluuloja murtamassa

”Empatiasta on paljon ennakkoluuloja. Sitä voidaan pitää tunteena ja jopa heikkoutena. Empatia ei ole tunne, vaan se on yhdistelmä eri ominaisuuksia, joiden avulla tulemme paremmin toimeen yhdessä, ja joilla kykenemme ymmärtämään toisiamme. Empatia ei myöskään ole heikkoutta, sillä se nimenomaan laittaa puhujan alttiiksi toisten mielipiteille ja vaatii heittäytymistä”, Niina Majaniemi sanoo.

Empatian tärkeyttä liike-elämän työkaluna korostaa myös Mikko Leskelä – yrityskauppojen konsultti, joka lähti aikoinaan alalle teologin koulutus pohjanaan. ”Liiketoiminta ja yritysjärjestelyt eivät ole pelkkää rahakeskustelua ja nollasummapeliä. Se vaatii myös muiden ymmärtämistä”, hän sanoo.

Jari Saarenpää toteaa kirjansa havaintoihin pohjaten, kuinka ainoa keino saavuttaa optimaalisia tuloksia työhyvinvoinnissa – ja sitä mukaa organisaation menestymisessä – on yhdistää tiedolla johtaminen empaattiseen ja tunneälykkääseen johtamiseen. Mervi Airaksinen on samoilla linjoilla: hänen mukaansa esimerkiksi muutostilanteen johtaminen vaatii osaltaan tiedolla ja datalla johtamista, toisaalta tiimityötä. ”Hyvin homogeenisenä toimiva yritys ei pärjää muun muassa siksi, koska siellä ei tarvita yhtä paljon empatiaa: kaikki ajattelevat jo samalla tavalla. Tämä on yksi niistä asioista, jotka alleviivaavat, miksi empatia on keskeinen taito”, hän lisää.

Kuinka hybridiajan työelämässä olisi sitten käytännössä mahdollista olla empaattisempi?

”Kun hybridityö haastaa ajankäytön hallintaa ja keskittymiskykyä, läsnäolo hetkessä ja fokuksen lisääminen ovat hyvin yksinkertaisia tapoja lisätä empatiaa”, Niina Majaniemi sanoo.

Tutustu webinaarin tallenteeseen ja löydä keinoja empatian lisäämiseen myös omassa työssäsi:
Empatia hybridiajan työelämässä -webinaari

Lue myös Niina Majaniemen blogi: Empatia työelämässä – muutakin kuin mukavuutta – Kauppalehti

Tags: , ,